spartan 0 #76 Napisano 2 Kwietnia 2009 (...) ale nie znoszę nadętego Łysiaka. Ha a ja wlasnie czytam jego Stulecie Klamcow 0 A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 10 #77 Napisano 2 Kwietnia 2009 Ostatnio przeczytałem Natychmistową akcję i Bravo Two Zero McNaba a teraz czytam po raz kolejny Wiedźmikołaja Pratchetta, następny będzie jego Kot w stanie czystym 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość areczek86 #78 Napisano 2 Kwietnia 2009 Ostatnio przeczytałem Natychmistową akcję i Bravo Two Zero McNaba Świetne, prawda?? McNab sprawdza się również jako pisarz powieści sensacyjnych, czytam chyba już piątą. A podobno w zeszłym roku wydał kolejną książkę na podstawie swoich własnych przeżyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 10 #79 Napisano 2 Kwietnia 2009 Wydał Seven troop Pytanie kiedy będzie u nas. Jego powieści sensacyjne mnie nie wciągnęły. 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość areczek86 #80 Napisano 2 Kwietnia 2009 Mnie urzekają, bo wplótł w nie sporo własnych przeżyc. A czytałeś drugą książkę o akcji "Bravo Two Zero" ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 10 #81 Napisano 2 Kwietnia 2009 The one that got away i The Real Bravo Two Zero niestety nie. 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mpawel87 #82 Napisano 2 Kwietnia 2009 McNab to świetny autor przeczytałem jego książki Natychmiastową akcje, Bravo Two Zero i Nim zapadnie zmrok i mogę szczeże polecić. A teraz czytam kolejną książke Suworowa - Wybór, a w planie jeszcze jest lodołamacz i inne jego ksiazki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #83 Napisano 8 Kwietnia 2009 Eden - Lem - zachwyt 10 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pagan 14 #84 Napisano 8 Kwietnia 2009 Jak co roku na wiosnę...po raz n-ty...Trylogia H.Sienkiewicza.Polecam:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #85 Napisano 8 Kwietnia 2009 Właśnie skończyłem świetny kryminał pt: "Ślepy strach". Polecam bardzo. 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robak 117 #86 Napisano 8 Kwietnia 2009 jestem w trakcie : jest to trzecia książka tego autora, którą czytam, poprzednie były świetne i ta też się nieźle zapowiada 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Sulej #87 Napisano 8 Kwietnia 2009 Aktualnie czytam "Łaskawe" Jonathana Littella. Polecam, strasznie wciąga. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pagan 14 #88 Napisano 8 Kwietnia 2009 Aktualnie czytam "Łaskawe" Jonathana Littella. Polecam, strasznie wciąga.Czytałem...nadzwyczajna,wciagająca,przerażająca...zostawia w głowie ślad 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychoks 31 #89 Napisano 9 Kwietnia 2009 A ja właśnie skończyłem książkę Michała Komara pt. " Władysław Bartoszewski - wywiad rzeka" i jestem pod wielkim, ogromnym wrażeniem. Zawsze ceniłem Pana profesora Bartoszewskiego ale po lekturze tej książki uważam, że to jeden z ostatnich prawdziwych, polskich patriotów i ludzi "starej szkoły" z zasadami, prawdziwym poczuciem honoru i pojęciem przyzwoitości. Chylę czoła. 0 Krzysiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 2 #90 Napisano 9 Kwietnia 2009 "Trader Vic" Victora Sperandeo oraz "Głosy z ulicy" Philipa K. Dicka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ponuraczek #91 Napisano 9 Kwietnia 2009 Władca Pierścieni - po raz enty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spartan 0 #92 Napisano 9 Kwietnia 2009 Tajne sluzby kapitalizmu - V. Makarenko 0 A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość areczek86 #93 Napisano 29 Kwietnia 2009 Ostatnio przeczytałem Natychmistową akcję i Bravo Two Zero McNaba a teraz czytam po raz kolejny Wiedźmikołaja Pratchetta, następny będzie jego Kot w stanie czystym McNab to świetny autor przeczytałem jego książki Natychmiastową akcje, Bravo Two Zero i Nim zapadnie zmrok i mogę szczeże polecić. A teraz czytam kolejną książke Suworowa - Wybór, a w planie jeszcze jest lodołamacz i inne jego ksiazki Muszę się pochwalić, w piątek kupiłem książkę McNaba "Natychmiastowa Akcja". Książka ma 12 lat a wygląda jak nowa i jeszcze miły pan z allegro skończył dla mnie aukcje przed czasem Nie wiem kiedy tylko ją przeczytam. Teraz czytam "Legia Cudzoziemska - byłem tam" Piotra Koncy, dziś udało mi się znaleźć "Męską sprawę" Marka Kędzierskiego, na dniach wychodzą "Zapiski BOR-owika" i już prawie jestem dogadany z autorem na egzemplarz z autografem, no i wkrótce jeszcze będzie "GROM.PL 2" i zastanawiam się czy kupic 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelm87 198 #94 Napisano 29 Kwietnia 2009 A ja nadal męczę Suworowa teraz Dzień M bardzo fajna książka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #95 Napisano 29 Kwietnia 2009 Jonathan Littel Łaskawe. Mocna proza - brutalna i realistyczna, za razem wstrzasająca. Na pewno długo zapamiętam tą powieść. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzecH 6 #96 Napisano 29 Kwietnia 2009 Matryna Wojciechowska - Przesunąć Horyzont......... polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość MichaelD #97 Napisano 29 Kwietnia 2009 Understanding Organizations - C. Handy, o ile książki w podobnej tematyce bywają bardzo nużące to ta jest bardzo fajnie napisana, czyta się nad wyraz przyjemnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanka 0 #98 Napisano 30 Kwietnia 2009 Sto lat samotnosci- Gabriel Garcia Marquez.Ciekawa ksiazka, choc nie latwa do zrozumienia. Ten autor napisal jeszczejedNA FAJNA KSIAZKE: Milosc w czasach zarazy. polecam 0 Transport lotniczy (in study process).Zodiac ZO2040 on brancelet. Election Grand Prix Berne 1914 from 1945 on Hirsch Calf. Election Grand Prix - in repair. Marzenie i cel: IWC Mark XVI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 15390 #99 Napisano 30 Kwietnia 2009 Ayaan Hirsi Ali NiewiernaDla zainteresowanych problematyką imigracji i integracji muzułmanów - beletrystyka, więc czyta się bardzo dobrze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kristo #100 Napisano 1 Maja 2009 Parę osób wskazało na Bułhakowa, był też Dick, Diderot, Dumas... Miło spotkać ludzi odkrywających te same książki. I powracających do nich... Ze swojej strony proponuję przygodę z Tomaszem Mann'em. "Czarodziejska góra", "Doktor Faustus" i przede wszystkim "Józef i jego bracia". Nie pożałujecie... A na deser "Hamlet" w przekładzie Paszkowskiego, "Moby Dick..." Melville'a, "Król szczurów" Clavell'a, opowiadania Czechowa, Dostojewskiego... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach