dangrams 0 #1 Napisano 18 Sierpnia Dzień dobry, cześć Mam pytanie o rozmiar mojego Tissota, czy jest w granicach normy, czy powinienem poszukać czegoś mniejszego? Z góry dzięki za pomoc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 21296 #2 Napisano Środa o 22:50 Jak dla mnie zdecydowanie coś mniejszego jakieś 40-41 średnicy i od ucha do ucha jakieś 48mm max. Ale jeśli czujesz się w tym dobrze... To niechaj się nosi Ja przy 19mm obwodu nadgarstka i jakiś 5,5-6cm szerokości noszę do 40mm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dangrams 0 #3 Napisano Czwartek o 06:53 Zdjęcie z neta. Ten zegarek chyba jest po prostu duży. Myślałem dać go na bransoletę, ale wtedy waga ok 200g... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dangrams 0 #4 Napisano Piątek o 06:43 Jeszcze dam swoje zdjęcie z innej perspektywy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 21296 #5 Napisano Piątek o 06:46 (edytowane) To 44mm, zatem spory zegarek. Co kto lubi. Nie ma przykazań jakiś odnośnie rozmiaru zegarka. Nosimy co lubimy Edytowane Piątek o 06:47 przez Petru23 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mattej 859 #6 Napisano Piątek o 07:18 Duży sportowy chronograf z mocowaniem paska 24mm. Kiedyś mierzyłem go na bransolecie, waży to 234g - bardzo dużo i zdecydowanie było to czuć. Na pasku wiadomo, już jest inaczej. Mam Bulovę z podobnymi parametrami wielkościowymi, wrzuciłem na Hirscha Heavy Calf. Jako jedyny zegarek by się nie sprawdził, ale od czasu do czasu bardzo fajny. W erze ogromnych smartwatchy, ta tarcza wcale nie jest taka duża, a przynajmniej jest to prawdziwy zegarek. W tym Tissocie dochodzi jeszcze kwestia mechanizmu - były głosy o awaryjności, ale to z własnego doświadczenia nie wypowiem się. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dangrams 0 #7 Napisano Piątek o 08:55 2 godziny temu, Petru23 napisał(-a): To 44mm, zatem spory zegarek. Co kto lubi. Nie ma przykazań jakiś odnośnie rozmiaru zegarka. Nosimy co lubimy 43 mm średnica, lug to lug 50,2 mm. Garmin 8 ma l2l 51 mm także jako analogowy smartwatch ujdzie dzięki za odpowiedzi 1 godzinę temu, Mattej napisał(-a): Duży sportowy chronograf z mocowaniem paska 24mm. Kiedyś mierzyłem go na bransolecie, waży to 234g - bardzo dużo i zdecydowanie było to czuć. Na pasku wiadomo, już jest inaczej. Mam Bulovę z podobnymi parametrami wielkościowymi, wrzuciłem na Hirscha Heavy Calf. Jako jedyny zegarek by się nie sprawdził, ale od czasu do czasu bardzo fajny. W erze ogromnych smartwatchy, ta tarcza wcale nie jest taka duża, a przynajmniej jest to prawdziwy zegarek. W tym Tissocie dochodzi jeszcze kwestia mechanizmu - były głosy o awaryjności, ale to z własnego doświadczenia nie wypowiem się. Dokładnie tak, od czasu do czasu nomen omen. Jako daily celuję w Seiko 5kx 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adamss68 3829 #8 Napisano Piątek o 12:04 Po mojemu,wygląda ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach