boski 690 #6526 Napisano 26 Października 2020 Bezel DLW, wkładka z ebay'a, pasek BluShark. Jak myślicie, zostawić NATO czy może spróbować z meshem? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5739 #6527 Napisano 26 Października 2020 (edytowane) 34 minuty temu, boski napisał: Bezel DLW, wkładka z ebay'a, pasek BluShark. Jak myślicie, zostawić NATO czy może spróbować z meshem? Kiedy Ray był moim jedynym zegarkiem (a było tak pierwszy rok) miałem do niego 24 różne paski i dwie bransolety, co prawda wyleczyło mnie to na zawsze z wszelkich "nato" i "zulu" ale... - tak że co Ci szkodzi dokupić mesh i sprawdzić? Edytowane 26 Października 2020 przez Daito 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boski 690 #6528 Napisano 26 Października 2020 @Daito widziałem w tym temacie, z 2 strony wcześniej Twojego na meshu. Wygląda czadowo. Możesz się podzielić informacją co to za mesh? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5739 #6529 Napisano 26 Października 2020 26 minut temu, boski napisał: @Daito widziałem w tym temacie, z 2 strony wcześniej Twojego na meshu. Wygląda czadowo. Możesz się podzielić informacją co to za mesh? To mesh Geckota, z tym że nie widzę go na ich stronie, podobny mesh ma w swojej ofercie Steinhart, tyle że o ile Geckota ma możliwość regulacji dość sporą o tyle Steinhart'a musisz dobrać niemal idealnie do swojego nadgarstka, miałem też bardzo podobną mesho-bransoletę od Deep Blue, ale Geckota jest zdecydowanie lepiej wykonany - nie harata futra z łapy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #6530 Napisano 26 Października 2020 Daj więcej zdjęć tego bezela 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boski 690 #6531 Napisano 26 Października 2020 (edytowane) @MieszkoMieszko Wykonany bardzo precyzyjnie. Moim zdaniem nie ma się do czego przyczepić. Średnica zewnętrzna to około 40,9mm więc nieco więcej od oryginalnego. Wysokość wychodzi mniej więcej na równo z ori szkłem. Bezel kręci się dużo przyjemniej niż OEM. Paczka przyszła DHL'em w 3 dni od zamówienia. Świetna obsługa klienta i bdb produkt. Zdecydowanie polecam. @Daito dzięki za info. Może już Ci się znudził ten mesh? Edytowane 26 Października 2020 przez boski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #6532 Napisano 26 Października 2020 A insert? Rozumiem że skx-owski? Gdzie zamawiałeś? Czy do wszystkich tych rzeczy jeszcze cło/VAT? Rozumiem że operacja wymiany przeprowadzona samodzielnie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boski 690 #6533 Napisano 26 Października 2020 (edytowane) Tak, bezel od SKX. Kupiłem jakiś aftermarket na eBay. Wyszło około 80 zł z wysyłką z UK. Ameliniowy, bardzo ładnie wykonany, pipka pokrywa się kolorem lumy z indeksami. Niestety nie znalazłem żadnej ładnej, płaskiej i ceramicznej wkładki w korze pasującym do tarczy. IMO ten aluminiowy pokrywa się idealnie. Cła i vatu udało mi się nie zapłacić. Wymiana banalna we własnym zakresie. Jest pełno filmików na YT. Z tym że imadło i krótki sztywny nóż w zupełności wystarcza. Edytowane 26 Października 2020 przez boski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #6534 Napisano 26 Października 2020 O właśnie musiałeś wymieniać także oring który jest na ten bezel zamontowany? Rozumiem że fotka przedstawia że kupiłeś oryginalny? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boski 690 #6535 Napisano 26 Października 2020 Tak, uszczelkę przekłada się z ori. Wszystko dobrze pasuje. Co do insertu na 99,99% nie jest to ori Seiko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #6536 Napisano 26 Października 2020 Czekaj czekaj czyli uszczelka jest od Orienta? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boski 690 #6537 Napisano 26 Października 2020 @MieszkoMieszko Dokładnie. Na stronie DLW wszystko jest napisane. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #6538 Napisano 26 Października 2020 Podziękowania serdeczne. Obecnie nie mam orienta już żadnego ale nie wykluczam milion sześćset piedziesiatego dziewiątego powroty do Raya mako czy kamasu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boski 690 #6539 Napisano 26 Października 2020 Nie ma sprawy. Wygląda na to, że mozna mieć unikalny zegarek za około 1-1,1k ze sprawdzonym, dobrym mechanizmem, szafirem i ceramiczną wkładka bezela, którą można wymienić jak się znudzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorguś77 3026 #6540 Napisano 28 Października 2020 Będzie szukał nowego właściciela 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 19155 #6541 Napisano 1 Listopada 2020 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #6542 Napisano 2 Listopada 2020 Panowie i Panie co zaproponowali byście od Orienta (OS odpada) na bardziej formalne okazje? Niekoniecznie Bambino. Szafir mile widziany i min WR 50m. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BlackT 695 #6543 Napisano 2 Listopada 2020 Przejrzyj serie Symphony i Maestro, będzie szafir i mniej retro 0 Pozdrawiam, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 19155 #6544 Napisano 2 Listopada 2020 Godzinę temu, MieszkoMieszko napisał: Panowie i Panie co zaproponowali byście od Orienta (OS odpada) na bardziej formalne okazje? Niekoniecznie Bambino. Szafir mile widziany i min WR 50m. Dlaczego os odpada, chodzi o cenę? Zobacz jaki został - ostatnia sztuka https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-star-basic-date-japan-made-blue-dial-automatic-re-au0403l00b-mens-watch-18602.html?currency=USD 10% rabatu przy kodzie : orient 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #6545 Napisano 2 Listopada 2020 Mam już SARX 045 w dodatku ten OS ma 42mm. Chodzi o to że SARX wyląduje chyba na bazarku bo nie używam go praktycznie wcale i chciałem mieć coś tańszego i mieć jednocześnie usprawiedliwiony zakup RAYa i Kamasu :-P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 19155 #6546 Napisano 2 Listopada 2020 (edytowane) To może SUR309P1, kwarcowe Seiko z szafirem? Czarna i niebieska wersja dostępna jest na dutyfreeisland http://www.dutyfreeislandshop.com/pl/seiko-sur309p1-quartz-sapphire-crystal-100m-gents-watch Edytowane 2 Listopada 2020 przez karloss Edycja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #6547 Napisano 2 Listopada 2020 Spieszę tłumaczyć o co chodziMam 6 zegarków wszystkie Seiko SARX045, SBDC 055 SPB081 SPB097 SRPC91 i SKX011Myślałem nad sprzedażą SARXa (bo praktycznie go nie zakładam ) że myślałem o tańszym elegancie od Orienta i wprowadzić coś innego do pudła a przy okazji w przyszłości kupić dwa modele które jednak żałuję że już ich nie ma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 19155 #6548 Napisano 2 Listopada 2020 Do trzech razy sztuka... Rocznicowy King Diver za niecałe 8 stówek https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-king-diver-70th-anniversary-automatic-ra-aa0d01b0hc-200m-mens-watch-18852.html Już się nie udzielam 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #6549 Napisano 2 Listopada 2020 Do trzech razy sztuka... Rocznicowy King Diver za niecałe 8 stówek https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-king-diver-70th-anniversary-automatic-ra-aa0d01b0hc-200m-mens-watch-18852.html Już się nie udzielam Jeszcze raz: Myślę nad sprzedażą SARXa i w jego miejsce 3 zegarki Ray KamasuOraz elegant jakiś od Orienta --> tu nie mam kandydata i o jakieś sugestie pytam :-) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baka77 1 #6550 Napisano 3 Listopada 2020 Co powiedzą forumowicze na taką kombinacje, mesh na razie mi pasi ale zmieniłbym na jakiś pasek. Wgl da się do niego dobrać jakąś sensowna bransolete? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach