Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Abe777

Jaki nakręcany zegarek do 5tys zł ??

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli chcesz max odchyłki +/- 2 sek na dobe i nie akceptujesz więcej to lepiej kup kwarca.

Tanie kwarce mają +/- 20 sek na miesiąc.

Lepsze około +/- 8 sek na miesiąc.

Mechaniczny zegarek może Ci zrobić spokojnie 8 sekund ale dziennie.

jeśli cię to nie przeraża kup Taga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja cerina pozni sie 6 sekind na miesiac... 8 sekund na dobe to duzo ale jeszcze jest do zaakceptowania

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tryton

Niestety, decydując sie na zegarek mechaniczny musisz pogodzic sie z faktem ze bedzie miał odchyłki znacznie wyzsze od kwarca, choc nie zawsze. Jesli na te chwile akceptujesz juz 8s a nie 2 to znaczy ze z czasem zaakceptujesz i więcej ( bo moze tak byc, ale nie muisi) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5Kilo za taga to jakaś chyba nie jest rewelacyjna cena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za Monaco? Dobra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, ze dobra. No chyba, ze to podrobka :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak pierwsza myśl najlepsza, odebrałem i się zakochałem. Piękna rzecz! póki mam go 3 godziny na ręce nie zaobserwowałem żadnych odchyleń względem kwarcowej certiny :lol:

2e49swg.jpg

2s7fbpk.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, najważniejsze, że cieszy właściciela :lol:

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem finalny pomiar i... późni się 8 sekund na dobe :lol: to wynik chyba słaby ale podobno można to wyregulować, pytanie czy taka regulacja jest trwała w efektach i czy w ogóle warto dać to do zegarmistrza aby grzebał :lol:

Pozdrawiam

Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj mu 2 tygodnie na rozruch. Potem mierz :lol:

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

serio? sorry za być może głupie pytanie ale dlaczego po 2 tygodniach miałoby być inaczej ??:lol: pewnie to pytanie brzmi jak pytanie skierowane do audiofila: " czemu moje kolumny mają pełneijszy bas po 3 miesiącach funkcjonowania" ??:lol: Ale na prawde nie wiem :) dotarcie mechanizmu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smary się rozejdą, zmiejszą się opory , zegarek powinien nabrac tempa :blink:

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ma jakis sens :blink:

Mam tylko nadzieje, ze nie przyspieszy za bardzo :lol:

Tak czy owak zegareczek bardzo mi się podoba i do 5000 nie znalazłem niczego fajniejszego dla mnie. Omega X2 mi się podobała ale to już wykraczało poza budżeta a szkoda bo i design w moim guscie i mechanizm dużo lepszy bo w monaco chyba siedzi jakas lekko zmodyfikowana eta, zgadza sie?

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
serio? sorry za być może głupie pytanie ale dlaczego po 2 tygodniach miałoby być inaczej ??:blink: pewnie to pytanie brzmi jak pytanie skierowane do audiofila: " czemu moje kolumny mają pełneijszy bas po 3 miesiącach funkcjonowania" ??:lol: Ale na prawde nie wiem :lol: dotarcie mechanizmu?

Tez na poczatku mierzylem sekundy. Potem Ci przejdzie, a przynajmniej powinno. Jesli zobaczysz, ze spieszy/pozni 2 minuty, to popchniesz np. 4 minuty. I to jest norma (zdrowia psychicznego)! Podobnie z kolumnami. Mozna wygrzewac kable glosnikowe, ale najlepiej to robic w garnku ferromagnetycznym nawiniete na rdzeniu diamagnetycznym o srednicy rownej najkrotszemu wymiarowi wzmacniacza. I koniecznie odtwarzajac ktoras z jazzowych plyt audiofilskich, czyli takich, ktorych nie da sie sluchac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tryton
Zrobiłem finalny pomiar i... późni się 8 sekund na dobe :blink:

Hmm... moje wszystkie mechniki jako nowe spieszyły sie, a z upływem czasu zaczynały zwalniać, wiec jesli u Ciebie bedzie ta sama zasada, to Tag bedzie jeszce bardziej sie poznił. Logiczne wytłumaczenie to wytłumaczenie Pawła ( TIK TAK) nie rozumiem dlaczego u mnie tak sie dzieje.

P.S. Pomimo ze to nie mój styl, ani marka, grtuluje nabytku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.