Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ezechiel123456789

Tylko dla Januszy-Seiko Spring Drive

Rekomendowane odpowiedzi

😂

juz Cie polubiłem- zajepista recenzja. Jakby jeszcze foty byly ciut lepsze- super💪👊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, pawel007 napisał(-a):

😂

juz Cie polubiłem- zajepista recenzja. Jakby jeszcze foty byly ciut lepsze- super💪👊

Bez kitu-zakup tego zegarka to jest po prostu skandal.

Zapraszam do ponownej lektury-recenzja uzupełniona o rozdział "Szwajcarski student"

Edytowane przez ezechiel123456789

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale frapująco i nieszablonowo napisana recenzja! Aż chce się czytać ponownie :-). Dobrze oddana istota rzeczy. Fajnie by było, gdybyś pisał częściej! Pzdr!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wzruszyła mnie Twoja historis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mogłeś kupić ten zegarek nie prosząc wcześniej sprzedającego o notowanie dokładności chodu przez dwa tygodnie? Ja bym odpuścił. 

No i czy to legalne jeździć z pełnymi kanistrami w bagażniku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, beniowski napisał(-a):

Jak mogłeś kupić ten zegarek nie prosząc wcześniej sprzedającego o notowanie dokładności chodu przez dwa tygodnie? Ja bym odpuścił. 

No i czy to legalne jeździć z pełnymi kanistrami w bagażniku?

Otóż był to jedyny sprzedający,który w ogóle zadbał by nakręcić zegarek i odczytać godzinę po tygodniu jego pracy.Kiedy byłem na miejscu po dwóch tygodniach,zaufałem jego deklaracjom o tym,że nie korygował czasu i pilnował tylko by nakręcony zegarek leżał sobie w pudełku.

Inni sprzedawcy byli tak zmanierowani,że nie chcieli nic sprawdzać,że o negocjacji ceny nie wspomnę.Nie żebym się wymądrzał,ale prezentując taką postawę nie sprzeda się szybko żadnego przedmiotu i nie załatwi się sprawnie żadnej sprawy w życiu.

Nie powiem-kanistry to był promocyjny zakup w Kauflandzie.Były trochę nieszczelne i w samochodzie śmierdziało benzyną🙃.

A to jeszcze garść pytań:

1.Jaką minimalną rezerwę chodu powinienem utrzymywać w trosce o mechanizm? Przy jakim poziomie rezerwy automatyczny mechanizm może się zatrzymać?

2.Datę ustawia się kręcąc koronką przeciwnie do kierunku ruchu wskazówek zegara-czy to powszechne rozwiązanie?

3.Czy częste manualne nakręcanie mechanizmu,gdy mamy naciąg automatyczny jest dla mechanizmu szkodliwe?

4.Czy zdarzają się sytuacje gdy mechanizm automatycznego naciągu ulega uszkodzeniu i wachnik nie nakręca zegarka? Nie mówię o oderwaniu wachnika co grozi uszkodzeniem ruchomych elementów całego mechanizmu,tylko o sytuacji gdy po prostu wachnik nie naciąga sprężyny.Czy można wówczas korzystać z zegarka nakręcając go manualnie? Czy można teoretycznie odkręcić wachnik i nakręcać tylko zegarek manualnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi