Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

red_2004

ADRIATIC !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś z kolegów posiada lub miał do czynienia z zegarkiem Adriatic???

Nie Atlantic i nie Adriatica, ale właśnie Adriatic!

Zegarek jest łudząco podobny do wyżej wymienionych, pod logo napis Worldchampion, 21 jewels, Standard.

Czy ktoś jest w stanie napisać kilka słów o tym modelu? Fotki na razie nie mam.

pozdrawiam cieplutko

Sex, drags & rock-n-roll !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adriatic, Adriatica i Atlantic Worldmaster to były bliźniacze zegarki. Chyba najpier nazywał sie Adriatic, (zeby było chyba podobnie do Atlantic), a potem do nazwy dorobili A na końcu. Nie znam szczegółowej historii zegarków Atlantic i Adriatica, ale mieli kiedys jakąś wspólnotę. Nawet nazwy modeli Worldmaster i Worldchampion są mocno podobne, prawda??

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Adriatica zawsza nazywała sie Adriatica, tyle, że dawno dawno temu składała sie z 2 firm Adria i Adriatica. Nigdy nie słyszałem o dokładaniu A do nazwy firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mamy zagwozdkę :) Dzięki Panowie, czekam dalej, Jestem ciekaw czy ktoś się odezwie kto ma takie cacko!? Nie wierzę bowiem, że ja posiadam, a wśród kolekcjonerów Szwajcarów nie ma takiego szczęśliwca!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to mamy zagwozdkę :)

Hmm... Kto ma zagwozdkę? Ty będziesz miał ją tak długo dopóki nie zamieścisz tutaj zdjecia mechanizmu zegarka. :P

Dzięki Panowie, czekam dalej, Jestem ciekaw czy ktoś się odezwie kto ma takie cacko!? Nie wierzę bowiem, że ja posiadam, a wśród kolekcjonerów Szwajcarów nie ma takiego szczęśliwca!!!

A nie bierzesz pod uwagę możliwości, że to wcale nie jest cacko? :)

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noooooooooooo, skoro taki doświadczony mistrzunio też nie posiada(ł) lub nie naprawiał, to coś musi być na rzeczy z tym "cackiem" :)

Gwoli ścisłości,- logo jest całe i oryginalne, a na deklu też pisze Adriatic! Może jutro go rozłupię :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to czekamy na to "rozłupanie" i na zdjęcia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Noooooooooooo, skoro taki doświadczony mistrzunio też nie posiada(ł) lub nie naprawiał, to coś musi być na rzeczy z tym "cackiem" :P

Trabanta też nie miałem i nie naprawiałem... :)

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Adriatic to nie taki znowu unikat. Na forum (w tej dawnej wersji) jakis czas temu były juz podobne pytania o Adriatic i Adriatica. I linki na Allegro do obu tych wersji. A marka Adriatica to swoja historie to ma mocno zagmatwaną, a ostatnio mocno dorabianą za sprawa speców od marketingu.

A tu wrzucam ciekawostkę z Allegro, która i mnie zaskoczyła. Adriatice to znałem jako Worldchampion. A tu prosze co własnie znalazłem zainspirowany tym tematem: Adriatic Worldmaster. Juz całkiem pomieszane i nie wiadomo o co chodzi. :P

Linków wklejac nie wolno, ale wklejam fotke z aukcji. Aukcja trwa jeszcze 3 dni, wystarczy wklepac w allegrowa szukajke Adriatic i wybrac własciwą :)

Ale w sumie Atlantic tez wystepował w wersji Warldmastarur, jak i równiez zdaje się i jako Weltmeister.

Mętlik...

post-2988-0-69322700-1331078162.jpg

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to już nie muszę nic wklejać bo wiadomo o co chodzi. Mój różni się tylko tym, że ma napis Worldchampion i Standard.

Piękne dzięki za zainteresowanie.

I jeszcze jedno,- nie zgodzę się że zegarek nie jest rzadki!!! Na codzień przewijają się na np. "Allegro", setki Atlanticów, natomiast ten zegarek pojawia się od święta.

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że żaden to biały kruk, ale rzadki jest i basta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to już nie muszę nic wklejać bo wiadomo o co chodzi. Mój różni się tylko tym, że ma napis Worldchampion i Standard.

Piękne dzięki za zainteresowanie.

I jeszcze jedno,- nie zgodzę się że zegarek nie jest rzadki!!! Na codzień przewijają się na np. "Allegro", setki Atlanticów, natomiast ten zegarek pojawia się od święta.

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że żaden to biały kruk, ale rzadki jest i basta :)

Każdemu muszę tłumaczyć z osobna. :P

Twarzą zegarka jest mechanizm, reszta to ubranie. Mogę Tobie zacytować kilkadziesiąt jeszcze rzadszych napisów na tarczach, pod którymi kryją się pospolite mechanizmy, a niektóre nawet tandetne...

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adriatic, Adriatica i Atlantic Worldmaster to były bliźniacze zegarki. Chyba najpier nazywał sie Adriatic, (zeby było chyba podobnie do Atlantic), a potem do nazwy dorobili A na końcu. Nie znam szczegółowej historii zegarków Atlantic i Adriatica, ale mieli kiedys jakąś wspólnotę. Nawet nazwy modeli Worldmaster i Worldchampion są mocno podobne, prawda??

Adriatica to inna bajka.

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.