Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Tak, brałem od mycasio. Co do aparatu obejrzalem kilka testów i nie ma tragedii.

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Generalnie córce zależało na tym, żeby było więcej pamięci wewnętrznej niż ma teraz w Honorze i przynajmniej tyle samo ramu. Jednego i drugiego ma więcej, wykonanie lepsze i aparat na pewno nie będzie gorszy. W tej kasie chyba nie ma nic lepszego, a jak jest to ona i tak uparła się na Xiaomi albo Sony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ja wiem, że były alternatywy, ale wybór był ograniczony do dwóch marek. Ponadto czarna ramka wokół wyświetlacza Cool1 to jakaś masakra :)

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem, że były alternatywy, ale wybór był ograniczony do dwóch marek. Ponadto czarna ramka wokół wyświetlacza Cool1 to jakaś masakra :)

Ale wydajność...... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale to zestawienie to inny przedział cenowy, Cool1 to zaledwie 650PLN .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, co do 1500, nowe, z polską gwarancją, LTE 800 i na 3-4 lata? Kolega ma taki budżet i poszukuje. Nie wykluczam Chińczyków.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, co do 1500, nowe, z polską gwarancją, LTE 800 i na 3-4 lata? Kolega ma taki budżet i poszukuje. Nie wykluczam Chińczyków.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Z chińskich telefonów :

Leeco Le 3 Pro

Xiaomi 5 s

OnePlus 3

P9

Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka

za 1500 pln bardzo dobra oferta.

PS. Sprzedam Samsung Galaxy J3

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/90850-oferty-niezegarkowe/page-5?do=findComment&comment=1900847

Edytowane przez pawelb29

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepie oczywiście nie ale na portalach aukcyjnych z przedłużenia nie ma najmniejszego problemu

Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jest fabrycznie nowy , z gwarancją i za 1500 pln to bardzo dobra cena :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie córce zależało na tym, żeby było więcej pamięci wewnętrznej niż ma teraz w Honorze i przynajmniej tyle samo ramu. Jednego i drugiego ma więcej, wykonanie lepsze i aparat na pewno nie będzie gorszy. W tej kasie chyba nie ma nic lepszego, a jak jest to ona i tak uparła się na Xiaomi albo Sony.

Jak Ci przyjdzie to napisz czy język polski jest w miarę ok, bo to chyba rom global będzie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Już przyszedł, ale nie mam wolnej karty sim przy sobie i wifi też nie działa w pracy więc doszedłem do etapu podania konta Google i na tym koniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opisz później pierwsze wrażenia. :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez jest ciekaw Twojej oceny, pamiętaj ile telefon kosztował

(0).(0)

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No więc tak. Rozmiar idealny. Fajnie leży w łapie chociaż przeskok z 5,7 na 5 czuć i to bardzo, zwłaszcza przy pisaniu na klawiaturze. Jakość wykonania petarda, nie spodziewałem się. W skrócie szok. Czytnik linii papilarnych bardzo, ale to bardzo szybki. Mój w V10 nie ma startu, ale mój nie jest aktywny. Pewnie dlatego. Ekran bardzo dobry i bardzo jasny. Na połowie jest jak moje LG na full :D Soft jest Global, całe menu po polsku, ale denerwuje, że np. pod zegarem data jest po angielsku (na ekranie blokady o dziwo po polsku) a w pogodynce jest Wroclaw, a nie Wrocław. Zdjęcie zrobiłem na szybko w pokoju, przy jednej żarówce, znaczy, że ciemno i jest jak dla mnie OK. Jutro zobaczę jak będzie w pełnej jasności.

Reasumując, świetna jakość wykonania, niezłe parametry (3GB ramu, 32GB pamięci plus slot na microSD, Snap 625 plus Adreno 506) i to wszystko za 799zł. Zobaczymy po czasie co się zmieni :)

Nie kminię tylko tego LTE. Karta jest z Plusa, Xiaomi nie ma LTE 800, ale czy on ma tylko LTE 800 Plus, że ten telefon nie pokazuje mi w domu zasięgu LTE?

