pawelb29 801 #2576 Napisano 6 Listopada 2016 To masz fajny zegar do tego z historią . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2577 Napisano 6 Listopada 2016 To masz fajny zegar do tego z historią .Dlaczego fajny? Sądziłem, że to jakaś najtańsza wersja. Jeszcze nic na jego temat nie szukałem. Chciałbym go oddać na serwis. Przy okazji chciałbym się Wam poradzić w kwestii zakupu pudełka na zegarki. Przewiduję póki co na 5 zegarków. Idealnie gdyby były dwa rotory i jakieś miejsce na paski. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafalosky 0 #2578 Napisano 6 Listopada 2016 Dlaczego fajny? Sądziłem, że to jakaś najtańsza wersja. Jeszcze nic na jego temat nie szukałem. Chciałbym go oddać na serwis. Przy okazji chciałbym się Wam poradzić w kwestii zakupu pudełka na zegarki. Przewiduję póki co na 5 zegarków. Idealnie gdyby były dwa rotory i jakieś miejsce na paski.Według mnie sam fakt, że jest po tacie robi z niego zegarek "lepszy" niż inne W kwestii zakupu pudełka na zegarki, co byś chciał nam poradzić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2579 Napisano 6 Listopada 2016 (edytowane) Historia oczywiście jest w nim najważniejsza. A co do pudełka to mały lapsusik. Chciałem się Was poradzić.A tak przy okazji. Czy ktoś z forum podjalby się konserwacji mojego zegarka? Wolałbym go nie oddawać do lokalnych zegarmistrzow, chyba że możecie polecić kogoś z Włocławka. Edit:Dokonało się Oto i mój wyczekiwany Ray. Niestety cały czas na tej gumie. Teleskopy nie pasują do bransolety Są zbyt grube. Już wiem, że muszę zakupić narzędzie do wymiany teleskopów/pasków/bransolet.Zegarek super. Sama transakcja poprzez orientuhren super. Zobaczymy jak się będzie sprawował. Aktualnie moje myśli teraz krążą w okolicach garniturowca; mechaniczny ale nie automat.Chyba najlepsza opcja jeżeli będzie noszony kilka razy w roku. Ewentualnie kwarc P.S.Postaram się o lepsze foto Edytowane 7 Listopada 2016 przez suqub 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
acid 1902 #2580 Napisano 10 Listopada 2016 Suqub >>> Gratulacje Myślę, że nie powinieneś mieć żadnych problemów, bo orienty to dokładne i solidne zegarki . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4770 #2581 Napisano 10 Listopada 2016 OS wieczorową porą w towarzystwie 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukazajcew 4 #2582 Napisano 11 Listopada 2016 A to mój najnowszy nabytek, od dawna sie do niego przymierzałem, no i jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cassius17 1 #2583 Napisano 11 Listopada 2016 Mój niedawny nabytek i pierwszy Orient. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fuzzy 0 #2584 Napisano 14 Listopada 2016 Mój drugi po Rayu Orient - FEM7A008R9. Kupiony kilka miesięcy temu na stronie Orientuhrshop.de Noszony regularnie na zmianę z Rayem. Na ręce, w zależności od stopnia 'wytrzęsienia', maksymalnie +10s/d. Przez noc odstawiony pionowo 12 do góry zwalnia do ok. -2s/d. Pozostałe położenia są na '+'. A tutaj porównanie z Orient Ray. Oba naświetlane tak samo długo (kilka minut). Zdjęcie zrobione na tych samych parametrach ekspozycji co zdjęcia powyżej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek86 2 #2585 Napisano 15 Listopada 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #2586 Napisano 15 Listopada 2016 Za dużo tych wycięć w tarczy 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek86 2 #2587 Napisano 15 Listopada 2016 Akurat bardzo mi się podoba typ "Open Heart", a największy wybór jest w Ingersolach i Orientach.. wybór był prosty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #2588 Napisano 15 Listopada 2016 Oczywiście , kwestia gustu.Najważniejsze aby się Tobie podobał. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sokolow 153 #2589 Napisano 15 Listopada 2016 "uśmiech" na tej tarczy mnie powala. lubię OH, ale bez przesady. ważne, że właścicielowi się podoba. tym bardziej jeśli mocno nie przepłacił 0 Eterny Eterny Kontiki Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek86 2 #2590 Napisano 15 Listopada 2016 No faktycznie, z tego ujęcia wygląda jak uśmiech w dodatku puszcza oko, trochę rozjechane oko, ale transakcja była na plus bo przyszedł z dopłatą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrewMD 8 #2591 Napisano 16 Listopada 2016 "Uśmiech" i do tego szczerbaty jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2592 Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) Dzisiaj Ray dostał nowy dodatek. Póki co tak zostaje. W zamyśle jakiś pasek i klamra. Ochydne foto. Edytowane 17 Listopada 2016 przez suqub 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garbb 38 #2593 Napisano 17 Listopada 2016 Do kompletu mój Ray, jak na razie pierwszy kupiony automat, ale bedzie ich pewnie wiecej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2594 Napisano 17 Listopada 2016 Bardzo ładny zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garbb 38 #2595 Napisano 17 Listopada 2016 Twój też niczego sobie bransoleta od Mako? Mój chyba niedługo wyląduje na skórzanym pasku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2596 Napisano 17 Listopada 2016 A oto i moja bransoleta http://www.orientuhren.de/product_info.php?products_id=627&osCsid=l3lp893euokkf2rbjkj04i3be5. Ray'a znalazłem jedynie na gumie i dokupiłem. Dzisiaj guma została zdjęta i zamontowałem bransoletę. 100 pkt. do lansu Teraz zbieram pomysły na pasek. Może jakieś propozycje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrewMD 8 #2597 Napisano 18 Listopada 2016 Dziś Ray na nowym pasku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #2598 Napisano 18 Listopada 2016 Ray jest bardzo wdzięczny do przebieranek.I po co ja go sprzedawałem? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2599 Napisano 18 Listopada 2016 Nie wiem dlaczego sprzedałem. Ale ja nie mam zamiaru 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrewMD 8 #2600 Napisano 18 Listopada 2016 Ray jest bardzo wdzięczny do przebieranek.I po co ja go sprzedawałem? Bardzo dobrze, że sprzedałeś ja się z tego bardzo cieszę teraz jeszcze jeden Orient muszę dorwać i będę szczęśliwy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach