Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Nie no to chyba jednak nie uważnie czytasz. Nie przypominam sobie żebym napisał cokolwiek złego na temat LG V30. Wręcz przeciwnie, po czasie żałowałem jego sprzedaży, co też pisałem.

Chyba któryś poprzedni Vx0 miałeś na myśli ;). Na V30 zdażyłeś już ponarzekać nie mając go w ręku jeszcze ;)

Z małych to chyba już został tylko Samsung S8 albo jeszcze raz zaryzykować iPhona :)

S8 to jest mały telefon? :D To się widzę standardy pozmieniały :D

Edytowane przez Szymon.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Racja, racja. LG V10 miałem na myśli, już poprawiam :D a co do Galaxy S8 również uważam, że to nieduży i w miarę kompaktowy telefon i do tego bardzo lekki. Dla przykładu jest 0,5cm niższy, 7,8mm węższy niż HTC U11 mając przy tym ekran 5,8 cala vs 5,5 cala w U11. Wagowo też prawie 15g różnicy. Pomimo, że ogólnie U11 jest w moje opinii lepszym telefonem to w stosunku do S8 to cegiełka :D

No dobra, to który spełnia wszystkie Twoje oczekiwania ?? Jest taki ? :P :P :P

Był. iP7. Gdyby nie pewien feler w czarnym modelu. No, ale był na tyle fajny, że zdecydowałem się na srebrny.....resztę historii już znasz.

Myślę, że OG Pixel miał szansę być takim telefonem, gdyby przyjechał. No, ale jak ktoś nie potrafi przez 15 dni zapakować i wysłać telefonu z magazynu to nie mam pytań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do Galaxy S8 również uważam, że to nieduży i w miarę kompaktowy telefon i do tego bardzo lekki.

Do tego typu rzeczy należałoby dodawać "jak na dzisiejsze rozmiary flagowców" ;)

Chyba obecnie najbardzie kompaktowym a przy tym jednak flagowym parametrami urządzeniem jest Xperia XZ1 Compact. 

Przeszliśmy w rozwoju telefonów taki punkt minimum jeśli chodzi o pojęcie nieduży telefon. Bo za czasów takich telefonów jak np HTC Herald czy iP3G S8 byłoby uznane za olbrzyma :D

Taki znak czasów.

Mobile-Phone-Evolution.png

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iphone X i Face iD może okazać się nie tak przyjazdne jak touch ID.

Ciekawy jestem opinii. Z zakupem wstrzymam się jak na razie- pewnie kupię ip7+ razem z AW3 i airPodsami w tej cenie...

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

@Szymon - oczywiście, że na dzisiejsze i nie widzę sensu tego dopisywać, bo o przeszłości raczej nie rozmawiamy ;)

Co do XZ1 zgadzam się, jest mega kompaktowa, aż zbyt mega :D ma jednak jedną wadę....nie ma jej w wolnej sprzedaży. Tylko u operatorów. U nas w Plusie. Akurat kończy mi się umowa, ale w moim abonamencie jakbym go wziął to opłata 104,13zł przez 26 miesięcy, czyli sam telefon 2700zł. Jak za plastik z bardzo średnim aparatem to podziękuję. Gdyby nie wielkość to za 2700zł w HTC Club mam u11 w wersji 6GB/128GB.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Szymon - oczywiście, że na dzisiejsze i nie widzę sensu tego dopisywać, bo o przeszłości raczej nie rozmawiamy ;)

Co do XZ1 zgadzam się, jest mega kompaktowa, aż zbyt mega :D ma jednak jedną wadę....nie ma jej w wolnej sprzedaży. Tylko u operatorów. U nas w Plusie. Akurat kończy mi się umowa, ale w moim abonamencie jakbym go wziął to opłata 104,13zł przez 26 miesięcy, czyli sam telefon 2700zł. Jak za plastik z bardzo średnim aparatem to podziękuję. Gdyby nie wielkość to za 2700zł w HTC Club mam u11 w wersji 6GB/128GB.

Ale ona chyba tylko do końca roku jest wyłącznie w Plusie. A od stycznia chyba już będzie bardziej dostępna. Czy coś źle usłyszałem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tego nie wiem. Jak była premiera to mówili, że go w wolnej sprzedaży w ogóle nie będzie, co jest trochę bez sensu. Z drugiej strony z HTC 10 pełną wersją w PL było tak samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro nie ma XZ1?

XZ1 Compact nie ma.