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze tam gdzie mieszkasz jest tylko zasieg lte 800 a xiaomi nie obsluguje tego pasma. Szkoda bo to chyba najwiekszy minus tego telefonu.

Powiedz czy dookola ekranu jest ta paskudna czarna ramka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jest czarna ramka, ale wziąłem córce wersję z ciemnym szarym tyłem i czarnym przodem więc jej jakby nie ma :)

W domu korzystam z Wifi, ale muszę sprawdzić jak z tym LTE we Wrocławiu jest.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze tam gdzie mieszkasz jest tylko zasieg lte 800 a xiaomi nie obsluguje tego pasma. Szkoda bo to chyba najwiekszy minus tego telefonu.

Powiedz czy dookola ekranu jest ta paskudna czarna ramka?

Są też wersje International z pasmen b20 aKa 800mhz. Używam takiej, wszystko bangla.

(0).(0)

No więc tak. Rozmiar idealny. Fajnie leży w łapie chociaż przeskok z 5,7 na 5 czuć i to bardzo, zwłaszcza przy pisaniu na klawiaturze. Jakość wykonania petarda, nie spodziewałem się. W skrócie szok. Czytnik linii papilarnych bardzo, ale to bardzo szybki. Mój w V10 nie ma startu, ale mój nie jest aktywny. Pewnie dlatego. Ekran bardzo dobry i bardzo jasny. Na połowie jest jak moje LG na full :D Soft jest Global, całe menu po polsku, ale denerwuje, że np. pod zegarem data jest po angielsku (na ekranie blokady o dziwo po polsku) a w pogodynce jest Wroclaw, a nie Wrocław. Zdjęcie zrobiłem na szybko w pokoju, przy jednej żarówce, znaczy, że ciemno i jest jak dla mnie OK. Jutro zobaczę jak będzie w pełnej jasności.

Reasumując, świetna jakość wykonania, niezłe parametry (3GB ramu, 32GB pamięci plus slot na microSD, Snap 625 plus Adreno 506) i to wszystko za 799zł. Zobaczymy po czasie co się zmieni :)

Nie kminię tylko tego LTE. Karta jest z Plusa, Xiaomi nie ma LTE 800, ale czy on ma tylko LTE 800 Plus, że ten telefon nie pokazuje mi w domu zasięgu LTE?

Moje odczucia podobne. Czytnik, ekran, wykonanie szokują na plus. Do tego bateria na dwie doby mocnego używania. No i taka wydajność za te pieniądze... Ale już się chyba powtarzam

(0).(0)

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Niestety Redmi 4 Pro to model na rynek chiński więc nie ma B20 i jak się okazuje ten global soft to też fejk i trzeba wgrać Miui Polska po odblokowaniu bootloadera.

A poniżej zdjęcie z budżetowego chińczyka, tragedii nie ma...

IMG_20170104_112514_HDR_zpsbn7henov.jpg

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A poniżej zdjęcie z budżetowego chińczyka, tragedii nie ma...

Przeczytałem, że to fota jakiegoś budżetowego chińczyka i zacząłem się zastanawiać, gdzie byłem, jak Chińczycy zrobili taki skok w robieniu budżetowych zegarków  :lol:

A co do bandu 20, to nie wiem co ludzie robią z netem na komórkach, że tak im doskwiera brak tego pasma. Ja w codziennym używaniu kompletnie nie widziałem różnicy między fonem z pełnym zakresem, a tym bez b20. Zwłaszcza, ze i z przepustowością LTE bywa rożnie.

Osobiście podczas przeglądania www, sprawdzaniu poczty czy słuchaniu muzyki przez Spotify nie widzę różnicy między netem HSPDA+ czy nawet HSPDA, a LTE.

Powyżej 10 - 15 Mb/s wszystko dla mnie bangla podobnie :)

No chyba, że ktoś mieszka w większej odległości od nadajników, wtedy faktycznie warto mieć coś z b20, bo o ile pamiętam, to w dłuższej perspektywie cały zasięg internetu poza większymi miastami ma być wrzucony na 800 MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi