Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość bartoszw1

Certina DS1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartoszw1

Co sądzicie o tym zegarku? Ewentualnie czy możecie polecić coś niekwarcowego w okolicach 1500zł? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj troszke na forum (jest opcja "szukaj") - o tym zegarku jest wiele informacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to dobry wybór. Sam posiadam ten model i jestem z niego zadowolony. Oczywiście w tej cenie masz większy wybór, chociażby Certina DS Podium, Archimede Pilot, Tissot Lelocle. Za DS-1 przemawia szkiełko z antyrefleksem, którego pozostałe wymienione zegarki nie posiadają. Kup tego który ci się bardziej podoba. Dobrze by było gdybyś zrobił sobie test nadgarstkowy.

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten model Certiny to bardzo fajny zegareczek:) a w tej cenie mozesz jeszcze dostac Pilota Davosy Simplex Day-Date Automatic z mechanizmem ETA 2834-2 lub DAVOSA Pares Sport Automatic :)-ETA 2824-2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie - w tych granicach cenowych i nowy - to najlepszy wybór na rynku. No może jeszcze Seiko Premier, ale tak okolo 1600 chodzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dla mnie - w tych granicach cenowych i nowy - to najlepszy wybór na rynku. No może jeszcze Seiko Premier, ale tak okolo 1600 chodzą.

Niestety oprócz ceny Seiko Premier trudno jest nazwać czystym zegarkiem mechanicznym, o czym już było na tym forum.

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niestety oprócz ceny Seiko Premier trudno jest nazwać czystym zegarkiem mechanicznym, o czym już było na tym forum.

A jakim jest niby.. brudnym zegarkiem mechanicznym? :?: :?: :?: :?: :?: :roll:

pozdrawiam - Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A cóż Ty powiadasz. A niby czym jest Seiko Premier Automatic - bo nie trudno domyslic sie, że o taki chodzi?

Zapewne pomyliło Ci sie ze Spring Drive - trwa dyskusja cóż to jest (IMHO mechanik), lub z Kinetic - ale to kwarcak - raczej bez wątpliwości. Premier Autoamtic to zegarek mechaniczny jak kazdy inny automat. (czysty :smile: )

Na marginesie - cóż ma do automatyczności cena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakim jest niby.. brudnym zegarkiem mechanicznym? :?: :?: :?: :?: :?: :roll:

OK. Zapomniałem słowo czysty dać w cudzysłowie żebyś wiedział że nie należy odczytywać go dosłownie. Więc tu jest mój błąd. Pomyliłem się z SEIKO PREMIER KINETIC. SORRY ZA MÓJ BŁĄD.

Swoją opinie wyraziłem dzięki postowi użytkownika "feleksc" który umieścić bardzo obszerna publikację na temat tej hybrydy a nie mechanicznego zegarka.

Poniżej masz schemat:

post-19722-0-15382300-1330819341.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam akurat ds w reku i powiem ci tak potencjalny nabywco

szkiełko które nie porysujesz

solidne osadzenie koronki

przejrzysta tarcza

a co najwazniejsze serwis (oczywiscie w trakcie trwania gwarancji tylko w SG)i dostepnosc czesci pozdrawiam

ps. a co do samurajów to sa bardzo atrakcyjna alternatywą do szwajcarów w tym zakresie cen

zegarmistrz norbert żukowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
szkiełko które nie porysujesz

norbert kazda mech.certina kolekcji ds ma szafirowe szkło ,ktore jest bardzo trudne do zarysowania :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pzdr.

rossi77

"...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkiełko kture nie porysujesz

norbert kazda mech.certina kolekcji ds ma szafirowe szkło ,ktore jest bardzo trudne do zarysowania :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hm nie wiem jak mam to traktowac :roll: Certine mam na wystawie cała kolekcje i znam te zegarki jak własna kieszen A kolege Forumowicza informuje (doradzam ,dziele sie swoim doswiadczeniem) ze typujac Certine na potencjalny zakup byc moze zrobi trafny wybór.

zegarmistrz norbert żukowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bartoszw1

Dziękuje wszystkim za opinie. Zdecydowałem się na Certine, ponieważ chciałem kupić szwajcarski zegarek ( więc SEIKO odpada), a po drugie DS1 po prostu mi się podoba. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hm nie wiem jak mam to traktowac

wyłącznie jako doprecyzowanie twojej mysli... :wink: :mrgreen:

DS1 po prostu mi się podoba

....i to jest najwazniejsze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pzdr.

rossi77

"...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bartoszw1

Dodam jeszcze to, że jestem kompletnym nowicjuszem jeśli chodzi o zegarki i większość spraw które tutaj poruszacie to dla mnie czarna magia.

Edit:

Pytanie do posiadaczy tego zegarka. Czy posiada on fosforyzujące wskazówki? Bo na dolinski.pl pisze że tak, a przeczytałem na forum że jednak nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Późna odpowiedź dla pozostałych chętnych nabywców.

DS-1 nie posiada fosforyzujących wskazówek ani żadnych innych punktów tak jak Omega Deville bodajże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.