@Jash

Może po prostu będzie u innych operatorów też od stycznia. Nie jestem pewny tej informacji ale na pewno słyszałem coś o tym, że nie będzie tylko w Plusie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Na allegro nie ma XZ1?

Są, ale to z Plusa najpewniej właśnie komisówki.

XZ1 Compact nie ma.

@Jash

Może po prostu będzie u innych operatorów też od stycznia. Nie jestem pewny tej informacji ale na pewno słyszałem coś o tym, że nie będzie tylko w Plusie.

A to chyba, że tak. To pewnie będzie. Ja wolę czyściocha ze sklepu a jak z sieci to Plus, bo tam jestem. Nie mniej dla mnie 2700zł to dużo jak za to co ten telefon oferuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Sferisie biała Moto Z za 1299 zł

W tych pieniądzach absolutny strzał.

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Na bestcenie 1273zł to była normalna cena za ten model, ale model w tej cenie szybko się wyprzedał. Czarnych już nigdzie nie ma.`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bestcenie 1273zł to była normalna cena za ten model, ale model w tej cenie szybko się wyprzedał. Czarnych już nigdzie nie ma.`

Jest ponownie na Bestcena za 1226 zł w kolorze czarnym :) 

Ja rozważam dalej kilka opcji : Moto z, LG G6, S7edge, lub zwykłe S7 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Z andkiem chcę tylko Pixela. Z piekła go sobie sprowadzę jak będzie trzeba :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Teoretycznie nie. Są trzy wersje. Moto Z, Moto Z droid Edition i Moto Z Force. Praktycznie nie pamiętam czym dwie pierwsze się różnią od siebie, ale to chyba to samo tylko inne nazwy na różnych rynkach. Teraz wyszła jeszcze 4 wersja Moto Z 2018 :D

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz wyszła jeszcze 4 wersja Moto Z 2018 :D

Ale z ceną to też nie pożałowali...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie nie. Są trzy wersje. Moto Z, Moto Z droid Edition i Moto Z Force. Praktycznie nie pamiętam czym dwie pierwsze się różnią od siebie, ale to chyba to samo tylko inne nazwy na różnych rynkach. Teraz wyszła jeszcze 4 wersja Moto Z 2018 :D

4d90e8eab2e76124255777eb1e0350d2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Noooo, 1500 Prezydentów to pełen odlot za Motkę :D

Moto Z występuje w wersji 32/64GB i Droid Edition tak samo. Dlatego pisałem że nie wiem o co kaman. Jak się wejdzie na Amazona to Droidy są z Verizona. Może o to chodzi?

EDYTA:

Z innych źródeł wychodzi, ze Droid Edition to Moto Z Force :)

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, Star Tac to był kiedyś niemal wyznacznik pozycji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał ktoś tą motke, ile czasu używania to wytrzymuje ? Za te bebechy cena taka sobie, fajnie że cieniutki ale bateria to kepsky przy amoledzie 2k.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Za te bebechy cena taka sobie,

Serio? Snap 820, 4GB ram, fantastyczne wykonanie plus przyszłościowa modułowość za 1300zł. I do tego czysty android. Tylko plizzzz nie porównuj z Ksziaomi :)

A co do baterii to jak pierwszym razem pisałem kiszka, ale kolega z zagranicy ma dwie sztuki z żoną i pisał mi kiedyś na PW w odpowiedzi na to co pisali na forum, że jemu przy średnio mocnym używaniu SoT w najgorszym wypadku wychodził 3,5h a jak było tak normalnie 4-4,5h. Zobacz test Nawrowskiego na YT bo u niego też SoT był jak dobrze pamiętam 4-4,5h. Więc, jeśli tak faktycznie jest to przy tym ekranie i baterii jest zdecydowanie spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co nie zmienia faktu ze 3-4h to kaszana, tylko na forum z 2h tego leci minimum :P Na ch**j ten amoled.

A w czym Lenovo jest lepsze od Ksziaomi ??

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

A gdzie ja napisałem że jest lepsze?

Poza tym nie wiem z jakim Xiaomi porównujemy, bo jak weźmiemy regularną cenę Moto Z czyli 2999zł to ten zakup jest bez sensu. No, ale za 1300zł z normalnej dystrybucji jest już całkiem ciekawie, tym bardziej że za tą kasę z oficjalnej dystrybucji kupisz co najwyżej Xiaomi Mi A1, które jest lepsze tylko pod względem baterii, ale też bez szału bo ma 3000mAh. Czyli pociągnie jakieś 20% dłużej maks.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi