kiniol 2281 #501 Napisano 28 Września 2021 o dębiszon... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #502 Napisano 28 Września 2021 😉 zegarmistrzem jesteś świetnym, ale na drewnie to się niestety nie znasz 😂😀🤭 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #503 Napisano 28 Września 2021 Mi to wygląda na jesion. Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #504 Napisano 29 Września 2021 Orzech ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #505 Napisano 29 Września 2021 Moim zdaniem orzech , choć boki mogą być i z czereśni . Tak się prezentuje podobny kawełek orzecha ... Ps.Tak się prezentuje broda po wyczyszczeniu (tylko) z lakieru... Jutro drzwiczki na tapecie ... 6 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #506 Napisano 29 Września 2021 21 godzin temu, LESKOS napisał(-a): 😉 zegarmistrzem jesteś świetnym, ale na drewnie to się niestety nie znasz 😂😀🤭 Mało wiesz... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #507 Napisano 29 Września 2021 (edytowane) Jasne, powiem więcej wiem, że nic nie wiem... 🤔 W przeciwieństwie do szanownej Twojej osoby, ale w tym wieku tak się ma ... 🤭 PS. Potem się starzejesz i głupiejesz ... to tak na marginesie .😶 Edytowane 29 Września 2021 przez LESKOS 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #508 Napisano 29 Września 2021 Broda - Super ! Że tak spytam - tylko woskujesz, czy coś jeszcze ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #509 Napisano 29 Września 2021 Nie no trochę więcej 😉. a wosk mam stary ...sprzed kilkudziesięciu lat... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #510 Napisano 29 Września 2021 Ooo. 😯 To jednak muszę na przyspieszony kurs przyjechać..... problem w tym, że i w tym i w zeszłym roku, w Polsce byłem tylko tydzień. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #511 Napisano 29 Września 2021 (edytowane) e tam nic specjalnego - pokaże ... jak będę kładł 😉 Edytowane 29 Września 2021 przez LESKOS 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #512 Napisano 30 Września 2021 Cztery godziny zabawy i przód wyczyszczony ze smolistego lakieru ... Piękny stary orzech ... no to od jutra dalej do roboty .... 7 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #513 Napisano 30 Września 2021 Oszzzz kurcze To są Drzwi !...... muszę przyznać, że to jest to, co mi się podoba. Trudno mi powiedzieć dlaczego, bo rzeźbienia jest dużo, ale nieprzesadnie i tak jakoś gustownie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #514 Napisano 1 Października 2021 Jest ramka ,minimalna korekta o 1-2 mm + polerka i cała reszta... i będzie ok. (ramka też z orzecha ) Przymiarka udana 😁✌️ 7 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #515 Napisano 2 Października 2021 (edytowane) lekka aktualizacja ... Edytowane 2 Października 2021 przez LESKOS 5 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #516 Napisano 3 Października 2021 (edytowane) Gotowe do woskowania na gorąco ... Po napuszczeniu terpentyną Edytowane 3 Października 2021 przez LESKOS 6 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #517 Napisano 6 Października 2021 Pierwsza przymiarka do złożenia... 4 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #518 Napisano 6 Października 2021 (edytowane) I poszedł .... 😉 Edytowane 6 Października 2021 przez LESKOS 7 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #519 Napisano 7 Października 2021 (edytowane) I troszkę lepszy film ze szczegółami ... (najlepiej oglądać bezpośrednio na YouTubie) Edytowane 7 Października 2021 przez LESKOS 7 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #520 Napisano 8 Października 2021 No i koniec ... kurna ciasno jak cholera . 7 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #521 Napisano 8 Października 2021 (edytowane) Kup sobie nowy duży dom bedzie lużno Edytowane 8 Października 2021 przez kumite 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #522 Napisano 8 Października 2021 Nie przesadza się starych drzew ... tu mi dobrze😉 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 99 #523 Napisano 9 Października 2021 Piękny ten Eppner 👍🏻 ma "chłopak" szczęście, że trafił do Twojego stadka 🤪😀😀😀 1 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #524 Napisano 22 Października 2021 (edytowane) A miało być tak pięknie 🤭 Tak na koniec dodam, że zegar zaczął się zatrzymywać... co kilka godzin. Okazało się że wstawione łożyska (przez poprzedniego właściciela) zostały wykonane niefachowo, skoszone i przesunięte . W efekcie - przykładając słuchawkę stetoskopu (bo ja "przygłuchawy" jestem 😉) do mechanizmu słyszałem szuranie kotwicy po zębach kola wychwytowego. Zegar tracił moc impulsu i po kilku godzinach stawał z byle powodu . Bezsensowne było zwiększanie wagi. Tym razem zbyt małe doświadczenie skierowało mnie po pomoc do kolegi forumowego Bartka . Diagnozę usłyszałem już po napisaniu wstępnej informacji. Ponieważ nie było możliwości regulacji, a zegar zbyt cenny dla mnie poprosiłem o pomoc. Zegar wrócił po tygodniu... śladu po starych naprawach nie ma, pięknie wstawione nowe łożyska i uzupełnione bezśladowo ubytki, świetnie wyregulowany i ustawiony wychwyt pracuje jak "burza" na wadze 870g (szedł testowo i na 680g). Co Mistrz to Mistrz 👍. Pracuje bez problemu trzecią dobę ... Nic tylko patrzeć ... Edytowane 22 Października 2021 przez LESKOS 4 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #525 Napisano 22 Października 2021 Wiadomo , co mistrz , to mistrz Jeszcze takiego problemu nie miałem , ale , jak by co , to lepiej w ręce fachowca oddać . Zresztą , doszukać się takich błędów w poprzedniej naprawie , to nie tak łatwo i nie takie proste . Zwykle myślimy , .... ,,O , było naprawiane ! " .... i zakładamy , że na pewno dobrze . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach