RadG 2 #426 Napisano 15 Lutego 2007 specjalnie spałem dziś w dwóch zegarkach i przy każdej zmianie boku oglądałem oba i porównywałem świecenie Jak chodze po domu w dwóch automatach i je nakręcam to jednak świr nie jestem, mimo, że lepsza połowa uśmiecha się złosliwie i aluzje czyni :wink: 0 Radek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1626 #427 Napisano 15 Lutego 2007 specjalnie spałem dziś w dwóch zegarkach i przy każdej zmianie boku oglądałem oba i porównywałem świecenie Jak chodze po domu w dwóch automatach i je nakręcam to jednak świr nie jestem, mimo, że lepsza połowa uśmiecha się złosliwie i aluzje czyni :wink: myślę , że to dotyczy większości z nas 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibber 0 #428 Napisano 15 Lutego 2007 Dzisiaj uslyszalem: - Po cholere ci kolejne paski do zegarkow. Coz, czego sie nie rozumie, trzeba kochac 0 Seiko SNM011...w codziennej pogoni za dokładnością, w powietrzu, na lądzie, po wodą. PMy nie dochodza (czasem), kontakt via email. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Stanisław Czerny #429 Napisano 16 Lutego 2007 paski mają to do siebie że się przecierają, zużywają, przepocają, odbarwiają itp. (ma się tą argumentację) Ten świecący materiał w Samuriu to niejest jakiś radioaktywny ala Tryt :?: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ossomac 0 #430 Napisano 16 Lutego 2007 Stałem się posiadaczem zegarka marki Seiko model SKZ209J1 jest to pierwszy Seiko jakiego mam i wbrew początkowym przypuszczeniom nie będzie to ostatni. Jest świetnie wykonany wygląda super za cenę jaką zapłaciłem trudno wyobrazić sobie, że jakiś inny zegarek mógłby zagrozić pozycji Seiko. Czekam jeszcze na innego japończyka Orienta Star i coś czuję że moja miłość do szwajcarskich zegarków zaczyna być zagrożona, jedyny feler to taki, że dostępność japońskich zegarków z wyższych półek jest bardzo ograniczono nie mówiąc już o rynku wtórnym, ale jak spostrzegłem są to jedne z najtańszych marek oferujące zegarki z własnej produkcji mechanizmami, tak więc witaj Japonio w moim sercu .Już zastanawiam się nad zakupem jakiegoś zegarka na razie ze średniej półki :roll: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Stanisław Czerny #431 Napisano 16 Lutego 2007 a może jakaś fotka Seiko model SKZ209J1 -gartuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ossomac 0 #432 Napisano 16 Lutego 2007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Leon_SSJ #433 Napisano 16 Lutego 2007 oto moj nowy nabytek Seiko 5 17 kamienito moja maszyna na codzien - wedlug mnie przecudnej urody koniecznie chcialem seiko i udalo sie kupic jeszcze musze upolowac jakiegos szwajcara i ruska 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peacemaker 0 #434 Napisano 16 Lutego 2007 0 Panerai Luminor PAM 112---Maurice Lacroix Pontos Day&Date---G-Shock's Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maruś 0 #435 Napisano 17 Lutego 2007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p0li 1 #436 Napisano 17 Lutego 2007 Witam a oto mój nowy nabytek :oops: fajny szczególnie te zielone wskazówki ;D 0 p0zdrawiamp0li Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p0li 1 #437 Napisano 17 Lutego 2007 Cześć, P0li!Kurcze, jestem nieco niepocieszony, że Ty nie jesteś do końca zadowolony z zakupu :? ... ale do rzeczy,*tak sobie myślę, że Monster to ma w uszach 20mm, bez sensu troszkę jak na taki duży zegarek. Czy jego wielkość, nie jest optycznie zmieniona przez większy bezel?*ach, te żony *masa świecąca - hmmm, a może dlatego, że w Monsterze jest jej jeszcze raz tyle? pozdrawiam, Peacemaker. no więc tak nie jestem niepocieszony - po prostu miałem inne oczekiwnia a teraz porównawcza sesja zdjęciowa: bracia trzej na boczku monster i samuraj amfibia i samuraj test nadgarstkowy światłość luminoforu - czas naświetlania 2s - w realu samuraj i amfibia świecą bardzo podobnie - moster świeci mocniej no i kilka fotek na ciemnobrązowym liberty 0 p0zdrawiamp0li Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peacemaker 0 #438 Napisano 18 Lutego 2007 świetne porównanie! dzięki! Co do Monstera - nie mogę pojąć, dlaczego w uszach dali mu 20mm? :? pzdr, P. 0 Panerai Luminor PAM 112---Maurice Lacroix Pontos Day&Date---G-Shock's Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maruś 0 #439 Napisano 18 Lutego 2007 Witam wspaniała kolekcja, monster bardzo świetny pasek dziurkowany gdzie taki mozna dostć ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p0li 1 #440 Napisano 18 Lutego 2007 Witam wspaniała kolekcja, monster bardzo świetny pasek dziurkowany gdzie taki mozna dostć ? a tu http://www.uhrenarmband-versand.de/shop2/i...78&skat=317 tylko ten jest 22 a do monstera kupilem 20mm 0 p0zdrawiamp0li Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #441 Napisano 19 Lutego 2007 Czy ten zegarek jest oryginalny??? http://www.allegro.pl/item167077881_seiko_...1_jew_kal_.html 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Stanisław Czerny #442 Napisano 20 Lutego 2007 a kto by podrabiał zegarek za takie pieniądze :?: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #443 Napisano 20 Lutego 2007 Jak to kto? Chińczycy na zlecenie europejskich albo amerykańskich handlarzy. Tańsze zegarki podrabiają. ten jest prawdopodobnie oryginalny, ale z tym szafirowym szkiełkiem gość chyba przesadził 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rip 862 #444 Napisano 20 Lutego 2007 p0li gratuluje kolekcji, ale nie pasuje mi brazowy Liberty do pomaranczowej tarczy :/ 0 wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p0li 1 #445 Napisano 20 Lutego 2007 p0li gratuluje kolekcji, ale nie pasuje mi brazowy Liberty do pomaranczowej tarczy :/ też mi się tak wydawało - ale przetestowałem cienmobrązowy, jasnobrązowy i czarny - najlepiej się komponował z ciemnobrązowym - zresztą jakby co to zawsze mogę dokupić czarny z pomarańczowymi bokami - ale to takie banalne 0 p0zdrawiamp0li Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #446 Napisano 20 Lutego 2007 Czy to oryginał? Ma niby ręczny naciąg???http://www.allegro.pl/item167031788__seiko...garek_bcm_.html 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #447 Napisano 20 Lutego 2007 michu podróba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość olek #448 Napisano 22 Lutego 2007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #449 Napisano 22 Lutego 2007 śliczny coś seryjnego, czy jakaś samodzielna zmota? 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro66 60 #450 Napisano 22 Lutego 2007 Mi to wygląda na "poprawiony" SKX007. 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach