Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
dangrams

Tissot Couturier

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, cześć

Mam pytanie o rozmiar mojego Tissota, czy jest w granicach normy, czy powinienem poszukać czegoś mniejszego?

Z góry dzięki za pomoc.

20250420_133928.JPG

20260220_084042.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie zdecydowanie coś mniejszego ;) jakieś 40-41 średnicy i od ucha do ucha jakieś 48mm max. 

Ale jeśli czujesz się w tym dobrze... To niechaj się nosi ;)

Ja przy 19mm obwodu nadgarstka i jakiś 5,5-6cm szerokości noszę do 40mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

image.png.84286310c50e4b5ff19cf16c5c236840.png

Zdjęcie z neta. Ten zegarek chyba jest po prostu duży. Myślałem dać go na bransoletę, ale wtedy waga ok 200g...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To 44mm, zatem spory zegarek. Co kto lubi. Nie ma przykazań jakiś odnośnie rozmiaru zegarka. Nosimy co lubimy

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duży sportowy chronograf z mocowaniem paska 24mm. Kiedyś mierzyłem go na bransolecie, waży to 234g - bardzo dużo i zdecydowanie było to czuć. Na pasku wiadomo, już jest inaczej. Mam Bulovę z podobnymi parametrami wielkościowymi, wrzuciłem na Hirscha Heavy Calf. Jako jedyny zegarek by się nie sprawdził, ale od czasu do czasu bardzo fajny.

W erze ogromnych smartwatchy, ta tarcza wcale nie jest taka duża, a przynajmniej jest to prawdziwy zegarek.

W tym Tissocie dochodzi jeszcze kwestia mechanizmu - były głosy o awaryjności, ale to z własnego doświadczenia nie wypowiem się.

20260828_091050.jpg

20260828_091125.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Petru23 napisał(-a):

To 44mm, zatem spory zegarek. Co kto lubi. Nie ma przykazań jakiś odnośnie rozmiaru zegarka. Nosimy co lubimy

43 mm średnica, lug to lug 50,2 mm. Garmin 8 ma l2l 51 mm ;) także jako analogowy smartwatch ujdzie ;) dzięki za odpowiedzi 

1 godzinę temu, Mattej napisał(-a):

Duży sportowy chronograf z mocowaniem paska 24mm. Kiedyś mierzyłem go na bransolecie, waży to 234g - bardzo dużo i zdecydowanie było to czuć. Na pasku wiadomo, już jest inaczej. Mam Bulovę z podobnymi parametrami wielkościowymi, wrzuciłem na Hirscha Heavy Calf. Jako jedyny zegarek by się nie sprawdził, ale od czasu do czasu bardzo fajny.

W erze ogromnych smartwatchy, ta tarcza wcale nie jest taka duża, a przynajmniej jest to prawdziwy zegarek.

W tym Tissocie dochodzi jeszcze kwestia mechanizmu - były głosy o awaryjności, ale to z własnego doświadczenia nie wypowiem się.

20260828_091050.jpg

20260828_091125.jpg

Dokładnie tak, od czasu do czasu nomen omen. Jako daily celuję w Seiko 5kx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi