Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Tymczasem wybuchł kolejny Szajsung, tym razem jest to Galaxy S7 Edge i tym razem w Polsce. U mnie ta firma jest już spalona :D

To pewnie model dla muzułmanów ;), a poszedł na "europę" ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie się "bawię" telefonem oczywiście. Nie wiem jak A5, ale jak do tej pory żaden Samsung do niego nie miał startu...

ps.

Przepraszam problem z netem.

Edytowane przez Maks 3

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Dziwny ten filmik. To nie wygląda na apple store. Nie ma loga jabłka nad sklepem, obsługa nie jest ubrana w niebieskie koszulki także z logiem apple. Piątkowa sprzedaż iphone'ów miała być dostępna tylko w oficjalnych salonach. W dodatku takimi ceregielami nie rozpoczyna się sprzedaży nowego iphone'a, według wytycznych obsługa sklepu stoi po obu stronach wejścia i zaczyna klaskać niczym nasi rodacy po wylądowaniu w Hurghadzie.

Przed oficjalnymi salonami w tym roku takich kolejek jak w latach poprzednich nie było ze względu na to, że telefon mógł zakupić tylko ten, kto wcześniej dokonał rezerwacji i dodatkowo każda osoba była umówiona na konkretną godzinę. Możliwe też, że był mniejszy popyt, ale trzeba czekać na jakieś dane ze sprzedaży.

Pewnie zdecydowali się na taki krok bo np. chyba rok temu albo dwa była kolejka w Dreźnie, ludzie stali od północy :D , a rano wpadła grupka osób o "południowej urodzie" i zajęła pole position :D .

Jeśli się ktoś dziwi po co oni czekają jak te pajace całą na noc na te telefony. W Berlinie przed sklepem były osoby skupujące iphone po cenie zakupu + 250 euro extra...

Miejsce zajmowane przez mini jacka pozwoliło na zamontowanie tam tego sliniczka tapticengine i coś jeszcze tam jest...

http://www.theverge.com/2016/9/16/12941040/iphone-7-teardown-plastic-behind-where-headphone-jack-used-to-be

"As pictured above, you can see a piece of plastic sits behind the ingress protection (waterproofing!), right where the headphone jack would have been. And (update!) according to Apple it's a "barometric vent." Apparently adding all the waterproofing to the iPhone 7 and 7 Plus meant that it was more of a sealed box, and so to be able to have an accurate and working barometer, Apple used that space. The barometer is the thing that allows a phone to measure altitude, and Apple points out that on the iPhone 7 it can measure even minor changes like climbing a flight of stairs."

bart8 - to jeszcze w temacie filmiku, bo do dziś sam myślałem, że to jaja. Okazuje się, że w Danii nie ma czegoś takiego jak Apple Store, a sklep na gifie jest oficjalnym resellerem produktów Apple. Ma siedzibę w mieście Viborg.

1ca69095e1939ba538bb38f8187dc15a.jpg

Ciekawe jak to wygląda u innych producentów.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Ma ktoś jakieś doświadczenia z htc 10? Chodzi mi o tę wersję mocniejszą, nie lifestyle.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od dwóch miesięcy używam HTC 10 i mam trochę mieszane odczucia. Niby nie ma się do czego przyczepić ale rewelacji też brak. Trochę się grzeje. Brakuje mi kilku funkcji których używałem w poprzednim telefonie jak ulubione kontakty na jednym ekranie, wygaszanie budzika po obrocie telefony, kalendarz. Ekran bardzo fajny, na plus dźwięk i super słuchawki. Wykonanie też na bardzo wysokim poziomie. Na plus jest też to że nie jest za bardzo popularny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na plus jest też to że nie jest za bardzo popularny.

Kupiłbym ten telefon gdyby był tańszy. Myślę, że to jest/była jego bolączka i dlatego nie jest popularny :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dzień dobry HTC 10 ma dla mnie jedną poważną wadę, brak dual sim.

Wysłane z Tapatalka przez OP3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde tak się zagłębiam w te Siaomi, oglądam i czytam recenzje i się powoli przekonuję do spróbowania tego Chińczyka. Teraz mi wpadł w oko Mi5 3GB/64GB ze snapem 820. Wydaję się być dobrze wykonany - metal i te magincze szkło. A wersja pro to już wypas, ceramika o twardości 8 w skali Mosha, ciekawe. Używa to może ktoś, tego Mi5 ? Wersja o której piszę jest do wyjęcia za 1.5k z polskim softem na bazie Androida 6.0, update przez OTA i gwarancją relizowaną na terenie kraju.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telefony od Xiaomi są genialne, także bez obaw możesz brać, i nie mówię tego jako maniak tej marki, ale jako użytkownik min. Redmi Note 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz mi wpadł w oko Mi5 3GB/64GB ze snapem 820. Wydaję się być dobrze wykonany - metal i te magincze szkło. A wersja pro to już wypas, ceramika o twardości 8 w skali Mosha, ciekawe. Używa to może ktoś, tego Mi5 ? 

A to co wkleił kolega poniżej widziałeś piracie?

Przed zakupem Mi warto to obejrzeć: https://www.youtube.com/watch?v=d2jav7UdQtE

Gość złamał go łatwiej, niż przesuszonego krakersa, aż sam był zaskoczony.

Nikt nie ma w zwyczaju np. siadać na telefonie albo go celowo wyginać, ale po czymś takim na pewno bym go nie kupił. Kpina i śmiech na sali. Inna sprawa, że mój koleżka go ma i robi naprawdę pozytywne wrażenie.

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używa to może ktoś, tego Mi5 ? Wersja o której piszę jest do wyjęcia za 1.5k z polskim softem na bazie Androida 6.0, update przez OTA i gwarancją relizowaną na terenie kraju.

Mi5 raczej są chwalone, chociaż zawsze warto brać pod uwagę to, że nie są zbyt wytrzymałe na zginanie (nie wiem jak wersje z ceramiką): https://www.youtube.com/watch?v=d2jav7UdQtE

Niby nikt nie będzie tego łamał, ale mi nie raz zdarzyło się uwalić na telefonie leżącym na łóżku czy np dzieciak na nim może stanąć - to główny mój powód rezygnacji z Mi5 (drugi to przesadzone problemy z dostępnością, teraz są ale wcześniej były problemy, a ja celowałem w ceramikę).

Dodatkowo czytałem, że sporo Mi5 zdycha przez wadliwe płyty główne, ale może już sobie z tym poradzili - ponoć to pokłosie produkcji na łapu capu, bo nie ogarniali zamówień.

Co do wykonania, to miałem w rękach podstawową wersję i była źle spasowana ramka z tylnym panelem (w dwóch dolnych rogach). Niby nie rzucało się to w oczy, ale mimo wszystko flagowce powinny być wzorowo wykonane. Potem czytałem, że inni też to widzieli, wiec jeśli będziesz mógł, to obejrzyj egzemplarz, który chcesz kupić.

A tak w ogóle, to poczytaj ich forum, a wyrobisz sobie zdanie :)https://miuipolska.pl/forum/forum/200-mi-5/

@UP: No właśnie, ja wiele razy coś czytałem leżąc, potem telefon wala się na łóżku, w poscieli, wolałbym aby był bardziej wytrzymały, gdy przypadkiem ktoś na nim usiądzie. Analogicznie, fon leży na kanapie, po której biega dzieciak.

Telefon to dla mnie przedmiot użytkowy i nie będę go trzymał na specjalnie skonstruowanym ołtarzu, aby nie daj boziu go nie uszkodzić, bo pęka jak ciastko, nawet od lekkiego ugięcia.

EDIT mała korekta, bo myślałem, że uważasz film za przesadzony :)

Edytowane przez rradek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde tak się zagłębiam w te Siaomi, oglądam i czytam recenzje i się powoli przekonuję do spróbowania tego Chińczyka. Teraz mi wpadł w oko Mi5 3GB/64GB ze snapem 820. Wydaję się być dobrze wykonany - metal i te magincze szkło. A wersja pro to już wypas, ceramika o twardości 8 w skali Mosha, ciekawe. Używa to może ktoś, tego Mi5 ? Wersja o której piszę jest do wyjęcia za 1.5k z polskim softem na bazie Androida 6.0, update przez OTA i gwarancją relizowaną na terenie kraju.

Podrzuć linke do tej wersji i sprzedajacego

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podrzuć linke do tej wersji i sprzedajacego

Tylko Siaomi sprzedaje i wszyscy zadowoleni, firma a nie osoba prywatna jak większośc sprzedawców, dających tel w tej cenie.

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6372041813

Złamałem już smartfona w życiu, jestem wyczulony więc się o to nie obawiam. No nie wiem sam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też rozważam chińczyki ale mam troche opory.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jakas blokada w glowie nie ? U mnien zawsze byl to Samsung, Nokia, LG. Czlowiek mniej wiecej mogl wiedziec czego sie mozna spodziewac, i ze bedzie dzialac. Chociaz w Samsungu S3 LTE lcd mi padl sam z siebie po 1.5 roku i tak tez sie dzieje u renomowanych. Zupelnie jak z zegarkami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Przyznam, że mam podobnie jak kolega @Diego04. Huawei, ZTE, Honor owszem. Reszta - chyba jeszcze nie jestem gotowy. Świetne wykonanie to nie wszystko. Bugi w oprogramowaniu mnie jednak trochę hamują. Aparaty, a na to zwracam uwagę, też nie powalają. Są też super hiper flagowce z Chin mniej znanych marek, ze specyfikacją z kosmosu i niską ceną, ale sprowadzanie tego z Chin zabawy z wgrywaniem normalnych romów, żeby mieć usługi Google to już chyba nie dla mnie. Ponadto problemy z naszymi częstotliwościami LTE tez lipa (tę wadę ma na pewno Xiaomi Mi 5 - przy włączonym LTE non stop buforowanie, a prędkości jak na EDGE)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z częstotliwości LTE, to 800Mhz nie bangla ale to na prowincji takie rzeczy ponoć. W aglomeracjach i miastach 1800 i 2600, wiec powinno byc ok jak nie mieszkasz na wsi. Ten aparat to jakis tam Sony super, hiper wypasiony z bajerami sciąganymi z NASA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Dziś na android.com.pl pojawił się artykuł o wejściu do Polski marki Xiaomi za pośrednictwem firmy ABC Data. Pierwszym sklepem, który będzie sprzedawał te modele to x-kom.pl

Na początek trzy modele:

Mi5 - 1799zł

Redmi Note 3 - 999zł

Redmi 3S - 699zł

Z tego co piszą w komentarzach ceny są bardzo wysokie w porównaniu z opcją sprowadzenia z Chin zapłacenia cła i VATu, nadal 380zł drożej w przypadku Redmi Note 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to myśle, że się marka rozkręci fest w kraju. Potężny dystrybutor taki jak x-kom to dosknały grunt do ekspansji w Polsce. Wielu niezdecydowanych bedzie miało dodatkowy argument "za".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No właśnie przyznam, że chyba nie. Takie wynalazki są dla geeków, a oni z tego co można przeczytać nie dopłacą tej sporej różnicy to polskiej gwarancji.

Wracając do LTE - chodziło o 800Mhz

Ten film utwierdza mnie w przekonaniu, że to nie jest sprzęt dla mnie, bo na takie zabawy nie mam czasu. Wyjmuję z pudła i ma działać.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Za tydzień ma pojawić się następca Mi5 czyli Mi5S. Za 1.5k trafiają się do kupienia huawei P9 z trzyletnią gwarancją i w ten model celowałbym z takim budżetem, cenę w dodatku obniżył jeszcze honor 8, a w grudniu gdy prawdopodobnie wyjdzie p10 będzie jeszcze taniej.

Swoją drogą dopasiony ten mi5s może być i mam nadzieję, że zastosują czytnik linii papilarnych pod taflą szkła.

http://www.tabletowo.pl/2016/09/19/premiera-xiaomi-mi-5s-27-wrzesnia/

W antutu kosmos

mi5s-antutu.jpg

Dziś na android.com.pl pojawił się artykuł o wejściu do Polski marki Xiaomi za pośrednictwem firmy ABC Data. Pierwszym sklepem, który będzie sprzedawał te modele to x-kom.pl

Na początek trzy modele:

Mi5 - 1799zł

Redmi Note 3 - 999zł

Redmi 3S - 699zł

Z tego co piszą w komentarzach ceny są bardzo wysokie w porównaniu z opcją sprowadzenia z Chin zapłacenia cła i VATu, nadal 380zł drożej w przypadku Redmi Note 3.

Nie zapominajmy, że to są wersje uboższe redmi 3s 2gb ramu/16gb, note to samo.

Przytoczę jeden komentarz z tabletowo, który obrazuje chyba całą sytuację :D :

"Ja kupiłem swojego Redmi 3S 2/16 za 450zł, w zestawie 2x etui, szkło, słuchawki Piston Basic, na WERze dowalili VAT, wyszło 550. Ja zadowolony, chińczyk zadowolony, rząd zadowolony bo dostał na 500+, a oni tutaj z takimi cenami. Ja wiem, prowizja, marża, sklepy, pracownicy, ale to jest lekka przesada."

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby tak ale baw się potem wysyłanie do Chin na serwis. W kraju to się potrafi ciągnąć tygodniami a co dopiero z shipem w obie strony.

Lepiej kupić w kraju i tak jak Jash pisze, wyciągasz z pudła i lecisz w miasto z nowym sprzętem, a nie dogrywanie softu, spolszczenia itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chińscy sprzedawcy często oddają kasę za wadliwy towar, nawet z zachowaniem go u siebie. Kupujesz następny, a jeśli lubisz majsterkować to masz jeszcze części zamienne (te, które się nie zepsuły).

Edytowane przez pitzmaker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby tak ale baw się potem wysyłanie do Chin na serwis. W kraju to się potrafi ciągnąć tygodniami a co dopiero z shipem w obie strony.

Lepiej kupić w kraju i tak jak Jash pisze, wyciągasz z pudła i lecisz w miasto z nowym sprzętem, a nie dogrywanie softu, spolszczenia itp.

Kupując np. na ibuygou masz serwis w kraju (a jak nie dadzą rady naprawić to sami wysyłają do Chińczyka). Przy odrobince szczęścia ominie Ciebie VAT, bo IB wysyła jako gift w pudełku oklejonym papierem z misiami, zaniżając cenę i deklarując jeszcze, że to jakiś odtwarzacz mp3. Więc bywało, że nawet jak kazali VAT płacić, to była to kwota np 50 zł. 

A nawet jak masz pecha i każą dosłać screeny z transakcji (gdzie wyjdzie prawdziwa kwota) albo jeśli generalnie masz stracha, to bodaj za 5% wartości wykupujesz ubezpieczenie od VAT, wtedy IB zwraca kasę jeśli zapłacisz.

Poza tym jeśli są to fony topowych chińskich producentów, a w fonie jest czysty android (czy nawet z nakładką jak ma Xiaomi, albo ZTE), to jest tam język PL.

W żadne spolszczenia nie trzeba się bawić. Jedynie problemem mogą być jakieś chińskie apki preinstalowane przez sklep.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi