Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość GORKY 8

temat o rowerach

Rekomendowane odpowiedzi

Jadąc po ulicy obowiązują go znaki - ograniczenie prędkości też.

Poszukuje przycisk do Poljot chrono 3133

Wodołaz

Divers:

Alba, Seiko 7002-7000, amfibia blue lux & black.

22 - G-Shock

Seiko bellmatic

Poljot Chrono 3133

Orion Seal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MichaelD

Tylko jak zmierzysz z jaka prędkością jedziesz ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jeżeli nie miał licznika? W rowerze nie ma obowiązku posiadac licznik. To jak mam wiedzieć ile jadę?

Rozumiem że przepisy. Ale to raczej wynika z tego że polska w dalszym ciągu jest dzikim i zaściankowym krajem. To że było to w stolicy to nie znaczy że to nie zapyziała dziura jest. Angielskie gliny są nieustepliwe. Ale jednego nie da się im wkręcić. Nie powinno sie wcale na nich mówic gliny. Są to normalnie myślący ludzie. I przymykają oczy wtedy kiedy widac że drobiazg nikomu nie szkodzi.

Ciesz się że nie szczekasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba na oko ? jak rower zmienia geometrie ramy to znaczy żę zbliża sie 100km/h. W sumie na wezwania drogówki jak jade bikiem to pale niemca ;)

Poszukuje przycisk do Poljot chrono 3133

Wodołaz

Divers:

Alba, Seiko 7002-7000, amfibia blue lux & black.

22 - G-Shock

Seiko bellmatic

Poljot Chrono 3133

Orion Seal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem dodać. Tutaj gdzie mieszkam. Rowerzysta ma obowiązek posiadać kask na łbie. A światła są jedynie zalecane. Ciekawe co?

Generalnie we wszystkich welocypedach są jakieś małe lampki. I o zgrozo, migające. Taka tu moda i jakoś nikomu nie myli się to z pojazdami uprzewilejowanymi. A i za brak obowiązkowego baniaka na głowie też się nie czepiają gliny.

Policja, przepraszam.

Mam w domu policję ;)

Tak, zamysliłem się trochę nad różnicami. Jedno wam powiem. Gdy tak patrzę krytycznie na anglików to mi wychodzi że to oni powinni jeździc do Polski.

Mamy jako naród świetne wykształcenie. Jesteśmy pracowici. W większości uczciwi.

Tylko... taaaaa. jesteście już duzi i nie będe wam pisać.

Ja już praktycznie stracilem nadzieję na to że kiedyś to się zmieni.

Kraina zakapturzonych poglądów i oczekiwania że ktoś komuś jest coś winien. No bo tak, a co.

Zero szacunku do siebie nawzajem. Okropne.

I zapomina się w Polsce o tym że wszystkie te przepisy, ustawy, obowiązki i podatki. Pełnic powinny usłużną rolę obywatelom.

Że to oni są najważniejsi w tym wszystkim.

Tutaj tak jest, u tych głupich angoli jak większośc moich rodaków tutejszych ich nazywa.

...........

Zamknę dzioba bo zrobię politykę jeszcze. A mam ją w d....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Kokop, wysłałem Ci PM wczoraj i treści rowerowej, dostałeś??

A przy okazji, jak się rozbujacie przed fotoradarem powyżej dozwolonej to ja bym nie liczył że do domu fotkę wyślą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostałem ;)

Zaraz ci odpiszę :P

A no zdjęcie, gdzie niby? Nie mam numeru. Ale jak by nie patrzył to popełniłem przestępstwo. Hahahahahaha

No i koszt dzialania kamery. Chyba pokornie się zgłoszę w celu ukarania.

Myślę że raczej by mnie do wariatkowa odwieźli. Hahahahaha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szanownych klubowiczów pozdrawiam z izerów. oczywiscie wyjazd rowerowy, skoro w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw miało być w fotografii :( Foty słabe, nie było czasu na cackanie się z aparatem bo trzeba było jeździć na rowerze :(

Takie miałem wakacje zroweryzowane (?) Wszystko boli, kolano spuchnięte itp. było jednak super.

post-2370-0-26539200-1331230420.jpg

Pewno Wiatr mnie zabije jak zobaczy że przyczepiłem błotniki i bagażnik. No potrzebne były czasami te wynalazki bo nie tylko asfaltami jeżdziłem.

post-2370-0-42724800-1331230421.jpg

Zastanawiam się gdzie ja jestem?

post-2370-0-16260300-1331230423.jpg

Tylko córa daje radę ze mna wytrzymać na tych rowerowych wycieczkach

post-2370-0-64961500-1331230424.jpg

Moje rodzinne strony to samiuśki wschód Polski. Złapała mnie Straż Graniczna :) Niby mogli mnie zamknąć, ale w tym kraju jeszcze jest pełno normalnych ludzi. Poza tym to po znajomości. Same swojaki. Wieczorem zrobiliśmy grila i za bardzo nie pamietamy czy robiliśmy jakieś zdjęcia czy nie.

post-2370-0-68702700-1331230425.jpg

To jest księżyc, gdyby ktoś miał wątpliwości. Komarów nie widać(na zdjęciu, ale gryzły jak cholera)

post-2370-0-68788100-1331230426.jpg

rano

post-2370-0-03705300-1331230428.jpg

No i prywatna armia ochraniająca namiot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jest? Wszystkich rowerzystów poza mną rozjechały tiry czy inne piractwo?

Ja mam pomysł na fajną wycieczkę rowerową. Samemu to tak słabo. Czy są jacyś szaleńcy tutaj? Chętni do zaplanowania pedałowania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Ja od wczoraj śmigam na nowo :P pierwszy raz od 2 tygodni, i nawet hamulce mi nie wypadają :rolleyes:

Pojawiła się też szansa na nowe klamki :)

Kokop, spokojnie. Jeśli naprawdę potrzebne Ci te "akcesoria" to niech tak będzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uchh, kamień z serca mi spadł. Ale te akcesoria to w 90% hand-made. Zrobione tak że przedni błotnik zakłada się 10 sek, tylny 0k 30-40 a bagażnik ciuplę dłużej bo trzeba śrubkę zakręcić. A błotniki są bardzo blisko opon i prawie ich nie widać i nie maja żadnych paskudnych drutów które je trzymają i brzęczą. Konstrukcja samonośna i własnego pomysłu.

Ps. Tzn widać te błotniki ale śmiem twierdzić że są bardzo sexi jak na błotniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Prawdę mówiąc to wrzuciłeś rower w krzaki i nie widać w ogóle tych twoich hend-mejdów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wrzuciłem w krzaki tylko oparłem o polne kwiaty :rolleyes:

Jutro zrobię foty to zobaczysz. Żeby nie drgały i były sztywne to połączyłem chiński plastik okrutnie paskudny który miał byc niby gotowym błotnikiem ze szlachetnym (chyba ruskim) aluminium. Znitowane do kupy tak żeby przeciwdziałały sobie spręzystości obu tych materiałów. Sam się zdziwiłem że wyszło mi tak fajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy ktoś kupował w tym sklepie i czy jest to pewne źródło?

http://sklep.rower.com/

Przyszedł czas na wymianę mojego wysłużonego roweru i w związku z tym proszę o jakieś sugestie dotyczące roweru trekkingowego w kwocie do +-1,5k PLN

Moje pomysły na nowy rower to:

Cube Town

Kona Dew Plus

co sądzicie o tych modelach???

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak tam Wasze przebiegi w tym sezonie? ja mam 2 tys. km od połowy kwietnia, kiedy zacząłem jeździć;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a jak tam Wasze przebiegi w tym sezonie? ja mam 2 tys. km od połowy kwietnia, kiedy zacząłem jeździć;

Prawie 1700 od końcówki maja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bambucza2000

ja za rowerkami nie przepadam bo dosc sie w pracy na rikszy najezdze :) jakby co zapraszam na przejazdzke po gdansku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój kolega w tamtym roku przejechał 10 tyś, ale pracował min jako kurier rowerowy :)

ale z tego ok 5 tyś przejechał dla własnej przyjemności :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Prawie 1700 od końcówki maja.

a ja koło 1,2 k - dojeżdżam sobie gł. do pracy - więc śmigam rekreacyjnie od połowy kwietnia

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a ja koło 1,2 k - dojeżdżam sobie gł. do pracy - więc śmigam rekreacyjnie od połowy kwietnia

;)

ja sie strasznie opuscilem. wyjechalem do stanow na rok i nawet nie mam tu roweru.

a jeszcze przed slubem potrafilismy z zona robic wycieczki rowerowe na 50 dni. w ramach najdluzszej objechalismy cala irlandie do okola, potem promem na zachodni skraj bretanii, i dalej rowerem prze bretanie, normandie, belgie, holandie, niemcy do polski. ech...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do przebiegu. Mam na dzień dzisiejszy 2,4 k.

to od połowy czerwca jakoś tak.

No i tak śmiesznie teraz. Chodzi o promocję pewną.

>Buty rowerowe<

za***iste, z fajnymi gniazdami na kolce, kolcami itd...

Są w męskich rozmiarach od 41- kajaka

a w damskich od tyci-pyci do 40

a ja to mam taką szwaję że najczęściej potrzebuje 39 ew. 40 (jeżeli mają być super pasujące)

No i teraz tak> Chyba damska stopa jakoś specjalnie się nie różni poza gabarytem, co?

I nic mi nie będzie jak kupię pudełko z fajną laską na obrazku w tych butach.

A na moje oko to one od tych męskich to się nie różnią. Nawet w różowym kolorze nie są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sztywne ramy mają identyczne z ramami Accent, amortyzowane, nie ma pojęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.