SLAWEK 01 92809 #29101 Napisano 14 Sierpnia 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 93196 #29102 Napisano 14 Sierpnia ☀️ 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Re5pect_or 2 #29103 Napisano 14 Sierpnia Sztuczna inteligencja podpowiedziała: Seiko sbtm323. A jaki zegarek sugerują eksperci i hobbyści? Solar, szafirowe szkło, 100m wodoszczelność, brak zbędnych nadruków na tarczy, synchronizacja, która działa w Europie. Doczytałem się, że bransoleta nie należy do najlepszych. Coś ktoś może powiedzieć więcej o tym zegarku? Może jest jakiś model z jasną tarczą i ciut mniejszy, najlepiej 37/38mm z tymi samymi funkcjami. Poszukuję zegarka bezobsługowego, z ładowaniem solarnym, synchronizacją, szafirowym szkłem i min. 100m wodoszczelności, który mogę nosić na bransolecie i na pasku. Ktoś pomoże? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 26575 #29104 Napisano 14 Sierpnia 27 minut temu, Re5pect_or napisał(-a): Sztuczna inteligencja podpowiedziała: Seiko sbtm323. A jaki zegarek sugerują eksperci i hobbyści? Solar, szafirowe szkło, 100m wodoszczelność, brak zbędnych nadruków na tarczy, synchronizacja, która działa w Europie. Doczytałem się, że bransoleta nie należy do najlepszych. Coś ktoś może powiedzieć więcej o tym zegarku? Może jest jakiś model z jasną tarczą i ciut mniejszy, najlepiej 37/38mm z tymi samymi funkcjami. Poszukuję zegarka bezobsługowego, z ładowaniem solarnym, synchronizacją, szafirowym szkłem i min. 100m wodoszczelności, który mogę nosić na bransolecie i na pasku. Ktoś pomoże? Sam zegarek nic specjalnego i typowa dla Seiko w tej półce tania bransoleta. Bite zapięcie, puste endlinki. Zerknij sobie na citizeny eco-drive, radio controlled. Chociaż o 37-38mm będzie ciężko. Jeżeli większy rozmiar do przełknięcia to Casio Oceanus t200. https://www.chrono24.pl/casio/casio-casio-oceanus-solar-radio-wave-japan-made-ocw-t200s-1ajf--id30195986.htm 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Re5pect_or 2 #29105 Napisano 14 Sierpnia (edytowane) @Funky_Koval Citizen AS1080-65A Citizen CB1160-55A Citizen CB0300-53A ?? ten Oceanus t200 prawie idealny, niestety potężny mankament, za duży będzie. Edytowane 14 Sierpnia przez Re5pect_or 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 26575 #29106 Napisano 14 Sierpnia 1 godzinę temu, Re5pect_or napisał(-a): @Funky_Koval Citizen AS1080-65A Citizen CB1160-55A Citizen CB0300-53A ?? ten Oceanus t200 prawie idealny, niestety potężny mankament, za duży będzie. Citizen CB1160-55A z tego co widzę nie dobierzesz paska do niego bo ma semi- zintegrowaną bransę. A te dwa pozostałe... wiesz mom zdaniem dozbieraj jeszcze z tysiaka to wybór będzie większy. One też mają ciulowe bransolety z blaszkami. Wiesz co ale może popatrz po G shockach? Tam solar i multiband 6 (radio sync) to częsta kombinacja. Tak, będą duże ale o to chodzi w G. 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Re5pect_or 2 #29107 Napisano 14 Sierpnia Miałem GW-9400. Byłem bardzo zadowolony, ale po drugiej wymienię paska zdecydowałem się na zmianę na kostkę. Mam aktualnie GWM-5610. Wiem zmieniłem na niższy model, ale chciałem małą kostkę i narazie spisuje się bez zarzutu. Potrzebuję jeszcze coś ze wskazówkami, równie bezobsługowego. @FunkyKovalA co by było ewentualnie w wyższym budżecie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 26575 #29108 Napisano 14 Sierpnia 50 minut temu, Re5pect_or napisał(-a): Miałem GW-9400. Byłem bardzo zadowolony, ale po drugiej wymienię paska zdecydowałem się na zmianę na kostkę. Mam aktualnie GWM-5610. Wiem zmieniłem na niższy model, ale chciałem małą kostkę i narazie spisuje się bez zarzutu. Potrzebuję jeszcze coś ze wskazówkami, równie bezobsługowego. @FunkyKovalA co by było ewentualnie w wyższym budżecie? Oceanu t200 jako pierwszy typ. Jest jeszcze tak i masz 38mm: Albo walić i idziemy w dużą kopertę: 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Re5pect_or 2 #29109 Napisano 15 Sierpnia @Funky_Koval Sęk w tym aby tarcza była możliwie jak najczystsza. Mały i jak najmniej rzeczy na tarczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 26575 #29110 Napisano 15 Sierpnia 36 minut temu, Re5pect_or napisał(-a): @Funky_Koval Sęk w tym aby tarcza była możliwie jak najczystsza. Mały i jak najmniej rzeczy na tarczy. Znaczy się da się ale będzie drogo: 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 42119 #29111 Napisano 15 Sierpnia 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 74847 #29112 Napisano Sobota o 19:53 11 godzin temu, Mirosuaw napisał(-a): Fajne to zezowate Pepsi. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 42119 #29113 Napisano Sobota o 20:12 17 minut temu, mario1971 napisał(-a): Fajne to zezowate Pepsi. Czemu zezowate? Bezel centruje, tylko mi się przestawił, jeśli o to chodzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 74847 #29114 Napisano Sobota o 20:20 7 minut temu, Mirosuaw napisał(-a): Czemu zezowate? Bezel centruje, tylko mi się przestawił, jeśli o to chodzi. Jak tak, to wszystko gra. 😉 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Re5pect_or 2 #29115 Napisano Sobota o 22:05 15 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a): Znaczy się da się ale będzie drogo: ponad budżet. co on taki drogi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 26575 #29116 Napisano Sobota o 22:53 47 minut temu, Re5pect_or napisał(-a): ponad budżet. co on taki drogi? Bo ma synchro po GPS no i wykończenie. 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 12363 #29117 Napisano Niedziela o 10:53 W dniu 15.08.2026 o 09:00, Funky_Koval napisał(-a): Znaczy się da się ale będzie drogo Może być taniej. Nowy z JP za około 5800 zł z opłatami celnymi. Używane wiadomo będą jeszcze taniej. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzajro1 8152 #29118 Napisano Wtorek o 04:43 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 50410 #29119 Napisano Środa o 12:44 Z tym paskiem, to IMHO naprawdę świetny komplet. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 42119 #29120 Napisano Środa o 13:06 21 minut temu, alpaczino napisał(-a): Z tym paskiem, to IMHO naprawdę świetny komplet. Dzięki, jeszcze taki jedzie. Przymierzymy, porównamy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 50410 #29121 Napisano Środa o 13:42 Dzięki, jeszcze taki jedzie. Przymierzymy, porównamy... Zobaczę, jak założysz. ... ale ten obecny, granatowy z cieniutkim, czerwonym paskiem, to dobrałeś lepiej, niż Robert Redford we „Wszystko jest stracone”. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 42119 #29122 Napisano 23 godziny temu W dniu 19.08.2026 o 15:42, alpaczino napisał(-a): Zobaczę, jak założysz. IMO jest ok. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 50410 #29123 Napisano 19 godzin temu IMO jest ok. Z gustami się nie dyskutuje, ale IMHO ten szeroki, czerwony pasek nie jest już subtelnym nawiązaniem i podkreśleniem czerwonych akcentów tarczy i bezela, ale raczej zdominował to zestawienie. Niemniej jednak, to nie ja noszę twój zegarek, więc szanuję wybór... Przez Ciebie natomiast poważnie rozpatruję nabycie (drogą kupna) takiego granatowego NATO z cieniutkim czerwonym paseczkiem, bo do tego zegarka (i podobnych) jest... Będę go nosił z moim SKX'em, jak nie będziesz widział. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 42119 #29124 Napisano 10 godzin temu 8 godzin temu, alpaczino napisał(-a): Z gustami się nie dyskutuje, ale IMHO ten szeroki, czerwony pasek nie jest już subtelnym nawiązaniem i podkreśleniem czerwonych akcentów tarczy i bezela, ale raczej zdominował to zestawienie. Niemniej jednak, to nie ja noszę twój zegarek, więc szanuję wybór... Przez Ciebie natomiast poważnie rozpatruję nabycie (drogą kupna) takiego granatowego NATO z cieniutkim czerwonym paseczkiem, bo do tego zegarka (i podobnych) jest... Będę go nosił z moim SKX'em, jak nie będziesz widział. Możliwe, że masz rację i dlatego na razie... wracam do bransolety 😆 A ten granatowy z cienkim czerwonym paskiem jest z Blu Shark. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 26575 #29125 Napisano 14 minut temu A macie biedaki zobaczcie jak wygląda złote bogactwo Seiko Prospex King Sumo Muay Thai Limited Edition SPB536J: 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach