Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

nick555

gorący temat Kazet

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ALAMO
Zastanawia mnie postać petitmimiche, która właściwie obstawia większość aukcji Kazeta. Kto to kurna jest?

Już mówiłem ze dwa posty nazad - dla mnie to jest jego lewy adres do podbijania ceny. Jeśli się myę, to odszczekam jak się odezwie po informacji jakie "cuda" zabanywa drogą kupna :) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
do poczytania:

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=11314968

co mogłoby tłumaczyć jakieś związki petitmimiche i kazeta

Nie "jakieś", tylko jak już domniemywałem, a teraz stwierdzam z 99% prawdopodobieństwem, jest to lewe konto pana Kazi, nomen omen, roda do robienia hucpy w geszefcie, jak mawiali w Łodzi przed 1940 :)... Proponuję od razu zrobić czerniaka na oba konta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość areczek86

Allegro nie zwraca uwagi na takie akcje??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:) jestem w szoku...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Allegro nie zwraca uwagi na takie akcje??????

A co mają zrobić? Sam się zastanów... Inny adres (teściowej), inne dane O(teścia) i jedziesz po bandzie! Serio zobaczcie na link Kadariusa - aukcje i opinie są tyko takie gdzie sam się "zlicytował", albo gdzie przegiął pałę i nikt się nie dał podpuścić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żebyś się nie czuł samotny na ławie w sądzie:

Zegarki Komandirskie sprzedawcy KaZet30 to ohydnej jakości podróbki. Sprzedawca KaZet30 pisząc to co pisał w mailach do kolegów z forum wykazał się dyletanctwem i brakiem znajomości tematu. Poza tym konto petitmimiche jest najprawdopodbniej drugim kontem pana KaZet30 służącym do podbijania cen. Za chwilę zgłoszę to do Allegro i mam nadzieję, że zaowocuje to zawieszeniem obu kont.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż mi się ciepło na sercu robi...

napisałem do wostoka z pytaniem czy robili kiedykolwiek takie komandiry z taką koronką. Bardziej proforma ale zawsze może coś ciekawego napiszą. Zawarłem w mailu że mamy na allegro coś takiego i sądzimy że to podróbka.

Mój list:

Hi. I'm watch collector from Poland. I have question about historical Komandirskij with tank on the disc. Can you tell me if all of this watches have had screwed crone? We have on polish buying center "allegro" one of these and the owner is sure that it is orginal. This is it:

http://www.allegro.pl/item525605350_wostok...wels_czolg.html

We suspect that this is chinese fake.

What do You think about it?

Best regards. Przemyslaw Daczko

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO

A ja już dostałem zwrotne informacje od nieszczęśników którzy zalicytowali w tych aukcjach z podziękowaniami. Przesłałem im też linki do naszej dyskusji, jest więc szansa że będą to nasi nowi koledzy :) Tym samym uznać należy misję edukacyjną Klubu za wypełnioną.

Tutaj jest kolejna "perła kolekcjonerska" - w tym dużym Wostoku w środku powinien siedzieć werk 2409A, zaś tarcza wewnętrzna winna byc bez indeksów. Tymczasem, w środku jest włożony mechanizm 2209 wraz z tarczą z jakiegoś nieszczęsnego dawcy narządów.

http://www.allegro.pl/item524819591_bardzo...jaca_forma.html

"Zaskakująca forma" zaiste ;):):)

Licytujący też już wiedzą :)

Koledze z Kirgizji życzę zdrowia i sukcesów zawodowych w Nowym Roku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze raz -gwoli uscislenia dyskusji

1.podróbki tępimy

2. Dyskutujemy merytorycznie na argumenty - pseudowywody typu " nie znacie się , za osełkę masła itd" - IGNORUJEMY

3.Pyskówki , inwektywy , wyzwiska , przekleństwa itd - wycinamy

4. Recedywistów w tym zakresie - Banujemy

5. Furomowicze - klubowicze stanowią nasze grono o okreslonych zasadach - jak się ktoś tych zasad nie trzyma - nie chcemy go z nami , przynależność jest dobrowolna idaje pewne prawa ale uczestnictwo podlega określonym obowiązkom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alamo, pozwoliłem sobie przenieść też Twój post do innego tematu.

Proszę abyście trzymali poziom. Oczywiście, robicie to w dobrej wierze, ale jeśli już zostało to wykryte, nie bijmy piany, wszyscy którzy zareagowali i napisali do licytujących i allegro - chwała im za taką postawę.

Dzingishan ma konto zablokowane na miesiąc, przypuszczalnie już tu nie skomentuje nic. Jeśli pojawi się następny raz jako ktoś inny i znów poruszy pianę - będzie ban całkowity na jego komputer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość areczek86
a przepięknej kolekcji jaką posiada zapewne żaden z Was nie widział w życiu na oczy - tysiące pięknych zegareczków w gablotkach i pudełeczkach oraz cała masa innych antyków - same rarytasy, o których zawistni użytkownicy tego forum mogą tylko śnić!

Pozdrawiam

to i ja skasuję swoj post żeby nie bic piany jak mówisz, i żebyś nie musiał przenosic do kosza :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płomienna mowa użytkowniku kirgistan.

Szkoda tylko, że bronisz kogoś kto sprzedaje towar nieoryginalny, nazywając oryginalnym i tłumaczysz go posiadaniem przez niego pięknej kolekcji...co z tego, że ją posiada? Tym bardziej, jako kolekcjoner powinien wiedzieć co jest oryginalne, a co nie i znać trudy kolekcjonerstwa, które często wiąże się z zawodami spowodowanymi kupnem czegoś nieoryginalnego. Co do naruszania kultury i jej elementarnych zasad to naruszasz je Ty, nazywając nas życiowymi nieudacznikami i miernotami umysłowymi.

Aha, i nietęskno mi do takiej "kolekcji" jaką posiada pan Kazet, za tymi rarytasami i gablotkami wypchanymi pudełeczkami. Wolę kilka swoich, w pełni oryginalnych czasomierzy, które cieszą moje oko każdego ranka. Ot co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Alamo, pozwoliłem sobie przenieść też Twój post do innego tematu.

Proszę abyście trzymali poziom. Oczywiście, robicie to w dobrej wierze, ale jeśli już zostało to wykryte, nie bijmy piany, wszyscy którzy zareagowali i napisali do licytujących i allegro - chwała im za taką postawę.

Dzingishan ma konto zablokowane na miesiąc, przypuszczalnie już tu nie skomentuje nic. Jeśli pojawi się następny raz jako ktoś inny i znów poruszy pianę - będzie ban całkowity na jego komputer.

Spoko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety allegro nie zamknie tej aukcji bo oni pracują pon-pt. Szkoda tylko ludzi że się na tym natną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Niestety allegro nie zamknie tej aukcji bo oni pracują pon-pt. Szkoda tylko ludzi że się na tym natną.

Ja napisałem nowym licytantom, plus temu nieszczęśnikowi który wygrał ten "unikatowy Wostok" - 2in1!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką oto Zbychkazet niejaki dopisał odpowiedz do komentarza który otrzymał :)

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=4907932&p=1

[Odpowiedź z:czw 18 gru 2008 15:03:55 CET] Sprzedaję rzeczy używane i zbędne kolekcjonerskie zegarki i monety! Zawsze dbam o dobre zapezpieczenie wysyłanego towaru a ceny są minimalne, z uwagi na to, że spora część np zegarków wymaga również dodatkowego wkładu finansowego- antyki

Zapomniał dodać, że chińskie również. To wiele tłumaczy :)

Też chcę się załapać na sąd, please.

Zegarki Komandirskie sprzedawcy KaZet30 to ohydnej jakości podróbki. Sprzedawca KaZet30 pisząc to co pisał w mailach do kolegów z forum wykazał się dyletanctwem i brakiem znajomości tematu. Poza tym konto petitmimiche jest najprawdopodobniej drugim kontem pana KaZet30 służącym do podbijania cen. Za chwilę zgłoszę to do Allegro i mam nadzieję, że zaowocuje to zawieszeniem obu kont.

Wiem nie uda się ;) bo niejaki Zbych/Kazet, czy jak mu tam, to oszust i naciągacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hi

moja znajomosc tematu zegarkow sprowadza sie do ladny/nieladny :blink:

skoro jest tak zle to dlaczego jest 1 negatyw a 700+ pozytywow ??

ten pan ma wystawione kilkanascie aukcji - ile z nich to podrobki ??

pzdr

maly jubileusz 30 post ^^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
maly jubileusz 30 post ^^^

Apage Satanas!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz robertino to jest tak. Ktoś sprzedaje załóżmy 40 zegarków. Z tego 2 lub 3 będą w danej chwili składakami jak wostok wydumka lub takim chińskim wytworem jak wspomniany wyżej komandir. Napiszesz do tego kogoś wiadomość że sprzedaje podróbkę lub coś co w sumie niech sobie sprzedaje, ale niech nie dorabia filozofii do tego z kosmosu. Wśród tych 40 wystawianych zegarków może mieć perełki takie jak miewa Pan KaZet30 np Poljot którego kupił lapaj za 88zł! To była perełka! Ogólnie zegarki ma w stanach średnich ale nie za jakieś okropne pieniądze. Na fotce w większości widzisz stan. Interesuje Cię czy ładny /nieładny. Podoba Ci się, dostajesz to co na fotce i co? Wystawisz jaki komentarz? Oczywiście że pozytywny. W aukcji wystarczy że nie będzie napisane nic o mechanizmie i nie bardzo masz się do czego przyczepić ewentualnie dostaniesz odwetowego negatywa i to ty będziesz miał nasrane w papierach :blink: Co do składaków. Dużo z nas nie wychwyci dokładnie wśród takiej ilości aukcji która nas interesuje, składaka bo nawet może nie wiedzieć że to składak. Tyle że wspomniany Wostok Pana KaZet30 był złożony po części z popularnego modelu i widać to jeśli choć trochę Cię to zainteresuje. Ogólnie ze sprzedażą radzieckiego sprzętu jest tak że przez to że było go aż tyle można kombinować. Podejrzewam że ktoś mądrzejszy ode mnie w mojej kolekcji znalazłby więcej niż jednego składaka o którym wiem. I pamiętaj popyt napędza podaż i tak samo jest w tym przypadku. Ktoś będzie chciał to kupi i tyle.

W tym konkretnym przypadku głównie chodzi o to że niby znieważyłem Pana KaZet30 naruszyłem jego dobre imię. Cóż jak ktoś sprzedaje "antyki" powinien mieć o nich elementarną wiedzę i nie sprzedawać podróbek nawet czegoś wartego 100zł. I chcieć się coś dowiedzieć jeśli grono osób siedzące w temacie ma inne zdanie niż On. Zapytam kolejny raz jak nie Klub jest miarodajny w ocenie oryginalności zegarków to kto?

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a ktory zegarek lapajl kupił ? jest jakis link?

sam od gościa kupiłem kilkanascie zegarków - podóby i składaki z racji mojej wiedzy odróżniam w 99% - mam katalogi zegarków - dokłądnie przestudiowane. ponad pięć lat sie param tematem - widziałem w zyciu na zywo koło 15 tysiecy zegarków - dziesiatą część z tego posiadam - przesledziłem parenascie tysięcy aukcji allegro i innych - nie jest możliwe by ktoś inny niz ludzie na tym forum podobni do mnie mieli sie w sprawach zegarków, w czymkolwiek nie orientowac szczególnie jesli chodzi o podejście grupowe

i tyle

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"WYJĄTKOWY ZEGAREK, JAKIEGO ALLEGRO JESZCZE NIE WIDZIAŁO" - to wszystko tłumaczy :blink: Boże, ale syf.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.