Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Slimturtle napisał(-a):

Nowy nabytek. Udało mi się upolować te Tunę w stanie NOS. Model tej 300tki to sbbn007, produkowany od 1991 do 2008. Długo się zastanawiałem i szukałem jakiejś 300 Tuny dla mnie no i przypadkiem padło na sbbn007 i jestem bardzo zadowolony. Sbbn007 fajnie łączy elementy vintage i nowych tuńczyków. 

IMG_3242.jpeg

IMG_3247.jpeg

o panie, przepiękny strzał :) jakąś ładną bransę albo ja bym go na grube nato dał :) piekny

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.11.2024 o 16:38, Slimturtle napisał(-a):

Narazie testuje go na moich gumach od Seiko, ale przymierzałem nato i bardzo mnie pozytywnie zaskoczył jak dobrze się prezentuje. Co do branzolety to się jeszcze zastanawiam ale podoba mi się w połączeniu z bransoletą od sbbn015. W sumie to jest dużo opcji do niego, można powiedzieć że trochę to taki strap monster.

IMG_3277.jpeg

IMG_3270.jpeg

IMG_3256.jpeg

Na oliwkowym NATO mógłby fajnie wyglądać. Polecem paski od Pattini. Tu akurat Citizen ale twój Seiko też nabrał by militarnego charakteru 

IMG_8475.jpeg

Edytowane przez rob3rt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

20241123_092346.jpg

waga cięzka :D rozumiem, że jako broń obuchowa działa świetnie. A jako zegarek jak się sprawuje?

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Funky_Koval napisał(-a):

waga cięzką :D rozumiem, że jako broń obuchowa działa świetnie. A jako zegarek jak się sprawuje?

Jak ktoś lubi zabijać, to może być użyteczny gadżet. ;) 

Działa OK a ponieważ leniwy ze mnie gość, to co pół roku mam stresa jak ustawić nowy czas. Funkcji ukrytych nie rozgryzam, bo żongluję zegarkami i zwykle je noszę po kilka godzin w ciągu dnia. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Johnny15 napisał(-a):

SLA021 MM300 czarny vs. SLA023 MM300 niebieski
??

o co pytasz? kwestia preferencji

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Johnny15 napisał(-a):

czarny vs. SLA023 MM300 niebieski
??

Ja wybrałbym czarny, ale to Ty musisz sam sobie odpowiedzieć, który Ci się bardziej podoba. Jak masz z tym problem a widać po pytaniu że masz, to spójrz na swoją kolekcję i wybierz ten kolor, którego posiadasz mniej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Johnny15 napisał(-a):

??

Dla mnie tylko czarny, w zależności, jak się światło odbije, może być niebieski, ale ja ogólnie lubię czarne tarcze. Lepszy będzie ten, który się Tobie podoba, tak czy inaczej, dla mnie to najlepszy nurek Seiko ever.

_storage_emulated_0_DCIM_.convert_security_files_1732374240392.jpg

_storage_emulated_0_DCIM_.convert_security_files_1732374240439.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o kolor. Mam kilka czarnych zegarków. Teraz zastanawiam się nad MM300. Ani czarnego, ani niebieskiego nie widziałem na żywo. Czarny to wiadomo piękny jak SBDXy, ale mam rozterkę, bo niebieski trochę żywszy. Od filmow na YT już mi się mieni w oczach.
Każda sugestia na wagę złota!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Johnny15 napisał(-a):

Chodzi o kolor. Mam kilka czarnych zegarków. Teraz zastanawiam się nad MM300. Ani czarnego, ani niebieskiego nie widziałem na żywo. Czarny to wiadomo piękny jak SBDXy, ale mam rozterkę, bo niebieski trochę żywszy. Od filmow na YT już mi się mieni w oczach.

Zapraszam do Krakowa, obejrzysz SLA021. Dwa nowe SLA obok siebie (niebieski i czarny) widziałem w tym roku w sklepie w Pradze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mieszkam w Polsce. A w Krakowie to może dopiero w okolicach świąt będę. Planuję zakup teraz, w okolicach czarnego piątku - ceny już teraz trochę poleciały w dół.
Po zobaczeniu na żywo to jeszcze bardziej bym zgłupiał.
Bardziej chciałbym usłyszeć długodystansowe opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Johnny15 napisał(-a):

No jak nie masz jeszcze niebieskiego, to wybór jest chyba jasny. Poza tym niebieski pod wieczór i tak będzie czarny. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.11.2024 o 16:07, nav napisał(-a):

Dla mnie tylko czarny, w zależności, jak się światło odbije, może być niebieski, ale ja ogólnie lubię czarne tarcze. Lepszy będzie ten, który się Tobie podoba, tak czy inaczej, dla mnie to najlepszy nurek Seiko ever.

_storage_emulated_0_DCIM_.convert_security_files_1732374240392.jpg

_storage_emulated_0_DCIM_.convert_security_files_1732374240439.jpg

to jest najlepszy nurek seiko ever. Rozmiar i waga słuszne ale to jest prawilny Marinemaster. Te nowe, mniejsze są też fajne ale tracą do mm300 chociażby w klasie wodoszczelności. 300m wr to nie to samo co 300 m wr saturation diving ;) oczywiście bardzo potrzebujemy wszyscy trj klasy wodoszczelności żeby w spokoju myć ręce w zegarku :P

Zdjęcie archiwalne sla021:

20200330_191842.thumb.jpg.0280cfcc6d59d35aee3d8e4097d4811e.jpg

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a):

oczywiście bardzo potrzebujemy wszyscy trj klasy wodoszczelności żeby w spokoju myć ręce w zegarku :P

Oczywiście, z tymi wszystkimi "skin diver'ami" po 150m to już jednak trochę niepokoju jest 😁 a tak, to człowiek wyluzowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.11.2024 o 12:40, Slimturtle napisał(-a):

Nowy nabytek. Udało mi się upolować te Tunę w stanie NOS. Model tej 300tki to sbbn007, produkowany od 1991 do 2008. Długo się zastanawiałem i szukałem jakiejś 300 Tuny dla mnie no i przypadkiem padło na sbbn007 i jestem bardzo zadowolony. Sbbn007 fajnie łączy elementy vintage i nowych tuńczyków. 

IMG_3242.jpeg

IMG_3247.jpeg

Gratuluję. Super Tuńczyk. 

Miałem kiedyś 015 który wraz z 007 to dla mnie najlepsze Tuńczyki. Przez czarny bezel i fabryczny kajdan dla mnie wybór był prosty. 

W dniu 23.11.2024 o 13:12, Johnny15 napisał(-a):

??

A może SBDX017🤔

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mial być MM300, ale wpadł ten dziad. Ogólnie nie polecam - bezel rysuje się od samego patrzenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi