Peterfisz 1 #1076 Napisano 8 Lutego 2011 < 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peterfisz 1 #1077 Napisano 8 Lutego 2011 < 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanek 3 #1078 Napisano 8 Lutego 2011 Nowy model Seiko Superior - SKZ297J,podobny do SARB043,ale na werku 7s36 Bardzo podoba mi się tarcza.Nie powiedziałbym, ze taki podobny.Ładny. Wskazówki chyba są czarne. Szkoda, że nie granatowe. Tylko czemu ciągle pakują 7sXX? Myślałem, że przejdą już na 4RXX. 0 Totalny laik :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #1079 Napisano 8 Lutego 2011 Garniturowce fajne, poza przydługą wskazówką sekundnika. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peterfisz 1 #1080 Napisano 8 Lutego 2011 SARY już są na 4R35. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bryku2 1 #1081 Napisano 12 Lutego 2011 [email protected] hej, to adres mailowy do Timeparadise, jakby ktos chcial kupic sobie seiko w dobrej cenie:) pozdrawiam 0 It's not Your musicIt's not Your clothesIt's not Your favourite colourIt's Your watch that tells most about who You are!--------------------------------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whats up 0 #1082 Napisano 29 Marca 2011 Panowie szukam strony z akcesoriami seiko... byla taka strona z zegarkami japonskimi i akcesoriami cos na chrono... pomozcie ! 0 SEIKO RULEZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcat 336 #1083 Napisano 30 Marca 2011 (edytowane) Witam Natrafiłem na nowe niebrzydkie seikacze z serii snzj : snzj53 snzj55 snzj57 snzj59 snzj61 snzj63 snzj65 snzj67 Snzj63k1 mierzyłem w time trend i jest świetny.Jedynie nie bardzo wiem po co dodali tę drugą koronkę,ale świat na gadżetach się kręci snzj65 też świetnie wygląda na fotkach... Edytowane 30 Marca 2011 przez tomcat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grizz 1 #1084 Napisano 30 Marca 2011 Jedynie nie bardzo wiem po co dodali tę drugą koronkę,ale świat na gadżetach się kręci Nie obraca wewnętrznym pierścieniem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcat 336 #1085 Napisano 30 Marca 2011 (edytowane) Nie obraca wewnętrznym pierścieniem?Tak dokładnie to robi z tego co mi tłumaczył sprzedawca. Problem ,że nadal nie do końca wiem po co mi to do codziennego użytku... Takc zy siak kilka modeli bardzo ale to bardzo mi się podoba.Cena w time trendy już nie za bardzo - lekko poniżej 800złza snzj63k1 i prawie 1000 zł za snzj59k1.Zwłaszcza ten drugi jest praktycznie w cenie spr... Edytowane 30 Marca 2011 przez tomcat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanek 3 #1086 Napisano 30 Marca 2011 (edytowane) Obraca się. I w modelu, który macałem to kręci się bardzo lekko. Za lekko. Bez jakiegokolwiek oporu. Poza tym ok. Problem ,że nadal nie do końca wiem po co mi to do codziennego użytku...Możesz sobie ustawić np. 8 min dalej od obecnego czasu jak gotujesz jajka żeby wiedzieć kiedy wyciągnąć Edytowane 30 Marca 2011 przez yanek 0 Totalny laik :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcat 336 #1087 Napisano 30 Marca 2011 (edytowane) Obraca się. I w modelu, który macałem to kręci się bardzo lekko. Za lekko. Bez jakiegokolwiek oporu. Poza tym ok. Możesz sobie ustawić np. 8 min dalej od obecnego czasu jak gotujesz jajka żeby wiedzieć kiedy wyciągnąć bezcenna funkcja Jak by to jeszcze maiło funkcję alarmu jak mój stary kwarc to bym zrozumiał Tak czy siak macałem i jak dla mnie na żywo wygląda jeszcze lepiej i pasuje nieźle ma mój marny 17cm nadgarstek dokładka : snzj05 snzj09 snzj11 snzj12 snzj13 snzj15 snzj19 snzj19k2 snzj21 snzj23 snzj25 snzj27 snzj29 snzj30 snzj31 Edytowane 30 Marca 2011 przez tomcat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcat 336 #1088 Napisano 30 Marca 2011 snzj33 snzj34 snzj36 snzj37 snzj42 snzj44 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 579 #1089 Napisano 12 Kwietnia 2011 mi sie nawet ten bialy podoba snzj31 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cacek 0 #1090 Napisano 27 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam, Czy 270pln za SEIKO 5 AUTOMATIC SNKA07K1 to normalna cena? Bo w stacjonarnych sklepach niemal 100pln drożej.Chciałem zakupić tutaj http://allegro.pl/seiko-5-automatic-snka07k1-gwarancja-2-lata-i1572910744.html Mam chudą rękę i szukam jakiegoś w miarę "zgrabnego" zegarka. Edytowane 27 Kwietnia 2011 przez Cacek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #1091 Napisano 27 Kwietnia 2011 To normalne, że w sklepie zawsze jest drożej, właściciel sklepu musi doliczyć sobie za prowadzenie lokalu, pensję pracowników i Bóg wie za co jeszcze. Internetowi nie płacą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cacek 0 #1092 Napisano 27 Kwietnia 2011 W sumie racja. Dzięki za odzew.Mam nadzieje, że będzie mi dobrze służył. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pik76 0 #1093 Napisano 27 Kwietnia 2011 A tak w ogóle polecacie tego sprzedawce na allegro który wystawia seiko, czy to czasami nie jakaś lipa Pozdro. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcat 336 #1094 Napisano 2 Maja 2011 A tak w ogóle polecacie tego sprzedawce na allegro który wystawia seiko, czy to czasami nie jakaś lipa Pozdro.Sprzedawców jest kilku na allegro i raczej polecani- i-zegarki, allano itp.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MT_NY 0 #1095 Napisano 23 Maja 2011 Witam wszystkich jestem nowy i mam do szanownych forumowiczów pytanie od dzisiaj jestem szczęśliwym nabywcą niżej załączonego SEIKO bardzo prosę o jakieś fachowe info na jego temat i przedewszystkim czy ktoś może określić czy jest to oryginł z góry dzięki za zainteresowanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
magenta 0 #1096 Napisano 23 Maja 2011 Witam. Zajrzyj sobie tutaj. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MT_NY 0 #1097 Napisano 23 Maja 2011 Dziękuję troszkę pomogło numer seryjny to 379803 - czyli pewne że jest z lipca ale rok to 1983, 1993, 2003 ??? kolejny numer 7009-3130 A2 - czyli mechanizm 7009 ale do znaczy " water resistant KY" - zabijcie nie wiem wydaje mi się że to jakiś model SNX.... czy możecie potwierdzić ???Dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
callto 0 #1098 Napisano 25 Maja 2011 Witam,nie widziałem na forum informacji o tych zegarkach:pojawiły się nowe ciekawe Spirity,tytan, 42mm koperta (niektóre źródła podają 43mm),radio wave control.SBTM147 SBTM145 pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #1099 Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) Witam,nie widziałem na forum informacji o tych zegarkach:pojawiły się nowe ciekawe Spirity,tytan, 42mm koperta (niektóre źródła podają 43mm),radio wave control. To jest "radio" obsługujące tylko nadajniki japońskie. Model, który obsługuje cały świat miałby gdzieś zaszyty wybór stref czasowych i napis w rodzaju "multi" albo "world".Zegar działać będzie, ale jak zwykły kwarc z Perpetualem. Zegarków tego typu (radio japońskie) jest 4/5 katalogu, we wklejaniu tutaj takich modeli nie widzę sensu. Edytowane 25 Maja 2011 przez sergserg 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
callto 0 #1100 Napisano 25 Maja 2011 To jest "radio" obsługujące tylko nadajniki japońskie. Model, który obsługuje cały świat miałby gdzieś zaszyty wybór stref czasowych i napis w rodzaju "multi" albo "world".Zegar działać będzie, ale jak zwykły kwarc z Perpetualem. Zegarków tego typu (radio japońskie) jest 4/5 katalogu, we wklejaniu tutaj takich modeli nie widzę sensu. Ja uważam, że wklejanie zegarków na forum o zegarkach jednak ma jakiś sens.Dzięki za wyjaśnienie dotyczące radia - zastanawiałem się na tym, czy łapią tylko japoński nadajnik. EOD,pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach