Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Tomasz Sitkowski

Longines Sport Legends - WEEMS

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Ostatnio niezbyt czynnie udzielałem się na forum, a to z powodu tego, ze nie miałem nic nowego do pokazania, jednakże trochę się odmieniło.

Na spotkaniu podstolika warszawskiego w dniu 7.12.2007, Klaudiusz przedstawiał swoje zainteresowanie zegarkiem Longines Legend Diver, ja też mówiłem, że i mnie interesuje pewien model Longinesa.

I otóż Klaudiusz zaprezentował swój model - szczere gratulacje, a mój wybraniec będzie u mnie w piątek w tym tygodniu.

Jest to model Weems, średnica koperty 47,5 mm, grubość 15,6. jest to bliźniaczy model do Lindberga, różni się kształtem koperty i tarczą.

W środku duży mechanizm automatyczny ETA A07.111.

W załączeniu na razie zdjęcie ze strony Longinesa. Nie mogę już się doczekać. Jak będę miał już zegarek, to zrobię fotki i wkleję, nie mam jednak dobrego aparatu do robieniaq zdjęć z bliska.

86752141bm1ka3.th.jpg

Pozdrowienia: Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomku,

Gratulacje jesteś konsekwentny bo bólu z doborem zegarków i to jest super.

Czekamy na dalsze informacje i uwagi odnośnie zegarka.

Ja nie mam Legend Divera - pokazałem zdjęcia innych szczęśliwców, którzy już go mają :cool:

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klaudiusz

Pokazałeś tyle zdjęć naręcznych, że myślałem, że jest już Twój. Napisałeś później, że go zamówiłeś, to mam nadzieję, że dotrze do Ciebie, czego bardzo życzę.

Ja dowiadywałem się w róznych naszych sklepach, czy w ogóle ten model jest dostępny. I nie mogłem uzyskać odpowiedzi. Zegarek mam kupiony za granicą i co ważne, za 60% ceny z krajowych salonów. W końcu jest to przykre, że trzeba kupować za granicą, a dobrze byłoby kupować u siebie, zostawiając pieniądze w krajowych salonach zegarmistrzowskich, np. abym mógł zamówić zegarek u Władka lub w innym renomowanym sklepie. Tak niestety nie jest, ale po co przeplacać aż tak dużo.

Mam nadzieję, że zorganizujemy jakieś spotkanie podstolika, to przyniosą swój model.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek jest piekny - ostatnio przegladajac strone Longinesa szczegolnie zachwycilem sie Legend Diver'em i wlasnie tym modelem....

Dla mnie ma jeden maly (a wlasciwie nei maly) minus - rozmiar - 47,5 mm to olbrzym...

Ogolnie zegarki LONGINES robia na mnei coraz wieksze, i lepsze wrazenie.

Pozdrawiam i czekam na fotki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję zakupu! Dobry wybór.

Od grudnia mam Master C 40mm. W środku ETA 2894/1. Robi +2sek na dobę. Chyba nieźle. Wydawał sie duży , nawet zastanawiałem sie nad wersją 38,5mmm.

Dziś jestem zadowolony że zdecydowałem się właśnie na 40

Ale Twój to doprawdy OLBRZYM. Same cyfry robią wrażenie. :shock:

Ciekaw jestem jak będzie wyglądał na ręce. Jak już "szał radości" minie wrzuć zdjęcie.

Chyba wkrótce trzeba będzie pójść w ślady Kolegów i założyć FanClub LONGINES'a ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomnialem dopisac..ma genialna koronke ;)

P.S. a do czego jest to cus pod koronka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo stylowy! Niech Ci sie dobrze nosi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

To "cuś" pod koronką, to jest przycisk do otwierania dekla, pod którym jest szklane denko, przez które widać mechanizm z wielkim wahnikiem.

Co do uwagi Klaudiusza o konsekwentnosci wyboru zegarkow, to na pewno jest w tym racja. Jedną z konsekwentnosci jest trzymanie sie dużych średnic. Mam już Zeno o średnicy równieZ 47,5 mm oraz Omegę XXL o średnicy 49,3 mm. Model Longinesa znam tylko z fotografii, mam nadzieję, że nie zawiodę się na nim w realu. Zapewne może sprawiać wrażenie wiekszego nawet od Omegi, ze względu na jasną tarczę i grubośc 15 mm - Omega ma czarna tarczę i grubość około 11 mm.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję Tomku kolejnego świetnego czasomierza ;) Nie ukrywam, że ten model podoba mi się równie mocno jak Lindberg i dużo bardziej niż Legend Diver. Będę wyczekiwał zdjęć w galerii i jakiejś dłuższej recenzji :) Jeszcze raz gratuluję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomku,

Przyjmij gratulacje i ode mnie. Naprawdę super zegar.

Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAm nadzieje Panie Tomku, ze sie Pan nie obrazi, jak wstawie kilka dodatkowych fotke zegarka:

L27134130-large.jpg

L27134130-movement.jpg

L27134130-crown.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obrazić zupełnie nie, a wręcz przeciwnie bardzo dziękuję, tylko, że te zdjęcia mogą mnie trochę zestresować, bo ja zdjęć takiej jakości niestety nie będę w stanie zrobić

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję znakomitego sikora i czekam na zdjęcia w galerii. :grin:

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..cóż mialem juz na dniach zamawiac pierwszą w moim zyciu omegę (seamaster planet ocean big ref.2900.51.82) ale teraz sam juz nie wiem..

:arrow: szczere gratulacje wspaniały czasomierz :twisted:

pzdr.

rossi77

"...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rossi77 nie martw się, Omega dobra rzecz, tak więc zamów, a później przyjdą następne modele i firmy jak u prawdziwego zegarkomaniaka.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rossi77 nie martw się, Omega dobra

:arrow:..wiem ,ze omega to znakomity wybor a nie tylko dobra rzecz.. tyle ze ten longines naprawde robi wrazenie... :twisted:

pzdr.

rossi77

"...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

I ja przyłączam się do gratulacji choć sam jakoś nie mogę się przekonać do tego zegarka. Oglądałem tego Longinesa na żywo, przymierzałem i niestety odniosłem wrażenie, że producent ze średnicą koperty mocno przesadził. Design dodatkowo potęguje to wrażenie :/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmiar faktycznie pudzianowy, ale poza tym zegarek świetny. Chyba nawet ładniejszy od Lindbergha, który ma ten sam rozmiar.

pozdrawiam - Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy Koledzy

Jutro prawdziwy dzień prawdy, to znaczy skonfrontuję moje wyobrażenie na podstawie zdjęcia z realem.

McIntosh napisałeś, że oceniałeś ten model na żywo, ciekawe wgdzie to zrobiłeś. Ja do tej pory nie znalazłem tego modelu, a pytałem w wielu wydaje sie najlepszych salonach, przynajmniej w Warszawie. Myślę, że ten model nie został jednak jeszcze oficjalnie sprowadzony przez nasze salony zegarkowe. Dlatego też zdecydowałem się na zakup za granicą, mam nadzieję, że osoba kupująca dla mnie nie pomyliła się i kupiła to co trzeba.

Trochę boję się konfrontacji, choć na razie nie zawiodlem sie na takich wyborach.

Pozdrowienia , Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JUŻ JEST :!: :!: :!:

MAM GO NA NADGARSTKU :!: :!: :!:

i muszę powiedzieć, że moje obawy były zupełnie nieuzasadnione, w rzeczywistości zegarek wygląda lepiej niż na zdjęciach.

Teraz będę próbować zrobić zdjęcia, może coś się uda.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość autentyczny74

Tomasz tylko gratulować pięknego czasomierza.Z miłą chęcią obejrzę galerię.Jakoscią fot.się nie martw napewno wyjdą Ci conajmniej przyzwoite :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KONIECZNIE fotki......

JA dzisiaj widzialem Lindberga w Kruku - ale cena KOSMOS ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
McIntosh napisałeś, że oceniałeś ten model na żywo, ciekawe wgdzie to zrobiłeś. Ja do tej pory nie znalazłem tego modelu, a pytałem w wielu wydaje sie najlepszych salonach, przynajmniej w Warszawie. Myślę, że ten model nie został jednak jeszcze oficjalnie sprowadzony przez nasze salony zegarkowe.

Mylisz się. Ten model Longines oglądałem i przymierzałem w salonie Kruka w Galerii Mokotów.

Pozdrawiam

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dobra wiadomość, że w końcu się pokazał i u nas. Ja polowałem na niego około 10 miesięcy, najpierw uzyskiwałem wiadomość, że model jest jeszcze nie produkowany, że może ukaże się pod koniec października, później pod koniec grudnia, jeszcze 2 tygodnie temu pytałem u Władka i w Arkadii (do Galerii Mokotów jakoś mi nie po drodze) i nikt nic nie wiedział, obiecano, że oddzwonią z informacją i oczywiście nikt nie oddzwonił.

Tak więc kupiłem zegarek w ciemno i dobrze, bo w kraju na pewno bym nie kupił, ze względu na cenę. Dałem za niego 60% ceny katalogowej na kraj, w salonie zapewne nie wytargowałbym więcej niż 7 -10%.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.