Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gorz

Zegarki Tchibo co to za pies?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W zeszłym roku w sklepie gdzie raczej nie spodziewałem się mechanicznego zegarka wpadło mi w oko takie cudo

post-1249-0-66620900-1331128182.jpg

cena była średnio promocyjna biorąc pod uwagę

jaki to sklep i że zwkle kojarzymy tą markę z kawą jednakże

wczoraj zaintrygowali mnie nowym wypustem

post-1249-0-40877900-1331128183.jpg

post-1249-0-54767100-1331128184.jpg

ze znacznie bardziej promocyjną ceną -199 PLN

indagowana przeze mnie Pani sprzedawczyni zapewniła że nie złożyły

tego małe rączki z Chinalandu ale zrobione jest to w Europie

a konkretnie w Deutchlandzie.

Wiem że na zachodzie sieć Lidl sprzedawał automaty za 15 funtów

ale te na pewno były z Chin

Co wy na to? Ktoś może powiedzieć coś o tym ustrojstwie?

Co to za mechanizm w tym drugim bo ten pierwszy to eta

Gorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się muszę nauczyć chyba lepiej posługiwać wyszukiwarką

wpisałem "tchibo" i wyskoczył mi tylko jeden post i to żaden z podanych powyżej.

A swoją drogą interesujące są zapewnienia sprzedawców że jest to towar "nie chiński"

Z drugiej strony jak zmontowali w EU z użyciem elementów wyprodukowanych w Chinach

to może nie jest chiński....

ciekawy patent swoją drogą....

A tego pilota na ETA powyżej też w Chinach zrobili? Ktoś się orientuje?

Gorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz

Ten pilot z ETĄ to Auguste Reymond.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam

W zeszłym roku w sklepie gdzie raczej nie spodziewałem się mechanicznego zegarka wpadło mi w oko takie cudo

post-24091-0-52329400-1331128262.jpg

cena była średnio promocyjna biorąc pod uwagę

jaki to sklep i że zwkle kojarzymy tą markę z kawą jednakże

wczoraj zaintrygowali mnie nowym wypustem

Pisanie o Auguste Reymond, szwajcarskiej marce istniejącej od 1898 roku , że to cena mało atrakcyjna (to była naprawdę bardzo atrakcyjna cena) i porównywanie do nowego wypustu jakiegoś chińczyka jest dość osobliwe. Pytania, czy to chińczyk też są niestosowne.

O firmach Auguste Reymond i Arsa dosyć dużo można w necie wyszukać, o mechanizmach Unitas raczej też wszyscy wiemy, a przypomnę, że Unitas to"dziecko" A. Reymond. Inną sprawą jest brak przedstawicielstwa w Polsce i słaba znajomość marki oraz współpraca z TCM, może to prowadzić do błędnych wniosków i niesprawiedliwych ocen. Aby przekonać się o jakości tej marki, wystarczy odwiedzić jej stronę a najlepiej zakupić jakiś model. Szkoda tylko, że takie firmy jak A.R. czy Omikron nie mają odpowiedniej siły przebicia.

Mam 4 współczesne modele A.R. w tym jeden z TCM i jeżeli chodzi o ceną jak i jakość mogę tylko wypowiadać się w samych superlatywach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz

Zgadzam się z kolegą Retrowatch. Auguste Reymond to marka mniej znana w Polsce i do tego przez pryzmat Tchibo odbierana gorzej niż powinna, ale nie wolno zapominać o tym, że to Reymond stworzył Unitasa. Miałem tego pilota w ręku. Do niczego nie można było się przyczepić. Świetna jakość za naprawdę niewielką cenę jak na ETĘ 2824-2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zgadzam się z kolegą Retrowatch. Auguste Reymond to marka mniej znana w Polsce i do tego przez pryzmat Tchibo odbierana gorzej niż powinna, ale nie wolno zapominać o tym, że to Reymond stworzył Unitasa. Miałem tego pilota w ręku. Do niczego nie można było się przyczepić. Świetna jakość za naprawdę niewielką cenę jak na ETĘ 2824-2.

Ja z kolei noszę regularnie tego pilota, którego Blaz miał w ręce i też złego słowa nie powiem. Co prawda to bardziej pseudo-pilot (choćby ze względu na wymiary), ale spoglądanie na płynącą sekundę z czerwoną strzałeczką baardzo przyjemne.

Poza tym w oczekiwaniu na uzbieranie finansów na wymarzonego Pilota (Steinhart Nav.B-Chrono II) jak najbardziej się sprawdza. Polecam z czystym sumieniem.

Można bez końca patrzeć na ogień, wodę i parkującą kobietę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.