Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
lisciu

Szara tarcza niebieskie akcenty 40mm

Rekomendowane odpowiedzi

Hej poszukuję propozycji na zegarek 

który ma szarą tarcze i niebieskie akcenty generalnie coś jak Breitling chronomat i omega small second 

czemu nie któraś z tych opcji ? Rozmiar, potrzebuje czegoś co nie przekracza 40mm. 

Chyba że przekonacie mnie, że nadgarstek który ma 16.5cm to nie jest zły pomysł :)

z mniejszy z identyfikowałem jedynie traska commuter 38mm ale chwilowo nie dostępny.

cenowo powiedzmy 30k im mniej tym lepiej Marka dla mnie nie ma znaczenia. 

IMG_7673.jpeg

IMG_7674.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłem oba zegarki i też mam 16.5 cm w nadgarstku. Nie mam niestety fotek w telefonie choć szukałem.

Breitling jak to Breitling. To z założenia duże zegarki. Jeśli lubisz coś co będzie widoczne (bo jak kojarzę to niezły grubasek z niego), to bierz śmiało. Poniżej masz na przykład 42mm SO II, niby 51 mm lug-to-lug i 14 mm wysokości. Większego bym nie brał, ale to kwestia gustu i preferencji.

1471454310_WhatsAppImage2026-02-21at20_43_22.thumb.jpeg.3939be5a4173c2f8c37f433cde8502d5.jpeg

A AT w 41mm to bardzo kompaktowy zegarek. Absolutnie bym się nie bał.

Oba zegarki możesz też sobie przymierzyć w wielu Apartach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Fiere napisał(-a):

Mierzyłem oba zegarki i też mam 16.5 cm w nadgarstku. Nie mam niestety fotek w telefonie choć szukałem.

Breitling jak to Breitling. To z założenia duże zegarki. Jeśli lubisz coś co będzie widoczne (bo jak kojarzę to niezły grubasek z niego), to bierz śmiało. Poniżej masz na przykład 42mm SO II, niby 51 mm lug-to-lug i 14 mm wysokości. Większego bym nie brał, ale to kwestia gustu i preferencji.

1471454310_WhatsAppImage2026-02-21at20_43_22.thumb.jpeg.3939be5a4173c2f8c37f433cde8502d5.jpeg

A AT w 41mm to bardzo kompaktowy zegarek. Absolutnie bym się nie bał.

Oba zegarki możesz też sobie przymierzyć w wielu Apartach.

Zdaje się że to zasługa bransolety, zabudowana już by tak nie wyglądała. 

Im się miało styczność z mniejszymi zegarkami tym bardziej docenia się ich rzadkość uderzania o futryny albo zapominania że są na ręku. Więc to mnie powstrzymuje zawsze. Co ciekawe narybku nie wiele jest. Omega ostatnio co raz gorzej i ani nie wypuściła 36, to jeszcze dodała polerowany centerlink którego nie rozumiem. Magnes na rysy. 

16 godzin temu, Petru23 napisał(-a):

Dzięki znam ten zegarek, ale w nim niebieski już niecelni takiej egzekucji jak na szarym tle. Niestety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.02.2026 o 19:01, lisciu napisał(-a):

cenowo powiedzmy 30k im mniej tym lepiej Marka dla mnie nie ma znaczenia. 

Zelos Helica Steel Blue

https://zeloswatches.com/products/helica-steel-blue

Screenshot_20260318-003632.Brave.png

I tak się składa, że nowy wystawiony jest na olx 

https://www.olx.pl/d/oferta/zegarek-zelos-helica-steel-blue-CID87-ID16f5Lx.html

Nie znam oferty, nie polecam, jedynie informuję. Ewentualny zakup na własne ryzyko ;)

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi