Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Nowe nabytki japońskie - chwalimy się tym, co udało nam się upolować

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fankaDaktarina

Ltp 2069

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jarozlaw

@fankaDaktarina

czasem trzeba nowy zegarek kupić :)

Edytowane przez jarozlaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój OS...

25119313719464292200.jpg

15898724366323659407.jpg

15263665947748028382.jpg

Edytowane przez ichris

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

casio edifice EFA-120D-1AV trochę klasyk, trochę sportowiec, koperta tonneau, moim zdaniem świetne połączenie. Negatyw wyświetlacza to pozytywna strona zegarka - nie eksponuje sportowych możliwości, funkcje przydatne, wyświetlacz wystarczająco widoczny, illuminator ok

post-30539-0-62701400-1439365271_thumb.jpg

post-30539-0-54127900-1439365282_thumb.jpg

Edytowane przez Tomek z Wrocławia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co w tym Casio jest z klasyki? To, że ma wskazówki i wskazuje godzinę?:)

Gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję nowości  :) .

Do mnie dziś zawitał:

2.jpg1.jpgI powiem tylko że jest mega!  :)

Dlaczego jeszce go nie miałem to sam nie wiem  ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomaliusz, całkiem fajny.

Jeszcze żółta guma i idealny na lato ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Waldzior  :) .

Z tą żółtą gumą to sam nie wiem, może jak już to ta z isofrane ale czy nie zrobi się zegarek za przeżółtny  :D .

Na razie zostanie oryginalana, naprawdę jest porządnie wykonana, imo lepsza od seikowskich  ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co w tym Casio jest z klasyki? To, że ma wskazówki i wskazuje godzinę? :)

Gratulacje.

Dzięki :)

To na pewno kwestia subiektywna, ale dla mnie ten model nie wygląda jak typowy zegarek analogowo-cyfrowy (tzw. ana-digi), wyświetlacz w negatywie powoduje, że nie rzuca sie tak bardzo w oczy, a producent, starał się (w mojej ocenie) nadać mu nieco klasycznego stylu: nakładane (w zasadzie: "chromowane", ergo pomalowane na srebro, ale nie jest to tandetnie wykonane) indeksy, część tarczy poza wyświetlaczem jest giloszowana (a może perforowana, w kazdym razie nie jest płaska) no i koperta tonneau (ostatnio bardzo mi się podoba ten rodzaj koperty).

To nie jest oczywiście garniturowiec, niemniej noszę go do koszuli w biurze (styl biurowy luźny: koszula z kołnierzykiem, zapisnan - nie polo -  na wierzchu, dżinsy i sportowe buty, ale nie adidasy). Seria edifice to zegarki porządnie wykonane, mają stalowe (a nie "metalizowane") koperty i solidne, niezwodne (co do zasady) mechanizmy.

Na rower zabieram klasycznego elektronika w plastiku: casio AE-1200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czerwony brat. Zegarek do tyrania.

tyz pikny ;)  Bransa dokupiona? Wydaje mi się, że standardowo ta wersja kolorystyczna jest na pasku, lecz na bransolecie wyglada lepiej i jest praktyczniejszy

A jak oceniasz illuminator? Nie razi, ale dobrze spełnia funkcję? Zdjęcia w necie, sa w większości nieco rozjaśnione, mi też udaje się takie wykonac, ale w rzeczywistości, podświetlenie wygląda inaczej.... I włączone delikatnie buczy, słychać to dopiero, gdy sie przyłozy zegarek do ucha w ciszy (to chyba normalne w panelu elektroluminescencyjnym?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, oryginalnie był na pasku ale pasek słabo to znosił i kupiłem kajdan. I to jest dużo lepsze rozwiązanie. Wyświetlacz słaby szczegolnie że wcześniej miałem timexy. Czasem wskazówki zasłaniają to co wyświetla, ale da się żyć.

Mój sporo przeszedł a wciąż wygląda dobrze, szkło polerowane Cape codem i zegarek też a czerwony trójkąt malowany lakierem żony .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, oryginalnie był na pasku ale pasek słabo to znosił i kupiłem kajdan. I to jest dużo lepsze rozwiązanie. Wyświetlacz słaby szczegolnie że wcześniej miałem timexy. Czasem wskazówki zasłaniają to co wyświetla, ale da się żyć.

Mój sporo przeszedł a wciąż wygląda dobrze, szkło polerowane Cape codem i zegarek też a czerwony trójkąt malowany lakierem żony .

niezłe rozwiazanie z tym lakierem, wprawdzie średnio trwałe, ale lakieru jest pod dostatkiem ;)

Tez mam timexa, rzeczywiście indiglo jest bardzo jasne, ale nie wiem, jak wygląda przy wyswietlaczu elektronicznym w negatywie (mam timexa T41101, ciemny cyferblat i wyswietlacz w "pozytywie", jednakże taki lekko zielonkawy).  Wadą timexów jest to, że modele w mniej więcej takiej samej cenie, co np. EFA-120, mają mosiężne, chromowane koperty, przy obfitym poceniu i częstym noszeniu, po 2-3 latach pojawiają się wżery (mój timex jest teraz na pasku z podkładką, załozyłem gdy tylko pojawiły sie wżery, poza tym, to teraz zegarek raczej szufladowy, pamiątkowy, niż do uzytku). Zauważyłem również rozbiezności (rzędu 2 s.) między zegarem wskazówkowym a elektronicznym, koronka zbyt łatwo się wyciąga... ale ogólnie fajny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Majty niebieskie. :)

WP_20150819_023.jpg

WP_20150819_019.jpg

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre gacie nie są złe ;) Lubiłem ten zegarek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leżał to podniosłem. :D

Od znajomego. Nówka sztuka. Miałem poprzednio czarnego. Super był. Ale jak to ja sprzedałem. Polowałem na niebieskiego albo full lume. Trafił się niebieski. Jestem zadowolony. :wub:

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi