Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

star_20

zegarek do łóżka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych!

Od lat mam ten problem, jaki zegarek używać w nocy:

a/radiobudzik z wyświetlaczem cyfrowym, taki co cały czas świeci - nie bo przebudzając się w nocy, mam problem z przełożeniem cyferek na godzinę - przyzwyczajenie do czytania z układu wskazówek - kiedyś za peerelu miałem taki radiobudzik z analogowym zegarkiem, stale podświetlonym lampeczką.

b/budzik z indeksami (casio - nowy) i wskazówkami nafosforyzowanymi - jest niewidoczny po iluś godz. nocy

c/ iluminator - trzeba go naciskać

d/ zegarek mówiący - trzeba go naciskać

e/ zegarek z podświetleniem lub projektorem - to samo

f/jakiś sposób stałego podświetlenia diodą zegara ściennego, ale o małym natężeniu światła, a jednocześnie równomiernym rozkładzie?

Niby banalny problem, ale conocny... i obkładam się a-e i tak nie wiem, nad ranem, która to już godz. Zapalenie lampki, zbyt męczące i drastyczne. :o

pumpernikiel & zorkij 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja osobiście polecam taki z fluorescencyjną tarczą - widać nawet pod kołdrą... :o

I love it when a plan comes together

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
ja osobiście polecam taki z fluorescencyjną tarczą - widać nawet pod kołdrą... :o

Yhy i żonie pod kołdrą można pokazać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam Szanownych!

Od lat mam ten problem, jaki zegarek używać w nocy:

a/radiobudzik z wyświetlaczem cyfrowym, taki co cały czas świeci - nie bo przebudzając się w nocy, mam problem z przełożeniem cyferek na godzinę - przyzwyczajenie do czytania z układu wskazówek - kiedyś za peerelu miałem taki radiobudzik z analogowym zegarkiem, stale podświetlonym lampeczką.

b/budzik z indeksami (casio - nowy) i wskazówkami nafosforyzowanymi - jest niewidoczny po iluś godz. nocy

c/ iluminator - trzeba go naciskać

d/ zegarek mówiący - trzeba go naciskać

e/ zegarek z podświetleniem lub projektorem - to samo

f/jakiś sposób stałego podświetlenia diodą zegara ściennego, ale o małym natężeniu światła, a jednocześnie równomiernym rozkładzie?

Niby banalny problem, ale conocny... i obkładam się a-e i tak nie wiem, nad ranem, która to już godz. Zapalenie lampki, zbyt męczące i drastyczne. :o

Jeśli weźmiemy po uwagę podpunkt b czyli casio z nafosforyzowanymi wskazówkami i podświetlimy owy zegar 1 diodą UV to wskazówki będą świeciły jak ta lala :D. Jednocześnie to światło jest dość mało intensywne wiec nie powinno przeszkadzać! No i rzecz dość istotna światło to nie powinno świecić po oczach ( niestety promieni uv nie sa zbyt zdrowe dla większości organizmów w tym i ludzi ) :o Biorąc po uwagę fakt ze w nocy sie śpi, raczej nie powinna ta szkodliwość być duża ( tak sądzę ) No i zegarek będzie w jakiejś odległości większej od ciebie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie prościej ustawić budzik na daną godzinę i zażyć jakiś ziołowy środek usypiający?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oregon Scientific z projekcją na ściane.Jak się obudzisz to szybki luk i już wiadomo...że zaspałeś do roboty :o

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem najlepszy efekt przynosi spanie z diverem Seiko na ręku. Przez całą noc ma sie pod nosem wyraźny, świecący odczyt analogowy. Wadą jest konieczność posiadania zegarka na ręku podczas snu, co nie każdy lubi. Wyjściem pośrednim jest trzymanie tegoż divera na stoliku nocnym - też wyraźnie można doczytać godzinę. Jednak np. w mojej konfiguracji sypialni - nierealne bo nie mam stolika :o Myślałem kiedyś o zegarze ściennym, którego wskazówki należałoby wypełnić końską dawną Supeluminovy. Ale trzeba mieć SL i zmysł majsterkowicza.

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Murderotic

nigdzie nie piszę o żonie, dlatego mogę sobie spać ze skolko ugodno zegarkami

KURNAJANEK

Żadne uv, gamma, X :o

Raymund60

nie używam budzika ani ziółek, często budzę się w nocy i chciałbym wiedzieć która jest

Zel Gadis

trzeba nacisnąć guzik? to odpada

RadG

czy ten seiko to cały czas świeci czy trzeba coś naciskać? Jak naciskać to odpada. Rzeczywiście spanie z zegarkiem na ręku też nie jest przyjemne

pumpernikiel & zorkij 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie człowiek nie!Jest możliwość stałej projekcji.Stacja pogodowa i inne bajery za 230żł.dużo,ale na twe potrzeby perfekt :o

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są też takie fajowe w krysztale grawerowane ikonki:słońce,chmura,deszcz!Podświetlane zależnie od pogody. Ale już po 400 zeta.Czaad.Ale te z projektorem dla ciebie lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem kiedyś "jakiś" (no name) radiobudzik z projektorkiem, po 3-5 dniach się projektorek sfajczył i noc była... Ale ten opisany przez Ciebie, rozumiem, wytrzymuje długo. Cena dla mnie, że chyba bym nie zasnął, tylko patrzał i patrzał na cyferki..... Ale to chyba jedyny kierunek. Ciągła projekcja może być budząca. Nie znoszę żadnych lampek standby, bo śpię jak zając z półotwartymi oczami i to mi sie nagrywa :o

pumpernikiel & zorkij 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
Murderotic

nigdzie nie piszę o żonie, dlatego mogę sobie spać ze skolko ugodno zegarkami

KURNAJANEK

Żadne uv, gamma, X :o

Raymund60

nie używam budzika ani ziółek, często budzę się w nocy i chciałbym wiedzieć która jest

Zel Gadis

RadG

czy ten seiko to cały czas świeci czy trzeba coś naciskać? Jak naciskać to odpada. Rzeczywiście spanie z zegarkiem na ręku też nie jest przyjemne

Hm, nie zrozumiałeś naszego "klubowego" żarciku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
miałem kiedyś "jakiś" (no name) radiobudzik z projektorkiem, po 3-5 dniach się projektorek sfajczył i noc była... Ale ten opisany przez Ciebie, rozumiem, wytrzymuje długo. Cena dla mnie, że chyba bym nie zasnął, tylko patrzał i patrzał na cyferki..... Ale to chyba jedyny kierunek. Ciągła projekcja może być budząca. Nie znoszę żadnych lampek standby, bo śpię jak zając z półotwartymi oczami i to mi sie nagrywa :o

OS to raczej nie złom i gwarancja jest na 3 lata. Wyświetlenie rzekłbym raczej dyskretne, ale jak ci nawet dioda od telejajka przeszkadza to ja wymiękam.

Moja żona ma podobną psychozę :D Przeszkadza jej w spaniu nawet dioda w monitorze kompa...stojącego w innym pokoju :o Bez kitu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zel Gadis:

b. Cię przepraszam, że jestem jak Twoja Żona :o

Nie dopisałem, że próbowałem nawet system: zegar ścienny + latarka, ale pół obudzony, nie pamiętałem o jakiejś latarce.

pumpernikiel & zorkij 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Jak nie możesz wygrać, to się przyłącz"

proponuję rozwiązanie alternatywne - wykupić pakiet HBO, oglądać całą noc.

problem snu odpada, więc nie ma sprawy...

I love it when a plan comes together

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, fajny ten Oregon Scientific - high end jak się patrzy :o

.. a zastanawiałem się co kupić znajomym z okazji ślubu :D Dzięki Zel Gadisie.

All That You Can't Live Behind

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegar z projektorem kupiłem w Biedronce niegdyś. Działał ze 3 lata, dopóki nie spadł z szafki i się nie rozleciał. Fajna rzecz. A spanie z zegarkiem na ręku to u mnie norma. A zegarki mam nie małe i nie lekkie. Lubie i tyle. Przed snem naswietlam i do rana widac godzine. Zdejmuje tylko gdy w łóżku... hmhmhmhm :o A potem zakładam spowrotem :D

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zel Gadis twoja żona ma tą samą chorobę co moja wszystko co świeci jej przeszkadza , diody w telewizorach ,monitorach,naświetlanie zegarków,co tam naświetlanie.... ale ten tryd....normalnie szok...makabra!!!!.............i jak tu odczytać godzinę w nocy ??????????????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka stacja pogodowa OS to fajny bajer na prezent ślubny :o Ja też śpię w zegarku,ale śpię i nie mam problemu jak odczytać godzinę bo się nie budzę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modaine i Traser robia budziki, z rurkami trytowymi. Świeci wyraźnie chyba z 10 lat. Tylko drogawe sa, coś koło 5 stów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....tu nie chodzi o te pięć stów Grzesiek ale o to świecenie i co za tym idzie marudzenie żony....!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Repetier z grand sonnerie. Leżysz, oczy zamknięte, a co 15 minut słyszysz która godzina :o

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....święte słowa....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo śpię na jakiejś wieży ratuszowej - baaardzo się wysypiam i już więcej nie chcę wiedzieć, która godzina - rozumiem, że Szanowni używają zegarków tylko w dzień, jak dobrze widać :lol:

pumpernikiel & zorkij 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Divery Seiko świecą całą noc bez naciskania, jeżeli nie lubisz spać z zegarkiem na ręku - kładziesz na stoliku obok - efekt murowany widać wskazówki i indeksy całą noc. Koszt Monstera lub SKX007 jakieś 300-500 zł.

Myślę, że rozwiązaniem jest zegar ścienny z porządnie świecącymi wskazówkami (jakaś SL), szczerze mówiąc sam bym coś takiego kupił chętnie.

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.