harios 0 #2276 Napisano 12 Sierpnia 2016 No i dodam jeszcze ze mam go tydzien czasu ale wczesniej nie mogłem pisac na forum 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erykbyk 0 #2277 Napisano 12 Sierpnia 2016 Pierwszy Ray jest dostępny w wielu sklepach. Niestety, nowego niebieskiego nigdzie nie ma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomtytus 2 #2278 Napisano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) harios, zgoda: na gumie.Ale nie pisz, że nie ma w całym internecie bo to nijak ma się do stanu faktycznego.Odnośnie portali aukcyjnych to wydawało Ci się, że kwitnie tam handel podróbkami? Czy może masz jakieś niemiłe doświadczenia? Bo też wydawało Ci się, że nie ma Ray'a w całym internecie Jeśli chcesz z polskiej dystrybucji, to proszę:https://minuta.pl/koszyk.html?info=added&ref=8d7f1#infohttps://poljot.com.pl/shop/index.php?id_product=50150&controller=product&id_lang=1 Co prawda są dopiski, że ostatnie egzemplarze ale kupić można. Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez tomtytus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harios 0 #2279 Napisano 12 Sierpnia 2016 Oczywiscie, ze stwierdzenie ze nie ma ich w całych internetach jest mocno przesadzone ale przeszukałem naprawde wiele stron i nie potrafiłem znalesc tego zegarka Tu jest na forum wlasnie wielki blad, ze po zarejestrowaniu trzeba czekac tydzien az bedzie odblokowana mozliwosc pisania postów bo wasza pomoc i wiedza bardzo by mi sie wtedy przydała Zobaczyłem te dwa linkiZ serwisu minutka.pl nie wyświetla mi sie nic, po przeszukaniu tej strony znalazlem tylko na gumieZ serwisu poljot pokazałeś mi na gumie Jak pisałem, na gumie mnie nie interesują stad trudność miałem w znalezieniu tego zegarkaTak dla jasności - w internecie napewno gdzies sa na sprzedaż ale nie potrafiłem znalesc, jak widze kolega tomtytus tez sobie z tym zadaniem nie poradził 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomtytus 2 #2280 Napisano 14 Sierpnia 2016 Jeśli zależałoby Tobie na tym modelu to myślę, że guma nie stanowiłaby większej przeszkody.Powodzenia w poszukiwaniach na bransolecie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2281 Napisano 15 Sierpnia 2016 Dlaczego zależało Ci tak na pierwszej wersji? Czy z nową generacja coś jest nie tak? Jak się zasadza na nowego Ray'a. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #2282 Napisano 15 Sierpnia 2016 Dlaczego zależało Ci tak na pierwszej wersji? Czy z nową generacja coś jest nie tak? Jak się zasadza na nowego Ray'a.może dlatego że pierwsza wersja jest bardziej charakterystyczna choćby przez pusher od daty? branse zawsze można dokupić z poljota 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2283 Napisano 15 Sierpnia 2016 Hmm. Przemyśle temat. A co z mechanizmem? Jest różnica pomiędzy wersjami? Który wygrywa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josh.kowalski 8 #2284 Napisano 15 Sierpnia 2016 W dwójce jest stop sekunda i dokręcanie. Ale ten z jedynki jest sprawdzony. Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #2285 Napisano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) j/w, teoretycznie "performensem" wygrywa ten z 2gen, praktycznie - jak dla mnie stop sekunda i dokręcanie to tylko bajer i nie rekompensują braku pushera więc gdybym miał wybierać - 1 gen Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #2286 Napisano 15 Sierpnia 2016 j/w, teoretycznie "perfomensem" wygrywa ten z 2gen, praktycznie - jak dla mnie stop sekunda i dokręcanie to tylko bajer Mogę się pod tym podpisać Druga wersja jest też droższa 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josh.kowalski 8 #2287 Napisano 15 Sierpnia 2016 Dokręcanie rzeczywiście moim zdaniem bajer, ale stop sekunda przydatna. A dodatkowy pusher fajnie wygląda, ale byłyby lepszy gdyby zmieniał też datę nie tylko dzień tygodnia. Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2288 Napisano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) No to mi teraz namieszaliscie. Trzeba kupić i się przekonać. @josh.kowalski a w czym jest przydatna stop sekunda? Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez suqub 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josh.kowalski 8 #2289 Napisano 15 Sierpnia 2016 Stop sekunda przydaje się, żeby ustawić dokładnie czas w zegarku. Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2290 Napisano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Hmm. Dość logiczne. Dzięki za wyjaśnienie. Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez suqub 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #2291 Napisano 15 Sierpnia 2016 logiczne w zegarku który może mieć dobową odchyłkę na poziomie kilkunastu sekund? mam Raya bez stop sekundy i sumo z stop sekundą, w obydwu czas ustawiam tak samo. Co do zmiany dnia miesiąca/tygodnia przez pusher - a co to za różnica? Jeżeli bierzesz do ręki zegarek, który leżał kilka dni w pudełku to albo olewasz date albo ustawiasz wszystko - tak czy inaczej trzeba ustawić dzień tygodnia i miesiąca, co za różnica którą pozycję zmienia się koronką/pusherem mi się pusher podoba, tym bardziej, że się do niego przyłożyli i dali zakręcany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josh.kowalski 8 #2292 Napisano 15 Sierpnia 2016 No z tym dokładnym ustawieniem przesadziłem. Piszę narazie z poziomu swoich przemyśleń, pierwszy automat do mnie leci. A pusher w pierwszej generacji ma swój urok i mi się podoba. Gdyby nie ładniejsza połówka, pewnie wziąłbym już jakiegoś divera i pewnie byłby to Ray /mako. Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2293 Napisano 15 Sierpnia 2016 A z nimi zawsze jest problem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josh.kowalski 8 #2294 Napisano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Ano jest. Z kolegami z pracy, którzy pokazują zegarki mechaniczne i potem człowiek chce kupić co trzeci zegarek z forum też jest problem.A co do wersji zegarka, bierz ten który Ci się bardziej podoba. I z pierwszą i z drugą generacją dobrze zrobisz. Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez josh.kowalski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2295 Napisano 15 Sierpnia 2016 Ja swojego pierwszego nie mogę kupić... Ale walcze! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
7ara7ony 274 #2296 Napisano 15 Sierpnia 2016 @suqub jeżeli nie jesteś mocno ukierunkowany na Raya to polecam Mako. Nie posiada stop sekundy ale ma koronkę i pushera, kupiłem tutaj na bazarku od kolegi Istvana. Z tego co ostatnio sprawdzałem to ma jeszcze dostępnego Mako w wersji Pepsi. Po testach "robi" mi jakieś 1,5 sekundy na dobę, sprawdzałem WatchCheck-iem, na noc odkładam go na bok koronką do góry (w innych położeniach robił więcej do przodu). @josh.kowalski -- masz rację, po zakupie Mako na chwilę zrobiłem sobie odpoczynek od bazarku - niestety od 2 miesięcy ślęczę i znowu szukam. Czego szukam?? trudno powiedzieć, za dużo fajnych sikorów się przewija -- trudno wybrać, chciałbym wszystkie . PozdrawiamMarcin 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2297 Napisano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Zafiksowalem się na Big Mako. Ale zmieniłem na Ray'a ☺ Nastawienie się na wersję 2, ale teraz już sam nie wiem. Najlepiej kupić dwa i wybrać Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez suqub 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
7ara7ony 274 #2298 Napisano 15 Sierpnia 2016 Hehehehe - wiem coś o tym.Gdybym tak długo nie "gdybał" przed zakupem to miałbym Mako ale niebieskiego, niestety długa "walka ze sobą" spowodowała że niebieski poleciał do innego kolegi z forum . Reasumując musisz wybrać, no chyba że (jak piszesz) weźmiesz dwa . Kończę, nie chcę zaśmiecać wątku . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #2299 Napisano 15 Sierpnia 2016 BM ma wiele fajnych szczegółów ale w kwestii divera Ray z tej trójki wygrywa. Prostota i czystość formy Mako jest wg mnie zrobiony na siłę, skala cyfr na bezelu, indeksy na tarczy, coś jest nieteges. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2300 Napisano 15 Sierpnia 2016 Potwierdzam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach