Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Wedlug mnie, nie.

Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pentagram na pewno wart uwagi choćby ze względu na baterię, ale pozostałymi parametrami nie powala, choć w tej cenie i tak jest ciekawie. Macie jakieś inne propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pentagram na pewno wart uwagi choćby ze względu na baterię, ale pozostałymi parametrami nie powala, choć w tej cenie i tak jest ciekawie. Macie jakieś inne propozycje?

Alcatel 6030Dual,

albo taka oferta z Play:

http://technowinki.onet.pl/biznes-i-finanse/dwa-numery-na-jednej-karcie-sim-nowosc-od-play/x3q97

nie wiem jak działa.

Mam dwa numery i dwa telefony. W tym jeden z nich to Alcatel 6030x (na jedną kartę sim).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,Htc One, Samsung GS4, Sony X ZKtóry i ew dlaczego? :)

Gs4

Reszta sie psuje, ma slaby serwis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Gs4

Reszta sie psuje, ma slaby serwis

Tiaa, a Samsung ma zarąbisty serwis i nigdy się nie psuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tiaa, a Samsung ma zarąbisty serwis i nigdy się nie psuje :D

Zatem...? :)

Programowo jestem przeciw apple ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

Htc One, Samsung GS4, Sony X Z

Który i ew dlaczego? :)

HTC One wykonanie - aluminium, bateria przy bardzo intensywnym wykorzystaniu nawet i 6 godzin pociągnie, głośniki stereo, system... z minusów bym wymienił kiepskawy aparat .... to chyba tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zatem...? :)

Programowo jestem przeciw apple ;)

1. HTC One - ładny design, nic poza tym. Już pisałem, co widziałem na własne oczy po niedługim okresie użytkowania tego modelu i powtórzę, że dla mnie niedopuszczalna jest taka "jakość" za takie pieniądze.

2. GS4 - plastikowa mydelniczka. Nie lubię dizajnu Samsunga, nie lubię ich launchera, najgorszego na świecie dialera, o którego bugach można by już książkę napisać. Rozwijał tego wątku nie będę. Polecam lekturę forum, o którym wspominałem wyżej.

3. SXZ - hm. Na pewno najładniejszy, na pewno badziewna bateria, ekran, na który komuś wylała się szklanka mleka, lub wpuścił dym z wypalonej paczki papierosów. Serwis, który woła o pomstę do nieba. Na plus najlepszy launcher i aplikacje autorskie Sony, wodoszczelność i niezły aparat. Najlepszy dizajn z całej trójki, świetne wykonanie.

Z całej trójki, jak dla mnie SXZ, ale ostatecznie. Jeśli masz możliwość - zastanów się na Z1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Z całej trójki, jak dla mnie SXZ, ale ostatecznie. Jeśli masz możliwość - zastanów się na Z1.

Qrcze,

Jash i reszta kolegów - sorry - oczywiście miała być S Xperia Z1...

Edytowane przez Valygaar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Qrcze,

Jash i reszta kolegów - sorry - oczywiście miała być S Xperia Z1...

W takiej sytuacji Sony zamiata pozostałą dwójkę pod każdym względem, jak perfekcyjna pani domu kurz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę o jakości Sony Xperia Z1

http://mobility.com.pl/recenzja-test-sony-xperia-z1.html

Fatalnym rozwiązaniem okazała się folia na ekranie – zbyt szybko się rysuje, a po jej zdjęciu z obudowy znika logo SONY.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SvChRTJWDbk

Myślę, że zamieść to trzeba Sony Z1, i to najlepiej do śmieci  ;)

Edytowane przez MartinoTopolino

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Widzę, że kolega lubi bazować na opiniach. Ja piszę z autopsji, na podstawie tego co miałem w rękach i czego używałem.

Nie mniej odniosę się do tego, co przeczytałem w teście. W pierwszej kolejności zwraca uwagę to do jakich "pierdół" przyczepia się autor.

Ciężko smartfon, no ja akurat lubię czuć jak sprzęt waży, jak ktoś lubi lekkość polecam lekkie, plastikowe mydelniczki Samsunga, których plastik ma grubość kartki papieru. Odnośnie reszty designu - kosmetyka, która jednym przeszkadza, innym nie.

Folia............bzdury, bzdury, bzdury. Miałem dwie sztuki SXP, teraz mam SXV - w żadnych z 3 egzemplarzy nie miałem ani jednej ryski.

Jak chcesz poszukam zdjęć jak wyglądała folia ochronna, gdy sprzedawałem SXP po ponad pół roku używania. SXV mam dwa miesiące, również ani śladu.

Jedyne z czym jestem w stanie się zgodzić to palcowanie, ale też nie zawsze. Jeśli palce są natłuszczone (np krem do rąk) to jest masakra. Jeśli są suche, nie pozostają ślady na folii. Poza tym folię można odkleić, chyba, że ktoś będzie płakał zz powodu braku logo Sony :D

Ekran i kąty widzenia - kolejna bzdura. Tu też mogę jak chcesz nagrać filmik, jak obracam telefonem w różne strony i pod każdym kątem kolory, jak i obraz są takie same.

Pisałem to już tu jak i pytałem na różnych forach autorów takich testów co konkretnie mają na myśli, pisząc o tej niby wadzie. Niestety nigdy nie doczekałem się odpowiedzi.

Wyprane kolory. Tak bym tego nie nazwał. Są bardziej stonowane. Ja nie trawię amoledów, przesyconych i jaskrawych, aż nienaturalnych. Dlatego wolę tę "przestarzałą" technologię od Sony. Zdecydowanie. Polecam Ci kolego obejrzenie jakiegokolwiek filmu HD na Z1, a potem wypowiadanie się na ten temat.

Tyle w temacie Z1.

Nadal podtrzymuję zdanie, że z całej trójki Z1 będzie najlepszym wyborem. Nie mniej nie ja wybieram. Autor pytania zawsze może udać się do sklepu i porównać. Ja tak robię.

PS

Właśnie zauważyłem, że jesteś z Wrocławia. Zatem filmiki nie będę konieczne. Serdecznie zapraszam do sklepu, w którym pracuję. Pokażę Ci te "wyprane" kolory, fatalne kąty widzenia i porysowaną folię na ekranie ;)

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, opieram się na opiniach innych osób, i wyciągam z tego jakieś wnioski. Myślę, że osoby opiniujące dany telefon, nie mają powodu by kłamać. Jednak Twoja opinia zmienia całkiem sporo. Sam na razie mam BB 9780 i chylę się ku zmianie na iPhone 5S. Androida nie biorę pod uwagę ze względu na system, który ponoć się zamula po jakimś czasie użytkowania.
Jeśli handlujesz telefonami to mogę wpaść i zerknąć na jakiś sensowny model. Może coś wybiorę ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, opieram się na opiniach innych osób, i wyciągam z tego jakieś wnioski. Myślę, że osoby opiniujące dany telefon, nie mają powodu by kłamać. Jednak Twoja opinia zmienia całkiem sporo. Sam na razie mam BB 9780 i chylę się ku zmianie na iPhone 5S. Androida nie biorę pod uwagę ze względu na system, który ponoć się zamula po jakimś czasie użytkowania.

Jeśli handlujesz telefonami to mogę wpaść i zerknąć na jakiś sensowny model. Może coś wybiorę ;)

Obecny iOS7 w iphonach trapią różne problemy.

Android okazuje się bardziej stabilny.

Mam kolejny telefon z Androidem i śmiga bardzo dobrze.

System w iphonie jest ograniczony - co stwierdzam z użytkując na co dzień te dwa systemy.

Iphone 5s? -wysyłasz swoje odciski palców do NSA?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Eh, 9780....miałem chyba ze 3 sztuki. Najlepsze BB ever!!!

Jednak biorąc pod uwagę sam system, zwłaszcza pod względem multimediów, wszystko będzie od niego lepsze, a Ajfong 5S to będzie przeskok jak do innej galaktyki ;)

Co do zamulania Androida................cóż ten etap, ten system ma już dawno za sobą. Od lodowej kanapki (ICS 4.0-4.0.4) nie zauważyłem przypadłości.

Ostatni OS, który mi zamulał miałem na HTC Hero (to był chyba Donut 1.6). To już prehistoria :D

Ma ten system pewną zaletę, a mianowicie możliwość instalowania kerneli, modów według własnych upodobań, a co za tym idzie robisz sprzęt pod siebie.

Najlepszym przykładem niech będą CynaogenMod albo MIUI.

Zamknięte systemy (iOS, WP8) też mają jakieś plusy. Plus znaczy....ciężko zepsuć, bo nie masz dostępu do niczego.

PS

Nie handluję telefonami, pracuję w butiku z zegarkami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak biorąc pod uwagę sam system, zwłaszcza pod względem multimediów, wszystko będzie od niego lepsze, a Ajfong 5S to będzie przeskok jak do innej galaktyki ;)

Co do zamulania Androida................cóż ten etap, ten system ma już dawno za sobą. Od lodowej kanapki (ICS 4.0-4.0.4) nie zauważyłem przypadłości.

Ostatni OS, który mi zamulał miałem na HTC Hero (to był chyba Donut 1.6). To już prehistoria :D

Ma ten system pewną zaletę, a mianowicie możliwość instalowania kerneli, modów według własnych upodobań, a co za tym idzie robisz sprzęt pod siebie.

Zamknięte systemy (iOS, WP8) też mają jakieś plusy. Plus znaczy....ciężko zepsuć, bo nie masz dostępu do niczego.

PS

Bardzo śmieszne z tym zepsuć no naprawdę! Wczoraj dzwonili do mnie z nową oferta, ale chciałam tak kilka dni na zastanowienie. Miły pan powiedział, że nie wie do kiedy będzie oferta ważna, a ja na to, że mam jeszcze 4 inne sieci do wyboru... się biedak pożegnał (a może przeżegnał) i rozłączył ;)

Tak wiem znowu ja ;) Napaliłam się na HTC Desire 500 jak szczerbaty na suchary, ale po tym jak moja Lumnia 710 wywinęła mi numer... trzymając 58 godzin (!) bez ładowania kilka razy z rzędu (mimo użytkowania TT, FB, maila, włączonego na stałe wi-fi, dzwonienia, smsowania itd) stwierdziłam, że chyba się zdecyduję na ... tu zaskoczenie... Lumię 625. Z tego co widzę różnice są dwie konkretne. Wielkość ekranu o 1 cal na plus dla 625 i tenże model ma baterię 2000 mAh, a moja 710-1300 mAh. Z kolei zegar procesora jest chyba gorszy w 625 - 1200 mhz, a w 710 - 1400 mhz (chyba, że to na odwrót?) Jeżeli ktoś miał w rękach to poproszę o opinię tudzież o porównanie do innych Lumii, bo naprawdę jestem zadowolona ze swojego smartfona, tylko że nie opłaca mi się brać abonamentu bez telefonu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze możesz poprosić o kontakt z sekcją utrzymania klienta i trochę naciągnąć na swoją korzyść umowę ;)

life is brutal and full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System w iphonie jest ograniczony - co stwierdzam z użytkując na co dzień te dwa systemy.

Nie bardzo rozumiem co jest w tym systemie aż tak mocno ograniczone w codziennym użytkowaniu?

- że nie ma widgetów?

Edytowane przez Stuttgart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Kromeczka - to nie miało być śmieszne. To niewątpliwy atut smartfonów z zamkniętym systemem.

Jeśli chodzi o to co masz, a co chcesz...

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/5476/7257/0/0/

Atuty 625 to bateria, WP8, przednia kamera. Niestety ekran jest bardzo słaby. 199ppi to średnia wartość w dzisiejszych czasach. Widziałem ten telefon na żywo i ekran jest kiepski. Procek też jest gorszy niż ten, który masz w 710.

Jeśli chodzi o Lumie, to dla mniej po dziś dzień jedynym fajnym modelem, chociaż już nie najnowszym jest 820. Jedyne co mnie tam irytuje to wyświetlacz Amoled.

W porównaniu z tym co masz i chcesz, 820 ma zegar 1500MHz (czyli lepszy niż konkurenci), 1GB RAMu, czyli dwukrotnie więcej niż konkurencji i niezły aparat.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kromeczka - to nie miało być śmieszne. To niewątpliwy atut smartfonów z zamkniętym systemem.

Jeśli chodzi o to co masz, a co chcesz...

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/5476/7257/0/0/

Atuty 625 to bateria, WP8, przednia kamera. Niestety ekran jest bardzo słaby. 199ppi to średnia wartość w dzisiejszych czasach. Widziałem ten telefon na żywo i ekran jest kiepski. Procek też jest gorszy niż ten, który masz w 710.

Jeśli chodzi o Lumie, to dla mniej po dziś dzień jedynym fajnym modelem, chociaż już nie najnowszym jest 820. Jedyne co mnie tam irytuje to wyświetlacz Amoled.

W porównaniu z tym co masz i chcesz, 820 ma zegar 1500MHz (czyli lepszy niż konkurenci), 1GB RAMu, czyli dwukrotnie więcej niż konkurencji i niezły aparat.

Właśnie swoje dane wzięłam z mgsm do porównania... W sumie to mogę wziąć jakiś telefon i go sprzedać, a za gotówkę kupić 820. I to chyba by był rozsądny pomysł. Tylko, że w 625 kusi mnie wyświetlacz 4,7 cala i bateria 2000 mAh. Ah te kobiety, zdecydować się nie mogą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że kolega lubi bazować na opiniach. Ja piszę z autopsji, na podstawie tego co miałem w rękach i czego używałem.

Nie mniej odniosę się do tego, co przeczytałem w teście. W pierwszej kolejności zwraca uwagę to do jakich "pierdół" przyczepia się autor.

Ciężko smartfon, no ja akurat lubię czuć jak sprzęt waży, jak ktoś lubi lekkość polecam lekkie, plastikowe mydelniczki Samsunga, których plastik ma grubość kartki papieru. Odnośnie reszty designu - kosmetyka, która jednym przeszkadza, innym nie.

(...)

Chyba wezme soniaka. Jeszcze go sobie obejrze, choc pamiętam, że faktycznie to kawał klocka. jesli jednak nie będzie się odznaczał w marynarce to jestem za. najwyżej go zmienie, to tylko phone :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Właśnie swoje dane wzięłam z mgsm do porównania... W sumie to mogę wziąć jakiś telefon i go sprzedać, a za gotówkę kupić 820. I to chyba by był rozsądny pomysł. Tylko, że w 625 kusi mnie wyświetlacz 4,7 cala i bateria 2000 mAh. Ah te kobiety, zdecydować się nie mogą :D

4,7 cala to fajny rozmiar (miałem taki w Alcatelu Idol 6030X), ale taki wyświetlacz powinien mieć też dobrą rozdzielczość. To co oferuje 625 jest po prostu słabe. Ja w tej chwili w swoim SXP mam 1280x720 na 4,3 cala. Daje to 342ppi, tak więc te 199ppi na 4,7 calowym ekranie to dla mnie słabizna.

Chyba wezme soniaka. Jeszcze go sobie obejrze, choc pamiętam, że faktycznie to kawał klocka. jesli jednak nie będzie się odznaczał w marynarce to jestem za. najwyżej go zmienie, to tylko phone :)

Podejdź sobie do jakiegoś Saturna, Media Marktu i obejrzyj. To jest duży smartfon i nie każdemu może odpowiadać. Waga też nie jest mała, ale to kwestia przyzwyczajenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS

Zgadza się, również uważam, że nie ma lepszego TELEFONU, pisanie bajka, zasięg, rozmowy, bateria .... ale człowiek chce czegoś więcej, jeszcze z 4 lata temu, bym nawet o tym nie myślał. Jednak mały ekranik, brak obsługi multimediów, archaiczny GPS, sprawia, że szukam czegoś nowego, innego, lepszego. Na pierwszy ogień wezmę iPhona 5S, najwyżej go sprzedam one i tak trzymają wartość, i zamienię na jakiegoś HTC-ka lub Sony (przekonałeś mnie) Samsung odpada, ich LED TV mnie dobijał, a ich arogancja co do jakości mnie rozbraja (własny osąd).

Hmmmm mógłbyś mi napisać jakie marki zegarków oferujesz ? Szukam czegoś, generalnie nastawiłem się na DAMASKO DA36... ale kto wie ... haha... może mnie przekonasz i tutaj do zmiany ;) Szukam czegoś prostego i wytrzymałego tarcza ala' Lotnik ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi