Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, skąd z Polski Redmi 4 i żeby miał LTE 800. Są takie? Ewentualnie inny xiaomi do 900 z wysyłka z Polski (musi być do tygodnia u mnie, znaczy u kolegi).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że można to robić w nieskończoność, ale napnij trochę budżet i kup Soundmagic E10. Ostatnio musiałem znaleźć coś dla siebie po tym jak rozwaliły się moje PL21 i jest super.

Jak można naprawic?

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Panowie, skąd z Polski Redmi 4 i żeby miał LTE 800. Są takie? Ewentualnie inny xiaomi do 900 z wysyłka z Polski (musi być do tygodnia u mnie, znaczy u kolegi).

Redmi4 i 4Pro to telefon tylko na rynek chiński. Nie miał nie ma i nie będzie miał B20. Nawet jak go kupisz od polskiego sprzedawcy to będzie z Chin.

Ponadto żaden Xiaomi nie ma tego pasma.

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Redmi 3s są z lte 800, podobno. Biorę tego 4 bez lte 800, jakoś koleżka przeżyje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Redmi Note 3 pro, werja nazywana Kate lub International lub SE.

(0).(0)

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak można naprawic?

Szefie, nigdzie nie pisałem, że można naprawić tylko, że polecam Soundmagic :) Może i można, ale na bank szkoda zachodu z tymi Creative'ami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Redmi Note 3 pro, werja nazywana Kate lub International lub SE.

(0).(0)

Redmi 3s są z lte 800, podobno. Biorę tego 4 bez lte 800, jakoś koleżka przeżyje :)

Panowie, ani jeden ani drugi model nie obsługuje LTE w paśmie 800 (B20). Nie ma podobno. Chińczykom szkoda kasy na płacenie za obsługiwanie tego pasma. Tylko w Polsce to żadna szkoda.

@1947 - Weź koledze doradź Redmi 4, ale koniecznie wersję Pro z 3GB ramu.

Poniżej jak zasuwa na tym modelu LTE 2600 w Plusie.

Screenshot_2017-01-06-14-37-47-894_org.z

i dla porównania w tym samym miejscu mój LG V10 (nie patrzcie na godzinę, taki zrzut się wybrał)

Screenshot_2017-01-06-14-42-57-1-1_zpszy

Na wifi też mam w domu ogromne różnice na korzyść Xiaomi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash mam ten telefon, na pudle jest nawet wymieniona ta częstotliwość (800Mhz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szefie, nigdzie nie pisałem, że można naprawić tylko, że polecam Soundmagic :) Może i można, ale na bank szkoda zachodu z tymi Creative'ami.

Źle zrozumiałem.

Jakie modele jeszcze rozważałeś przed zakupem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po eliminacji zostały mi oprócz nich Brainwavz m1 i jeszcze jedne których nazwy sobie nie przypomnę, ale poprzednie SM wytrzymały mi bardzo długo to za bardzo się nie zastanawiałem. Mam nadzieję, że te będą działać równie długo.

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kabel w tych SM jest skręcany? jak się sprawuje, lepiej niż normalny silikonowy/gumowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jest. Nie plącze się tak i wygląda porządniej. A nawet jak już się zaplącze to nie trzeba tak z nim walczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XIAOMI w wersji International z 800mhz LTE nie są dostępne w x-kom przypadkiem? Tylko ceny po wuju w porównaniu do wersji chińskich, no ale gwarancja jakaś jest za to.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XIAOMI w wersji International z 800mhz LTE nie są dostępne w x-kom przypadkiem? Tylko ceny po wuju w porównaniu do wersji chińskich, no ale gwarancja jakaś jest za to.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Kupiłem tutaj

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6613685082

(0).(0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jest. Nie plącze się tak i wygląda porządniej. A nawet jak już się zaplącze to nie trzeba tak z nim walczyć.

Dzięki. Może kliknę.

Macałes przed zakupem czy w ciemno kliknąłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zupełnie w ciemno :) Ale szybko wpadł w moje ręce, bo następnego dnia po kliknięciu. Zawsze można odesłać.

(0).(0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Redmi4 i 4Pro to telefon tylko na rynek chiński. Nie miał nie ma i nie będzie miał B20. Nawet jak go kupisz od polskiego sprzedawcy to będzie z Chin.

Bzdura. Będzie miał b20, bo zostanie wprowadzony do naszego kraju w niedługim czasie jako wersja "international". Pisali na tabletowo, tutaj też http://galaktyczny.pl/2016/11/07/xiaomi-redmi-4-kiedy-w-polsce/

Kolejna bzdura   :huh:

redmi 3s, note np. ze sklepu xkom obsługują pasmo b20 800mhz

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

bart8 - na płocie było napisane d*pa :)

Rozumiem, że masz 3S z x-komu i potwierdzasz, tak? Czy po prostu piszesz tak, bo tak napisano na stronie?

Mam kolegę, który ma 3S, nie z x-komu, ale z Komputronika, ale to też ABC data i pasmo B20 u niego nie działa. Oczywiście znam tylko ten przypadek, więc to nie reguła zatem pytanie czy ktoś może to sprawdzić? Chyba Network Signal Guru to potrafi, jest w sklepie Play. Nie mam nikogo więcej z Xiaomi, ale akurat 3S słynie z różnych przypadłości, zwłaszcza jak się wrzuci do niego dwie karty SIM.

Nawet na stronie WillMyPhoneWork.net pokazuje przy 3S na LTE pasma 1800 i 2600 w Plusie więc szukam potwierdzenia na te 800, bo przy innych sieciach też nie nie ma B20.

Jeśli chodzi o Redmi 4 - nie słyszałem o takiej wersji, ale nie neguję. Natomiast albo to będzie zupełnie inny model albo po prostu zwykłe Redmi 4 z odblokowanym pasmem.

A tak z innej beczki - widzieliście HTC U Ultra? w HTC znowu skończyły się pomysły :D szkoda.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No może i tak, ale o ile 9 były zerżnięte to HTC 10 wróciło dla mnie do swojej typowej stylistyki, a teraz second znowu screen zerżnięty od LG, z tyłu Samsung...nie rozumiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash, papier z pudełka mojego telefonu. 800mhz łapie się jak ta lala, co podaje sam producent przy wersji International. Co więcej potrzebujesz ?

d6e63ec5f2f2fd375598cf65a96b25d3.jpg

(0).(0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Kosma, kolega też ma taki papierek. Ja nie pytam o teorię, tylko praktykę. On ma telefon, chyba w T-Mobile, tam gdzie mieszka jest LTE 800 i on musi w domu przełączać na 3G, bo na 4G ma "brak zasięgu" albo "sieć niedostępna". Słyszałem o przypadkach, że przy używaniu dual sim, w ogóle telefon nie łapie LTE, ale on ma jedną kartę.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszkam w malym miescie, obstawiam 800mhz u siebie przy zasiegu LTE. Jak sprawdzic na jakim pasmie lata telefon ???

(0).(0)

Kołobrzeg, T-Mobile, 4G lata (nie komentuję prędkości, bo żenada, ale pasmo aktywne i telefon je widzi)

(0).(0)

eb60eafdfbf24ff646929de69053dcd4.jpg

Edytowane przez Kosma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi