Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość ALAMO

Wystawa w Muzeum techniki

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie takie pytanie. Gdzie i kiedy jest ta wystawa i czy wszyscy mają wstęp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upss mój błąd, juz widzę że w muzeum techniki, troche daleko jak dla mnie. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ jestem znanym miłośnikiem zegarków rosyjskich i radzieckich ;):) , odebrałem wczoraj o Rprocha kolejne arcydzieła na wystawe , rozmawialem dzisiaj z Darkiem i trafią do Darka w poniedziałek - podaję informacje - gdyż wczoraj Kolega był chyba troszkę przestraszony , wczesniej od Nicka555 i od Ellora , coś tam pomagam delikatnie gdyż jak nikt chyba w tym dziale bardzo dobrze orientuję sie w temacie ;) , start na początku czerwca - pracy jeszcze sporo , ale oficjalnie - to zapewne Darek coś napisze .

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Ponieważ jestem znanym miłośnikiem zegarków rosyjskich i radzieckich ;);) , odebrałem wczoraj o Rprocha kolejne arcydzieła na wystawe , rozmawialem dzisiaj z Darkiem i trafią do Darka w poniedziałek - podaję informacje - gdyż wczoraj Kolega był chyba troszkę przestraszony ,

Widać nie wzbudzasz zaufania :) ... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra, dobra ;)

wszystko jest ok

oficjalny start wystawy ( oficjalny ) 5 czerwca

tytuł " socjalistyczne czasomierze"

resztę szczegółow podam za tydzień , jak się trochę ogarniemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...to co to za bałacze były z tą połowa maja?

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie "bałacze" tylko dyrektor muzeum prosił mnie, aby w razie potrzeby być gotowym na 18/19 maja aby wstawić nasze zegarki do gablot , gdyż ta wystawa , która jest obecnie MOŻE, podkreslam MOŻE być zabrana 18 go maja , a gabloty nie mogą stać puste

Poza tym zegarki trzeba skatalogować , przygotować etc

Czy nie zdajecie sobie sprawy ,że to nie jest tak po prostu wejść sobie do muzeum techniki i powiedzieć " a ja bym tu sobie zrobił wystawę zegarków " ?

ludzie , proszę !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy nie zdajecie sobie sprawy ,że to nie jest tak po prostu wejść sobie do muzeum techniki i powiedzieć " a ja bym tu sobie zrobił wystawę zegarków " ?

ludzie , proszę !

sorry.... najwazniejsze by wszystko było dopiete i cacy - nawet i w listopadzie

jesli chodzi o muzeum techniki to bywałem będąc w wojsku - tam sie czas zatrzymał, zwyczaje są dosyc minionoepokowe - pani mnie opieprzala że sie zasmiałem do kolegi, nie chcieli mi włączyć jakiegoś tam urzadzenia bo tylko dla grup włączają a nigdzie nie napisali wczesniej, to chialem za prad dopłacić bo po coś tam przyszedłem specjalnie - to mnie pogoniła druga, jak przyjdziesz sam to Cię ogołnie olewają.. o każdą zniżke trzeba walczyc nawet jak się nalezy itd. itd.

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sorry.... najwazniejsze by wszystko było dopiete i cacy - nawet i w listopadzie

jesli chodzi o muzeum ... tam sie czas zatrzymał, zwyczaje są dosyc minionoepokowe ... o każdą zniżke trzeba walczyc nawet jak się nalezy itd. itd.

może dla kolekcjonerów, którzy poświęcili dla wystawy swoje eksponaty zrobią wyjątek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
może dla kolekcjonerów, którzy poświęcili dla wystawy swoje eksponaty zrobią wyjątek :D

Tak! Będziesz mógł kupić zdjecie włąsnej kolekcji :);)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj mialo miejsce planowanie - co , gdzie i jak , zegarki zostały rozpakowane , oznaczone i udokumentowane , zostaly do zrobienia opisy i organizacja na miejscu - wszystko ogólnie chyba zgodnie z planem , troszkę pozamienialismy , gdyz z tego co zauważyłem - Komuś brakowało jakiegos modelu - Ktoś inny miał tylko jeden - więc zupełnie bez sensu , w kazdym razie , po wszystkim zostało nawet kilka dla nas - tak na otarcie łez :):) mogę Komuś swoje sprezentować - mnie jakoś nie pociągają :)

PS. Jan 89 - fajne opisy :) .

A teraz poważnie - wszystko przebiega zgodnie z planem , organizacja itp.

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek ja tam biorę wszystkie, które zostaną - w ciemno!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Piotrek ja tam biorę wszystkie, które zostaną - w ciemno!

Ale tylko twoje zostały podobno ... :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszam że nie dojechałem. Wiem, wiem, wygląda że się migam ale naprawdę z pełną odpowiedzialnością mówię, że nie mogłem. Niestety zaplanowany na 10 min zabieg mojego psiaka, przy którym miała być tylko moja żonka skończył się dłuższą operacją w narkozie i naprawdę nie mogłem dojechać. Psiak cały czas dochodzi do siebie, a psiarze pewnie wiedzą, że czworonożni przyjaciele są traktowani jak członkowie rodziny i w pewnych sytuacjach są najwaźniejsi. Tak było i dziś u mnie. Wystawa zeszła na drugi plan, bo mój bokser, z którym spędziłem 11 lat wspólnego życia był w tym momencie ważniejszy i potrzebował mojej obecności.

Wogóle to jakoś pecha mam. Przy pierwszym spotkaniu siostra w szpitalu, teraz psiak... Ale mam nadzieję, że do 3 razy sztuka.

Jeszcze raz przepraszam za absencję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał usuwany nieduzy guz i przy okazji dwie niewielkie narośla. Miało być w znieczuleniu miejscowym raz raz, ale zbyt się wiercił i lekarz nie zaryzykował i na czas zabiegu go uśpił... Wczoraj jak juz zaczął w miarę kontaktować to zataczając snuł się po mieszkaniu co chwilę popiskując. Do tego wygolony kawał sierści na grzbiecie, zapuchnięte oko i obandarzowany ogon Wyglądał jakby jakby po jakiejś walce psów był.

A że juz jak na boksera stary juz jest i serducho ma słabiutkie to nienajlepiej to wczoraj znosił. Ale przez noc doszedł troche do siebie i rano był już w miarę OK. nawet troche z miski zjadł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystawa od dzisiaj - stoi , na razie w formie dosyć ubogiej , jutro opisy i drobne :) poprawki , oficjalne otwarcie w piatek o godz. 12 , ma być TV itp - info z pierwszej ręki :lol:

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Wystawa od dzisiaj - stoi , na razie w formie dosyć ubogiej , jutro opisy i drobne :) poprawki , oficjalne otwarcie w piatek o godz. 12 , ma być TV itp - info z pierwszej ręki :lol:

No i super :) Chłopaki, a będzie z tego jakaś dokumentacja foto/obrazkowa :)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darek - Kadarius okazał sie niezastąpiony , dzięki wielkie za pomoc i znajomość tematu bez Darka byloby ciężko - zresztą w ramach rekompensaty bierze wszystkie zegarki które zostaną :lol: .

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak naprawdę to jak nikt nie patrzył przygarnąłem po cichu Kosmosa Roberta - piękny on i niespotykany :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz

Z pewnością przyjdę zobaczyć. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo chciałem Kolegom tzn Staruszkowi , Kadariusowi i MarcinowiLL baaaardzo podziękować za nieocenioną pomoc .

Bez Was by się nie udało dziś o czasie tego skończyć , wyszliśmy nieco przed 17stą , jak zamykali muzeum

Wyszło naprawdę nieźle, są oznakowane gabloty, plakaty , eksponaty w gablotach , nieco wystroju z epoki etc .

Jeszcze tylko ostatni szlif, opisy i .. w piatek otwarcie , przemowy i media :lol:

Już dziś kilku zwiedzających oglądało !

Bardzo dziękuję również Alamo, Jan89R, Nick555 , Ellore , Kadarius, Rproch i Władkowi za użyczenie eksponatów !

Szkoda tylko ,że nie mamy wiecej polskich , czeskich , rumuńskich zegarków , nie ma też węgier i jugosławii ( nie wiem czy produkowali )

Mamy olbrzymią ilość zegarków z ZSRR , no ale oni to produkowali ,że ho ho !

następnym razem musimy się lepiej przygotować jeśli chodzi o eksponaty , no ale pierwsze koty za płoty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z pewnością przyjdę zobaczyć. :lol:

Ja również, choć jestem domatorem, na pewno zobaczę tą WYSTAWĘ :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, szacunek za kawał dobrej roboty. Nie mogę się doczekać aby obejrzeć ekspozycję.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.