Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kadarius

ZSRR - zegarki elektroniczne

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za przybliżenie tematu. Czytając ten post zacząłem się zastanawiać czy nasze Warele nie były czasem też na licencji radzieckiej. Proponuję, żeby ten post przykleić gdzieś u góry, albo stworzyc u góry folder, do którego administrator by przyczepiał takie opracowania.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kadarius

świetna robota !!!!!!

wielu (większości) informacji nie znałem

elektronika led i 5-ki - ponadczasowe :rolleyes:

moje elektroniki 5 na rozruchu, jak wrócą to wkleję zdjęcia

to trzeba byłoby jeszcze stworzyć temat albo dopisać do tego informacje o kwarcowych sławach, rakietach, łuczach itd.

nie mam wiedzy, ale klika tarcz mogę sfotografować :rolleyes:

......i dobrze, że ktoś pisze w czasach gdy forum "zdycha"....

warele na radzieckiej licencji? chyba nie, bo posiadały japońskie moduły sanyo, i nawet jeśli je później robiono także w Polsce to ja stawiam, że na licencji japońskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hehe, taką Elektronikę 52 produkcji białoruskiej to bym chętnie kupił :rolleyes:

Nic straconego! Prawdopodobnie w kwietniu/maju przyszłego roku znów będę wizytował Białoruś więc będzie okazja do zakupów!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne opracowanie

dzięki !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nic straconego! Prawdopodobnie w kwietniu/maju przyszłego roku znów będę wizytował Białoruś więc będzie okazja do zakupów!

Super, to od razu zapisuję się na Elektronikę 52 :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dla odmiany nie zapisuję się na Elektronikę. Ja zapisuję się na wyjazd na Białoruś, oczywiście motywem przewodnim tego wyjazdu będzie oblężenie sklepu z Elektronikami :rolleyes:

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja dla odmiany nie zapisuję się na Elektronikę. Ja zapisuję się na wyjazd na Białoruś, oczywiście motywem przewodnim tego wyjazdu będzie oblężenie sklepu z Elektronikami :rolleyes:

Nic prostszego! Wymyślasz jakąś bajkę czemu chcesz się udać do pięknego kraju Łukaszenki, bierzesz 25 USD na wizę i grzejesz do konsulatu. Czekasz parę dni i jak nie odwalą wniosku śmigasz na Białoruś!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nic prostszego! Wymyślasz jakąś bajkę czemu chcesz się udać do pięknego kraju Łukaszenki, bierzesz 25 USD na wizę i grzejesz do konsulatu. Czekasz parę dni i jak nie odwalą wniosku śmigasz na Białoruś!

Ciekawe co by zrobili jak by napisał że chce jechać na Białoruś do sklepu kupić Elektroniki :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czołem koledzy,

Właśnie znalazłem na Allegro - zegar Elektroniki z alarmem od złotówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszej kolejności to muszę paszport wyrobić, bo właśnie dzisiaj zorientowałem się, że ten stary książeczkowy 3 tygodnie temu stracił ważność. W każdym razie gdyby jednak odrzucili mi wniosek o wizę, to zapisuję się u Ciebie na nową białoruską Elektronikę :rolleyes: Wycieczkę na wschód planuję na poważnie, ale nie wiem, czy dojdzie do niej w przyszłym roku, a jeśli dojdzie to raczej będzie to Rosja - plan to zwiedzenie Moskwy, oraz podróż Koleją Transsyberyjską. Za jednym zamachem Białoruś będzie ciężko odwiedzić, chociaż może się uda, ale na tą wycieczkę i tak prędko się nie wybiorę, najbliższy możliwy termin to jesień przyszłego roku.

Tak więc bardzo proszę Darku, o dopisanie mnie do listy chętnych na białoruską Elektronikę. Z tego co widzę, to dość dużo Klubowiczów jest chętnych na Elektronikę, trzeba by jakiś komitet kolejkowy utworzyć :rolleyes:

Ogólnie, co do radzieckich zegarków elektronicznych, to nie interesowałem się nimi do tej pory. Zmieniło się to w chwili, kiedy zobaczyłem ten temat o zegarkach elektronicznych, oraz temat - relację z wyjazdu na Białoruś, no i oczywiście fotki nowych Elektronik. Teraz zaczym zakrojone na szeroką skalę poszukiwania radzieckich zegarków elektronicznych ;)

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do "listy Frołowa" dodałbym Dubną koło Moskwy - pierwsze okrągłe "pięściaki" podobno powstały tam.

I ciekawe, gdzie produkowano kamertonowe Sławy. Miały układ z tranzystorem, więc łapią się pod elektroniczne.

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.