Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Swissmaker

Grandeux Automatic od Q&Q

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio oglądałem sobie "Kukułki" i wpadlem na nowy wyczyn o którym wcześniej nie słyszałem, podejrzewam, że to nowość, mianowicie - Grandeux, czyli całkiem fajne zegareczki robione przez Q&Qłkowców. Co mnie zaciekawiło mają wPswojej kolekcji kilka automatów, dwa ze wskaźnikiem rezerwy naciągu i dwa golasy, które na zdjęciach baaardzo mnie podkusiły, nie ukrywam, aczkolwiek mam mieszane uczucia, gdyż troche mi zalatuje chińszczyzną. Co więcej, sprzedawca tych zegarków w Polsce (a automaty są tylko na jednej stronie w necie) życzy sobie za nie dosyć sporą kaske, gdyż ponad 500zł i to za najtańszy model. Kupiłbvym, bo kusi, ale nie wiem czy owa cena nie jest zbytnio przesadzona w stosunku do jakości. Chciałbym poznać wasze opinie, co sądzicie o tym tworze? Wart jest swojej ceny?

912_1.jpg911_1.jpg900_1.jpg899_1.jpg

P.S Z firmą nie mam nic wspólnego, ale nie chciało mi się bawić w zamalowywanie napisów na zdjęciach ;)

Im mniej wiesz, tym dłużej żyjesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Chińczykowa cykaczka w środku? 500 zł?

Cholera wie, co to za zegarki szczerze mówiąc, KuandKu nie jest dla mnie jakimś złem wcielonym, ale zegarki to nigdy nie były rewelacyjne, trzymali się ~150 zł (to za najbardziej "kosmiczne" modele) albo niżej...a tutaj 500 zł za zegarek z no-name mechanizmem??

Jak ktoś to kupi, przetestuje, oceni mechanizm i jakość po dłuuugim okresie wałkowania w codziennym użyciu, i jak będą je sprzedawać za 1/2 tej ceny, to i tak wątpię żeby mogąc kupić automaty seiko i Citizena, a szczególnie Orienta (który za rewelacyjne ceny wprowadził na rynek bardzo fajne modele) ktoś połakomił się na Q&Q za takie pieniądze.

BTW te dwa ostatnie maja rezerwę chodu? Widziałem w sieci Grandeuxy kwarcowe mające taki sam wskaźnik...czyżby Kinetic dla ubogich??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkielety-masakra.Zobaczcie ten pilnik na bezelu.DNO

Ten z rezerwą,jako tako .Wizualnie 3/10

1.Datownik-koszmarek jakis>Chyba że to wina niedoskonałego zdjęcia.

2."Złoty"ładniejszy,bo nie ma natrzaskanych na siłę indeksów na 3,9 i 12-tej

3.Logo"Q&Q" totalnie odbiera jakikolwiek pozostały urok tych cykadełek.Gdyby jeszcze je jakoś stylizowali pod ogół designu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chińczykowa cykaczka w środku? 500 zł?

Cholera wie, co to za zegarki szczerze mówiąc, KuandKu nie jest dla mnie jakimś złem wcielonym, ale zegarki to nigdy nie były rewelacyjne, trzymali się ~150 zł (to za najbardziej "kosmiczne" modele) albo niżej...a tutaj 500 zł za zegarek z no-name mechanizmem??

O ile wiem, Q&Q to jedna z tanich marek Citizena :D

A że ohydne - fakt. Ale Chinach zapewne się podobają.

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie zegarkowe jabcoki

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieeeeeeeeeeeeeeee!

Lubię zegarki jak konie owies.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Design jakby znajomy :) ja bym chińczyka z zerżniętym desingem za 500pln nie kupił... ale ja się nie znam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified
O ile wiem, Q&Q to jedna z tanich marek Citizena smile.gif

To co siedzi przynajmniej w skeletonie, nie wygląda na Miyotę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Qmaster

Widziałem mechanizm na żywo, i jeśli ktoś kojarzy zegarki Richter&Zeine - to jest dokładnie ten sam. Jakościowo średni. Ale z tego co mnie słuchy doszły, Japończycy mają w nowych modelach stosować już Miyotę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.