Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

DarekK

Mechanizm 2409 w Polskich Perełkach

Rekomendowane odpowiedzi

1. Czy ktoś dotarł do wiarygodnego źródła dotyczącego sygnatury na Alfach - dlaczego taki duży przedział od 2000 do 30000 szt. z tą sygnaturą?

2000. Rozmawiałem z prof. Mrugalskim i on potwierdził taką ilość (on znowu ma dowody na to, które kiedyś ma mi przekazać, więc i będą zeskanowane na stronie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za odpowiedź, obawiałem się takowej odpowiedzi - 2000 to bardzo mało. Tzn. około 200 szt. obecnie na rynku - oj mało.

Pozdrawiam DarekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darek, jak będziesz na śląsku, daj znać, coś niecoś mogę Ci poopowiadać, ew. pokazać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiek_W na śląsku to ja już jestem :) bo i tu mieszkam. Pozdrawiam DarekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krzysiek_W na śląsku to ja już jestem :) bo i tu mieszkam. Pozdrawiam DarekK

A w okolicach Katowic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie.

Miałem trochę czasu wolnego (Niedziela) to naprawdę po amatorsku zrobiłem kilka zdjęć moim Polakom (lepiej nie potrafię:). Coś za ciemne - ale dla mnie BOMBA:) Dla oszczędności (moich nerwów i Naszego Serwera) podaje link do albumu. Może ktoś obejrzy te zegarki (oczywiście Polaki). Pozdrawiam Serdecznie DarekK

http://picasaweb.google.pl/DarekKPolak/Moj...ey=x95VLb6zDAY#

Brakuje 3 (trzech) które ...są w domu a nie w pracy:):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam ponownie.

Miałem trochę czasu wolnego (Niedziela) to naprawdę po amatorsku zrobiłem kilka zdjęć moim Polakom (lepiej nie potrafię:). Coś za ciemne - ale dla mnie BOMBA:) Dla oszczędności (moich nerwów i Naszego Serwera) podaje link do albumu. Może ktoś obejrzy te zegarki (oczywiście Polaki). Pozdrawiam Serdecznie DarekK

http://picasaweb.google.pl/DarekKPolak/Moj...ey=x95VLb6zDAY#

Brakuje 3 (trzech) które ...są w domu a nie w pracy:):)

No całkiem fajne zdjęcia i zegareczki :grin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiek_W

Dziękuje za miłe słowa - postaram się ponownie zrobić zdjęcia - poświęcając temuż więcej czasu :grin: Przybył mi fajny DELFIN również zrobię Mu sesję zdjęciową :wink: Pozdrawiam DarekK

Zapomniałem mam pytanie. Czy koronka zegarka - konkretnie chodzi mi o Polskie Zegarki - jej oryginalność mam duże znaczenie wg. Was. Jest to element składowy zegarka - dość często wymieniany ( zgubiony itp.) Chyba wiecie dlaczego pytam :oops:

Jeszcze jedno. Panowie dokonujecie zakupu tzw. ekspozytorów - stojaków na zegarki. Chce kupić około 20 szt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś o tych Polakach cicho :)

Temat na dziś POLAN.

Mam jednego gdzie pod nazwą "POLAN" widnieje napis "17 RUBIS". Ale są modele, gdzie tenże napis jest nad słowem "ANTICHOC". Czy taka różnica powoduje, że mamy DWA modele zegarka POLAN. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat. Ja poluje na ten drugi - do kolekcji. Pozdrawiam DarekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś o tych Polakach cicho :)

Temat na dziś POLAN.

Mam jednego gdzie pod nazwą "POLAN" widnieje napis "17 RUBIS". Ale są modele, gdzie tenże napis jest nad słowem "ANTICHOC". Czy taka różnica powoduje, że mamy DWA modele zegarka POLAN. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat. Ja poluje na ten drugi - do kolekcji. Pozdrawiam DarekK

Panowie, sprawa Pilna.

W moich zegarkach, w galerii - Blonex (3). Jaki był oryginalny dekielek do tego zegarka. Proszę najlepiej o zdjęcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są dwa rodzaje POLANA , trzy DUKATY , pięć ZODIAKÓW i tak dalej.....

Ja staram się skompletować wszystkie odmiany jest ich na pewno ponad 50.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co Panowie powiecie na temat tejże tarczy? Aż mnie ściska.....Pytam tylko o tarcze.

Pozdrawiam DarekK

bull sh.t

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kadarius

Wiem co myślisz...Tu jest przykład renowacji tarczy - ale, proszę o uwagi i sugestie, opinię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
.Tu jest przykład renowacji tarczy...

Tu jest przykład jak tego robić się nie powinno! wskazówka sekundowa wygląda jak z wczesnego komandira, szkoda gadać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To widać gołym okiem, sekundnik, koronka...Uścisle swoje pytanie. Czy tarcze Bałtyka miały skalą minutową z cyframi arabskimi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie widziałem! W ogólności nie jest to dość częste rozwiązanie w radzieckich modelach (a Błonia tak chyba należy rozpatrywać ze względu na wzornictwo i materiały)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 100% nie było takiego BAŁTYKA.W tym modelu oryginalne są tylko wypukłe indeksy.Tarcza mogła być od BŁONIE SUPER lub rzeczywiście od BAŁTYKA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie to kupią, bo nie wiedzą że to radosna twórczość. Szczerze powiedziawszy z estetycznego punktu widzenia wygląda ładnie, ale z historycznego punktu - Kadarius napisał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie.

Zastanawia mnie fakt - skąd biorą się werki w Polakach z logo BŁONIE. Spotyka się takowe w Błoniach, Delfinach itp. A wszyscy zainteresowani wiedzą, iż takie werki były tylko wyłącznie w Alfach. Ostatnio na Allegro była aukcja Delfina do "naprawy" osiągnięta cena - warto zobaczyć.

http://www.allegro.pl/item478138202_delfin_do_naprawy.html

Pytanie: ile jest tychże werków z LOGIEM BŁONIA - być może jakieś "zapasy części" generują ich ilość w poszczególnych modelach Polaków. Pozdrawiam DarekK

Ps.

Zakupiłem ostatnio Bałtyka:), 2 (dwa) Warsy oraz Błonie. Zdjęcia wkrótce na mojej galerii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pytanie: ile jest tychże werków z LOGIEM BŁONIA - być może jakieś "zapasy części" generują ich ilość w poszczególnych modelach Polaków. Pozdrawiam DarekK

Ps.

Zakupiłem ostatnio Bałtyka:), 2 (dwa) Warsy oraz Błonie. Zdjęcia wkrótce na mojej galerii.

Kupując sobie 5 półmostków z logo Błonie, godzinę wcześniej jeden gość kupił 43 takie sztuki i m.in. on sprzedaje na allegro jeden zegarek z nim zamontowanym, więc wiadomo skąd w innych niż Alfa :rolleyes:

a na zdjęcia czekamy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kupując sobie 5 półmostków z logo Błonie, godzinę wcześniej jeden gość kupił 43 takie sztuki i m.in. on sprzedaje na allegro jeden zegarek z nim zamontowanym, więc wiadomo skąd w innych niż Alfa :rolleyes:

a na zdjęcia czekamy!

W tym rzecz - skąd te mostki z LOGO BŁONIE. Czy są oryginalne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W tym rzecz - skąd te mostki z LOGO BŁONIE. Czy są oryginalne?

Tak, są oryginalne. Sprzedawca był z okolic Błonie i wziął je od byłegm pracownika. m.in. miał na sprzedaż oryginalne nówki tarcze do ponoć "wojskowych" polaków. Chodzi tu o tarcze Blonex antymagnetyczny, który ma też Iko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.