AndrzejM 0 #1 Napisano 17 Września Dzień dobry, Mam pytanie-prośbę do znawców i fanów starych zegarów, dotyczące identyfikacji starego zegara. Zegar ten był własnością moich pradziadków, potem służył wiele lat moim dziadkom, a od 10 lat przeleżał sobie na strychu. Niestety na chwilę obecną mechanizm nie działa Mam pytanie - czy liczby 5 oraz 26 oznacza datę produkcji maj 1926? Czy warto przeprowadzić renowację - nie wiem ile kosztują takie usługi? Jak widać skrzynia ma trochę ubytków, no i ta farba.... Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem i odpowiedź. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 4251 #2 Napisano 18 Września 5 i 26 to nie jest kod daty produkcji. O zegarach z marką handlową Reform i producentach jest na forum. Koszt renowacji skrzyni i mechanizmu jest trudny do oceny, zależy kto, gdzie i na jakim poziomie jakości będzie to robił... Tysiąc lekko. https://zegarkiclub.pl/forum/search/?q=Reform&quick=1&type=forums_topic&nodes=44 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1816 #3 Napisano 19 Września (edytowane) Renowację skrzyni, a i czyszczenie mechanizmu, można przeprowadzić samemu - tym bardziej , że taką pamiątkę rodzinną , ratowałbym . Na naszym forum , są tematy temu poświęcone . Możliwe jest także, iż uruchomi się rozmowa, pomoc, porady i wskazówki starszych członków klubu - tak, jak to miało miejsce kilka lat temu, w temacie ,,Porady potrzebuję".... Ojj , dużo dobrych rzeczy tam jest . Edytowane 19 Września przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach