Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Zakończenie produkcji SDGM skłoniło mnie do przemyśleń i potrzebuję Waszej pomocy :)

Mam teraz trzy Seiko (SKX007 i 009 i pomarańczowego monstera). Wszystkie bardzo lubię, ale może warto zamienić je wszystkie na SDGM?

Zamienić.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jeszcze będziesz musiał dołożyć ;)

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a w czym SDGM przewyższa SARBa(33)? Mechanizm ten sam, z tego co wygrzebałem to tylko rozmiarowo się różnią (40.5 vs 38). Jakby nie patrzeć to są to takie małe GSy, gdzie jeden jest 2x droższy od drugiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przewyższa wprost proporcjonalnie do ceny, ale jak Cię nie stać i rozmiar pasuje to SARB też zębów nie wybija

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a w czym SDGM przewyższa SARBa(33)? Mechanizm ten sam, z tego co wygrzebałem to tylko rozmiarowo się różnią (40.5 vs 38). Jakby nie patrzeć to są to takie małe GSy, gdzie jeden jest 2x droższy od drugiego.

Zastosowany rodzaj stali, genialne szlify, struktura tarczy, rewelacyjny antyreflex, wykończenie wskazówek  i indeksów. Dla laika to może nic takiego, ale wszyscy którzy mieli w ręce SDGM twierdzą, że cena jest jak najbardziej adekwatna, o ile nie za niska...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, czuję się wstępnie przekonany :) Chyba czas na zmiany. Może zostawię sobie 009J.

Czarny czy kremowy? Gdzie najlepiej kupić? Seiyajapan, shoppinginjapan?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zastosowany rodzaj stali, genialne szlify, struktura tarczy, rewelacyjny antyreflex, wykończenie wskazówek  i indeksów. Dla laika to może nic takiego, ale wszyscy którzy mieli w ręce SDGM twierdzą, że cena jest jak najbardziej adekwatna, o ile nie za niska...

Dokładnie. SDGM to inna liga niż SARB, zupełnie inna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, czuję się wstępnie przekonany :) Chyba czas na zmiany. Może zostawię sobie 009J.

szukajcie a zajdziecie...

Edytowane przez anger76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płatność niestety tylko przelewem i nie wiem, czy to sprawdzony sprzedawca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Zostaw monstera i sprzedaj SKXy, jak za nimi zatesknisz to w 1-1.5 miesiąca kupisz je z powrotem. Różnica w jakości SARB vs SDGM jest 1:2, czyli dokładnie jak różnica w cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monstera zostawić? Mam ver. 2 sprzed około 3 lat. Wtedy miały lepsze wykonanie od tych dzisiejszych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego, tu trzeba męską decyzje podjąć, a nie dzielić włos na czworo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Myślałem że masz MkI, ale MkII też zostaw - już nieprodukowane. Przed SDGM spróbuj SARBa, jak Ci nie podejdzie to łatwo go sprzedasz. SDGMy są za drogie żebyś się szybko wyprzedały, zdążysz sprawdzić i jego.

Edytowane przez vitriol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak właśnie zrobię, najpierw sprawdzę SARB-a. Dziękuję wszystkim za rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. SDGM to inna liga niż SARB, zupełnie inna.

Dzięki wielkie. Co do ceny za Seiko - na dobrą sprawę o tym, że cena jest za niska patrząc na jakość danego egzemplarza to podpisuje się pod tym - mam SARBa 059, który jest moim ulubionym zegarkiem. Co więcej szukając czegoś nowego zauważyłem, że trzeba dać co najmniej 2x tyle co dałem za niego żeby mieć zegarek o  zbliżonej jakości (mówię o innych markach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Znów mam seiko. Hura.

Nie wiem czy sam zdecydowałbym się na takie kolory, ale ładnie Ci wyszło, bardzo jednolity projekt :)

Te enamelowe tarcze to chyba nowość u Jake'a, jak ją oceniasz?

Czerwony trójząb na sekundową by pasował? ;)

image_6df5abf6-14a1-4c80-815e-a282371adf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiyajapan sprawdzony i polecam.

3 zegarki Made in Japan mam od niego.

Dolicz oczywiści cło i VAT, ale czasami robi ładne przeceny.

Pozdrów Pana Kobayashi przy okazji :)

Edytowane przez Mizu80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mizu80 - chyba pomyliłeś zegarki (SDGM) i o czym innym piszesz niż myślisz (Bo ja wiem ile Cię SDGM kosztował - rozmawialiśmy o tym)...

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ups, coś pokręciłem?

Sorki.

Już edyta była, ale sprawdzę jeszcze cenę na fakturze.

Edytowane przez Mizu80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi