Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Rzepa

Portfel

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszedł czas żeby kupić sobie porządny portfel, skóry z jakich mógłby być to: jaszczurka, krokodyl, aligator, struś, słoń... Może ma ktoś jakieś namiary na sklep w którym mógłbym coś takiego nabyć... a jakie Wy nosicie portfele?? :rolleyes:

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze ,że z tych skór które wymieniłeś to paski do zegarków chciałbym nosić , natomiast na portfel chyba było by mi szkoda . Polecam wypróbowanego Wittchena .

xxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze portfel (a szukałem dłuuugo) robi mała polska firma Bartex.

http://www.bartex.elblag.pl/m_2_p.html

świetna jakość wykonania, precyzja, wytrzymałość.... polecam!

A gdzie kupić? nie wiem, kiedyś w Klifie był taki sklep, dziś już go nie ma...

kontakt do ich siedziby - (55) 233-49-04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Cóż kiedyś kupowałem markowe, ale ostatnio, czyli pół roku temu w Warszawie kupiłem mały skórzany porfel w takim sklepie, w którym jest wszystko w tej galerii koło berzy. Zapłaciłem 25zł, a portfel po pół roku wygląda jakby miał...............pół minuty, jestem w szoku :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No patrz jaki zbieg okolicznosci - od tygodnia chodze i szukam tego samego :rolleyes:

Ja biegam za mniej spektakularnym materialem ale za to porzadnie wykonanym klasyku.

Ostatnio w Galerii Mokotow widzialem piekny portfel MONTBLANC ale wg mnie za mocno przesadzone pieniadze, bo ponad 500pln az do 1000 i wiecej.

Samsonite tez ma jeden ciekawy i solidny model jednak znowu - 570pln :-(

Do tego jedna rzecz mnie denerwuje - wiekszosc z tych pieknych portfeli nie posiada miejsca na monety :rolleyes: To ja juz nie wiem - czy ci, ktorych stac na drogi portfel nie uzywaja monet????

A wracajac do wyboru, to - szukam czegos eleganckiego, porzadnie wykonanego i klasycznego (raczej do marynarki i dzinsow). Tylko powiem szczerze, ze nie mam ochoty placic za to wiecej niz 350pln. Tez chetnie poslucham co zaproponuja forumowicze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o portfele to znaczek o niczym nie świadczy. Większość "markowych" produktów powstaje na tak zwanej licencji, co oznacza że po prostu jest produkowana przez jakąś nieznaną wytwórnię w Chinach.

Zresztą Rzepa, pamiętasz portfel "Certina"? Ten wyrób miał tyle samo wspólnego z Certiną co te super drogie portfele z markami odzieżowymi. A że jelonki płacą za znaczek to praktyka kwitnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tak jest ze wszystkim.

Nie zmienia to jednak faktu, ze np. taki MONTBLANC jest juz w samym wygladzie i dotyku przepiekny a znaczek, to juz przy tym tylko taka "wartosc dodana".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Wittchena z jakiejs lepszej kolekcji (najlepsza to chyba Da Vinci ale nie wiem czy maja portfele), osobiscie mam kolekcje Italy juz bedzie lecial 5 rok i jestem bardzo zadowolony. Brat ma portfel Wittchena juz ponad 10 lat.

Pozdrawiam, Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
Tylko powiem szczerze, ze nie mam ochoty placic za to wiecej niz 350pln.

Ile :rolleyes::rolleyes:<_< 350zł za portfel ??? Ludzie Wy na serio nie macie na co wydawać pieniędzy tylko na takie duperele. Tyle kasy na portfel ???

Gacie też pewnie kupujecie u Tommiego :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc
Ile :angry:;);) 350zł za portfel ??? Ludzie Wy na serio nie macie na co wydawać pieniędzy tylko na takie duperele. Tyle kasy na portfel ???

Gacie też pewnie kupujecie u Tommiego :rolleyes:

jak sie zachowujesz

troche klasy :rolleyes:<_<

ja dałem za swojego nieco ponad 100 pln

z mieciutkiej czarnej skórki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ile :rolleyes::angry:;) 350zł za portfel ??? Ludzie Wy na serio nie macie na co wydawać pieniędzy tylko na takie duperele. Tyle kasy na portfel ???

Gacie też pewnie kupujecie u Tommiego ;)

Wiesz - kazdy ma inny budet domowy. Domyslam sie, ze jakbys zarabial np. 20ooo pln miesiecznie, to do swojego zegarka nadal szukalbys paska za 80-100 pln??? :rolleyes:

A odpowiadajac na Twoje pytanie - czy nie mam na co wydawac pieniedzy - no wlasnie mam - na portfel, wiec po co takie pytanie?

ps

z takimi ocenami/pytaniami raczej wyluzujmy <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Panowie, chyba mnie źle zrozumieliście. Nie chodzi mi o to, że ten portfel jest taki drogi, tylko o to, czy nie szkoda wam wydawać takiej kasy na taki gadżet ? Tak się akurat składa, że pracując w banku zarabiałem bardzo dobrze i mógłbym sobie kupić portfel nawet za 1500zł, tylko po co ?? Naprawdę uważacie że warto wydać tyle pieniędzy za metkę ?

Co do paska i zarobków w okolicach 20 tysi. Cóż gdybym tyle zarabiał kupiłbym sobie Omegę Seamaster Planet Ocean 2200.50 i już paska to bym do niej nie potrzebował :rolleyes:

PS

feleksc - stary rozbiłeś mnie jak szklankę tym tekstem :rolleyes:<_<

PS

artme - kwoli ścisłości za pasek dałem 157 złociszy :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie, chyba mnie źle zrozumieliście. Nie chodzi mi o to, że ten portfel jest taki drogi, tylko o to, czy nie szkoda wam wydawać takiej kasy na taki gadżet ? ..........

z tym o akurat zle trafiles - cale towarzyswo tutaj to gadzeciaze ktorzy zamiast kupic porzadneg swatcha z 100 zl kupuja jakies szmelce za 10 kPLN :rolleyes:

osobiscie polecam Mont Blanca - na prawde niezly. Milo wspominam tez portfel Bossa za calkiem przystepna cene 87 EUR. Dawno juz nie kupowalem portefla w Polsce, ale widzialem ze ceny sa lekko przegiete jak za chinskiego Witchena trzeba zaplacic ponad 100 EUR <_< Tyle ze ja kupuje portfele male - bez przegrodki na monety, bo mam mala podkowke.

A na wyjscia do klubu uzywam poczciwego Fossila, zeby nie bylo zal jak gdzies zostanie zagubiony :rolleyes:

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie,

Od ok 20 miesięcy używam portfela Batycki z kolekcji bursztynowej. Grubo wyprawiona skóra o ciekawej i niecodziennej strukturze, solidnie lakierowana i zabezpieczona przez zarysowaniami. Po niemal 2 latach nadal wygląda jak nowy. Gorąco rekomenduję !

Zdjęcia na stronie Batycki nie odzwierciedlają faktycznego wyglądu, polecam kontakt wizualny w butikach Batyckiego.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Karlson

Wszyscy kupujemy gadzety więc jeden więcej nie czyni różnicy :-). Podejrzewam , ze tak jak wittchen tak i boss czy mont blanc jest szyty w chinach. Ja używam wittchena z serii arizona taki prostokątny , kosztuje w ich sklepie 229 zł , miła skórka a przy tym funkcjonalny ( ma np. zamykaną przegródkę na monety ). Poprzedni portfel , zresztą ten sam model tylko w innym kolorze nosiłem z 9 lat. Skoro na pasek wydajemy 100 i więcej zł to portfel za 230 zł nie jest ekstrawagancją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MichaelD

Poszukując portfela z egzotycznej skory, może warto rozejrzeć się za Płaszczką

wallett.jpg

"

Stingray leather is becoming popular in many countries around the world because of the unique beauty and toughness of the material. Stingray leather's toughness is due to the composition being a woven matrix of fibers instead of cow hide which has composition that is more like parallel fibers. The nature of stingray leather translates into this wallet being water, fire, and tear-resistant.

Historically, Stingray leather has been used, most notably in Japan, for body armor and wrapping the handles of swords. This wallet is made from Stingray leather tanned with today's modern techniques that leave the leather supple yet strong. "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widziałem oglądałem macałem no i ta płaszczka mi się nie podoba... nawet w dotyku nie jest mila...

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Gino Rossi - malutki na drobne, ale upycham tam karty i wiekszy Jacka Danielsa z grubej skóry.

Oba koło 8-10 lat.

Wydaje mi się, że warto zapłacić więcej szczególnie jeżeli jesteśmy gadżeciarzami.

A jesteśmy przecież :rolleyes:

I każdy niech wyda tyle ile chce / może. Byle nie na kwarca :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I każdy niech wyda tyle ile chce / może. Byle nie na kwarca :rolleyes:

:rolleyes::angry:;)

artme - kwoli ścisłości za pasek dałem 157 złociszy ;)
Gwoli scislosci ;), to bardzo sie z tego ciesze, ze taki sobie kupiles - masz do tego prawo, pieniadze a ja raduje sie razem z Toba <_<

ps

a ja jeszcze NIGDY nie kupilem sobie portfela. Tak - zawsze od kogos dostalem czy to dobrej marki czy porzadna reklamowke ale sam nie wydalem jeszcze w zyciu ani jednej zlotowki, dlatego nawet gdybym chcial sie teraz szarpnac na portfel za 500pln, to i tak bylbym wobec siebie usprawiedliwiony :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Portfel narażony jest na bardzo duże zużycie. W zależności jak jest noszony i jak wypełniony, narażony jest na pot, temperaturę, duże tarcie, wyginanie, rozpychanie i nacinanie krawędzią karty, monet, czy co tam jeszcze powsadzamy.

Więc świetna skóra i dobre szycie to podstawa. Z doświadczenia wiem, że portfele za 100zł nie zawsze daje radę. Ostatnio mój 25 letni portfel portmonetka zmienił się w pył po 10 latach noszenia. Kupiłem nowy, za jakieś 80zł - ElForest - po roku wygląda jak bym go z d... wyjął.

Za jakość się płaci.

W Koszalinie, koło kina był świetny kaletnik, ręcznie robił portfele. Mamy tu koszaliniaków, może sprawdzą.

www.myspace.com/loszmi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne portfele robi też Ochnik, i to w rozsądnej cenie.

Ja nie noszę portfela. Mam etui na karty i dokumenty, a gotówkę (nigdy dużo, by nie deformować kieszeni) noszę w kieszeniach spodni. Rozwiązanie okazało się zbawiennie gdy kilka lat temu napadło mnie dwóch dresiarzy, bo straciłem kasę, ale dokumenty ocalały.

pozdrawiam - Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja polecam Wittchena z jakiejs lepszej kolekcji (najlepsza to chyba Da Vinci ale nie wiem czy maja portfele), osobiscie mam kolekcje Italy juz bedzie lecial 5 rok i jestem bardzo zadowolony. Brat ma portfel Wittchena juz ponad 10 lat.

Przychylę się do kolegi......sam używam i nic tylko polecić mogę Markę.

Cenowo rozsądnie było coś koło 200 - 3 lata temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
......sam używam i nic tylko polecić mogę Markę.

Cenowo rozsądnie było coś koło 200 - 3 lata temu.

Teraz tez za takie mozna kupic i to w sklepie. Ogladalem i rowniez uwazam, ze sa bardzo porzadnie wykonane z ladnej skory, tylko mi nie lezy to ich wytloczenie herbowe... juz lepiej zeby nic nie bylo. Najchetniej kupilbym porzadny ale bez zadnego znaczka - noname ale jak juz takie sa, to raczej niezbyt fajne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz tez za takie mozna kupic i to w sklepie. Ogladalem i rowniez uwazam, ze sa bardzo porzadnie wykonane z ladnej skory, tylko mi nie lezy to ich wytloczenie herbowe... juz lepiej zeby nic nie bylo. Najchetniej kupilbym porzadny ale bez zadnego znaczka - noname ale jak juz takie sa, to raczej niezbyt fajne.

Jeżeli nie przeszkadza Ci bursztyn, to wspomniany kilka postów wyżej Batycki ma w ofercie portfele bez loga eksponowanego na zewnątrz.

post-7884-0-72030800-1331080380.jpg

Zdjęcie przedstawia obecną kolekcję, w moim posiadaniu jest lakierowany na błysk (albo tylko zdjęcie tylko tak ukazuje wykończenie, tego nie wiem).

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem - dzieki ;)

Podjade do Batyckiego zobaczyc. Na allegro sa ale one mi sie nie podobaja. Moja zona uzywa torebek Batyckiego i nosza sie swietnie, dlatego zobacze ich oferte bo ten co wkleiles mi sie podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.