lukaszr 61 #1026 Napisano 2 Kwietnia 2010 A ma ktoś z was Seiko SARB 049, albo 061? Teoretycznie to świetne zegarki, bo napędza je 6R15, czyli te same bebechy co Seiko Sumo, ale na zdjęciach wyglądają jak z odpustu... Miał ktoś z was jeden z nich na ręce? W realu też tak bazarowo wyglądają? Miałem na chwilę w PVD carny, złoty i zwykły stalowy, ładniutkie, na pewno nie bazar,choć niestety nie mam porównania z sumo, ale nawet złoto, którego nie akceptuję w tego typu zegarkach jest w miarę znośne.moje zdanie, bardzo ładne zegarki. 0 Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #1027 Napisano 7 Kwietnia 2010 Czy to normalne, że ceny Sumo na allegro dochodzą do 4000? Na innych aukcjach jest to np. 2000 albo 1900, ale skąd u diabła oni wzięli 4000? Ile kosztuje sprowadzenie Sumo z Japoni? Ja wiem że Sumo to 6R15 i wogóle, ale za 4 tysiaki to chyba tylko pierwszego kwietnia powinni wystawiać... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zimny-wiatr #1028 Napisano 7 Kwietnia 2010 Lestaf, a skąd wziąłeś tą cenę?? Może pomyliło Ci się z SBDC 007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #1029 Napisano 7 Kwietnia 2010 No fakt to 007, ale wygląda prawie identycznie jak Sumo... To jest te całe tajemnicze Marinemaster? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lutek 0 #1030 Napisano 25 Kwietnia 2010 Nie. Marinemaster to sbdx001. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #1031 Napisano 11 Maja 2010 Ten Marinemaster (sbdx001) to najładniejsze seiko tylko dlaczego zegarek w tej cenie nie ma szafirowego szkła, wg mnie powinien mieć.. 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satyr 9 #1032 Napisano 11 Maja 2010 A dlaczego w tej cenie speedmaster ma hesalit? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1033 Napisano 11 Maja 2010 A dlaczego w tej cenie speedmaster ma hesalit? Wiktor, od kiedy MM kosztuje tyle co Speedy z hesalitem Jak dobrze pamiętam Omega o której mowa jest w cenie 11640zł. Dlaczego ma hesalit to chyba większość wie. MM kosztuje z cłem, vatem poniżej 9500zł. Swoją drogą nie rozumiem skąd to porównanie i do czego ma prowadzić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanek 3 #1034 Napisano 13 Maja 2010 Jak dobrze pamiętam Omega o której mowa jest w cenie 11640zł. Dlaczego ma hesalit to chyba większość wie.Wiem, że OT, ale ja się chętnie dowiem dlaczego ma hesalit. Nawiązanie do przeszłości?Uściślijmy, że chodzi o Speedmastera Professional, tak? 0 Totalny laik :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1035 Napisano 13 Maja 2010 Wiem, że OT, ale ja się chętnie dowiem dlaczego ma hesalit. Nawiązanie do przeszłości?Uściślijmy, że chodzi o Speedmastera Professional, tak? Odpowiedź dwa razy tak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #1036 Napisano 13 Maja 2010 mam koledzy pytanie odnośnie seiko skx007 który noszę aktualnie na ręku. Po co w tym zegarku podwójny język (chodzi o datę)? Już trochę nad tym myślałem i nie mogę tego pojąć. I dlaczego w takim języku a nie innym...? Czy w innych modelach tez tak jest? 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanek 3 #1037 Napisano 13 Maja 2010 (edytowane) W każdym (chyba...) Seiko z podwójnym datownikiem dzień tygodnia jest w dwóch językach: angielskim i np. hiszpańskim, niemieckim.Dlaczego? A dlaczego nie? Zwłaszcza, że nie wymaga to specjalnej komplikacji w mechanizmie.Gdybyś był np. Hiszpanem pewnie miło byłoby dla Ciebie mieć datę w ojczystym języku, prawda? PS: Jash, dzięki za odp. Edytowane 13 Maja 2010 przez yanek 0 Totalny laik :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #1038 Napisano 13 Maja 2010 Yanek ja mam po francusku . To co napisałeś jest ok ale tylko po części. Bo w moim zegarku, ta francuska nazwa wyświetla się tylko przez bodajże półtorej godziny, to na co mi to:D. Swoją drogą ciekawe ilu ludzi w Polsce ma SKX 007 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #1039 Napisano 13 Maja 2010 Yanek ja mam po francusku . To co napisałeś jest ok ale tylko po części. Bo w moim zegarku, ta francuska nazwa wyświetla się tylko przez bodajże półtorej godziny, to na co mi to:D. Swoją drogą ciekawe ilu ludzi w Polsce ma SKX 007 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #1040 Napisano 13 Maja 2010 Yanek ja mam po francusku . To co napisałeś jest ok ale tylko po części. Bo w moim zegarku, ta francuska nazwa wyświetla się tylko przez bodajże półtorej godziny, to na co mi to:D.No to przestaw w ciągu dnia na francuski. Wtedy będziesz miał odwrotnie, półtorej godziny w nocy po angielsku, a przez całą resztę dnia po francusku. Na tym to polega. Swoją drogą ciekawe ilu ludzi w Polsce ma SKX 007 Wbrew pozorom, nie tak wielu. Owszem, na forum jest popularny, ale globalnie, statystycznie, wcale nie jest tak łatwo na ulicy spotkać drugiego człowieka z skx-em. 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczor76 0 #1041 Napisano 19 Maja 2010 0 Są ludzie, którzy przez całe życie spoglądają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekr89 168 #1042 Napisano 19 Maja 2010 (edytowane) nigdy nie widziałem tego modelu co to jest? oryginalny Edytowane 19 Maja 2010 przez tomekr89 0 Lubię divery, nie lubię chronografów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczor76 0 #1043 Napisano 20 Maja 2010 co to jest? oryginalny No wiesz co - to SARB 001 pozdr 0 Są ludzie, którzy przez całe życie spoglądają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekr89 168 #1044 Napisano 20 Maja 2010 No takim specjalistą żebym referencje pamiętał to nie jestem 0 Lubię divery, nie lubię chronografów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Degustatorr Noir 12 #1045 Napisano 20 Maja 2010 Piękna tarcza. W ogóle to jeden z ładniejszych SARBów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek Sarnowski 6 #1046 Napisano 23 Maja 2010 (edytowane) Panowie,dzisiaj tylko jeden zegarek.Ale za to jaki Na poczatek disclaimer.Zaplacilem 5 funtow(nieco ponad 20zl) Seiko Sportsmatic Sea Horse,czyli co wychodzi jak japonczycy proboja zrobic Seamastera.Szkielko jest do wymiany,stalowa koperta do polerki.Martwi mnie jeszcze plamka na tarczy na napisie sportsmatic,ale nawet z ta plamka i rysami bede skurczybyka nosil.Spory jest jak na tamte czasy - 37mm.Koronka chowa sie calkowicie w koperte.Werk to Seikosha Sportsmatic 2451 - wiecej info o nim nie mam,jakby ktos cos wiedzial to bylbym wdzieczny jesli dalby mi znac (-:A tak bestia prezentuje sie na reku:Podoba sie? :] Edytowane 14 Września 2010 przez Janek Sarnowski 0 Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku? - czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanek 3 #1047 Napisano 23 Maja 2010 Podoba sie? :] Zajebiaszczy!Marzy mi się taki vintage 0 Totalny laik :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek Sarnowski 6 #1048 Napisano 23 Maja 2010 Jutro czeka go wymiana szkielka,jak bede mial czas to koperte przepoleruje,ale to juz po egzaminach.Martwi mnie jeszcze ta plamka na tarczy na napisie seiko sportsmatic. 0 Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku? - czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Degustatorr Noir 12 #1049 Napisano 23 Maja 2010 Piękne,klasyczne SEIKO...Oby tylko przy czyszczeniu razem z plamką nie zeszły napisy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek Sarnowski 6 #1050 Napisano 23 Maja 2010 Wlasnie dlatego na razie nie ruszam tej plamki (-; 0 Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku? - czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach