Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nówka to ponoś i się zobaczy ;)

qr** jarasz prawie tyle co ja :)

Gratulacje, nosiłbym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zacznę qurwami rzucać to uwierzysz? Tak popierdala, mam najszybszego :(

Żona na pewno nie jest z tego faktu zadowolona. Rozumiem napisać najdłuższego lub najgrubszego, ale takiego wyznania jeszcze na tym forum nie było ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZY JA PALĘ? PANI KIEROWNICZKO, JA PALĘ CALY CZAS. NA OKRĄGŁO! ;)

Edytowane przez arturzbsk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więcej niż ja to chyba tylko w kotłowni palą :P

Marcin, do rzeczy. Co do mojego uja, uj z ujem, co z tym fantem zrobić, jeszcze tak mi się nie przydarzyło :(

Oklej go taśmą biurową bo mieszkasz na zadupiu a jak zegarmistrz ma metalowy stary wibrograf to zarysuje Ci diashield. Na wibrografie wyjdzie jemu czy msz sklejony włos. Jeżeli tak to nic straszego pod warunkiem że włos odklei się sam po rozładowaniu naciągu lub od pstryczka w kopertę. To jednak moze nie udać się. Wtedy serwis ZiBi. Od nich do Niemiec a stamtąd na 90% do JP. Przynajmniej SBDX001 nie mogli otwierać. Może na SLA dostali certyfikaty. Zawsze możesz też powalczyć ze sprzedawcą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego wpisu miałem Ciebie za prawdziwego Seikoholika a Ty jak na prawdziwego Polaka przystało bronisz swego motywują to niestety niższą ceną.

Będzie ciężko, ale jak stanie się na uszach to oba zegarki jako nowe uda kupić się za identyczne pieniądze w przedziale 10-12,5k zł

Niestety nie wiem czy to żart czy prawda.

SLA019 mogłem kupić tylko trochę powyżej 10k, a SBDX001 sprzedać za ok 7k, tak że różnica nie za wielka, ale tego nie zrobiłem. W to miejsce kupiłem zielonego sumo i jest fajnie :) 

Dziwna sprawa z tą niedokładnością, dostęp do mechanizmu trochę utrudniony i nie każdy zegarmistrz podejmie się regulacji. Często przy bardzo dużych przyśpieszeniach mówi się o sklejonym wlosie, zegarek na gwarancji, to problemu dużego nie ma. Spróbował bym go kilka razy dokręcić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz uwaga i proszę o pomoc!!! Nastawiony punkt 12:00 i po 7 godzinach mam +5min, co robić, wyrzucić ? :P 

Włos, lub namagnesował się...

Przyłóż do zegarka kompas i zobacz jak się zachowuje.

Oklej go taśmą biurową bo mieszkasz na zadupiu a jak zegarmistrz ma metalowy stary wibrograf to zarysuje Ci diashield. Na wibrografie wyjdzie jemu czy msz sklejony włos. Jeżeli tak to nic straszego pod warunkiem że włos odklei się sam po rozładowaniu naciągu lub od pstryczka w kopertę. To jednak moze nie udać się. Wtedy serwis ZiBi. Od nich do Niemiec a stamtąd na 90% do JP. Przynajmniej SBDX001 nie mogli otwierać. Może na SLA dostali certyfikaty. Zawsze możesz też powalczyć ze sprzedawcą.

To nie ma nic wspólnego ze sobą, ten sam "efekt" można uzyskać odciągając koronkę do pozycji stop sekundy, koło balansowe się zatrzyma.

Jeśli jest delikatnie sklejony, to powtórzenie tej czynności kilka razy po sobie może pomóc...

Skrót myślowy ;), rozładować i dokręcić.

Jak wyżej, to bez związku.

Napisz Piotr czy kompas reaguje.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie słuchaj tego typu porad, to znaczy uderzeń, możesz jeszcze pogorszyć sytuację.

Zatrzymaj go kilka i włącz raz po raz...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty nie gadaj, tylko kilka razy go zatrzymaj, a póżniej stoper w łape i mierz ile sekund trwa minuta na zegarku.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się nie znam ale w przypadku sklejonego włosa to raczej byłoby +5 minut na godzinę a nie na 7h?

Jak nowy to powinien trochę zwolnić ale nie tyle :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już jest lepiej przez godzinę zrobił +1s, czy to oznacza że się unormuje?

A jakim czynnościom go poddałeś? (tak sądzę)

Ja się nie znam ale w przypadku sklejonego włosa to raczej byłoby +5 minut na godzinę a nie na 7h?

Zależy na którym zwoju, i jak bardzo "haczy".

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, na rękę :) Jak mam nie dziękować, to nie, ale Ty wiesz :D

Uciesze się jak się okaże że byłem pomocny.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi