Krygo 18690 #3926 Napisano 3 Września 2016 SKX007 miałem dosyć dawno. Z tego co pamiętam: na dzień dobry paproch na tarczy- co mnie bardzo wkurzyło, bezel nie do końca równo centrował, brzydsze-bardziej płaskie indeksy, słabiej-krócej świecił, luma nie świeciła równo - widać było różnice między indeksami a wskazówkami, gorszy mechanizm-bez stop sekundy, mniejsza średnica.W żółwiu mimo, że koperta jest większa, ale jej kształt sprawia, że bardzo dobrze leży na nadgarstku. Tyle co zauważyłem, żółwia mam dopiero drugi dzień. Co prawda kiedyś napisałem, że żółwik wygrywa z 007 wszystkim, ale teraz po ponownym zakupie tego drugiego i przeczytaniu Twojego postu nie sposób nic nie napisać. Co prawda krztałt koperty sprawia, że żółwia nosi się wygodnie, ale jest (z bransoletą) naprawdę ciężki, bezel pracuje o wiele gorzej. Bransoleta mimo pełnych ogniw nie wygrywa z jubilee a porównanie swiecenia luty wziąłeś chyba z sufitu. Srp wygrywa lepszymi indeksami, mechanizmem, kształtem koperty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4015 #3927 Napisano 3 Września 2016 Odnośnie bransolety nie wypowiadam się, bo mam gumę Waga Srp z paskiem nie jest za duża, zależy kto co lubi.O pracy bezela nie pisałem, bo nie pamiętam - możesz mieć rację, chociaż wątpię, u mnie pracuje sprawnie i bez zastrzeżeń.Luma wg. mnie lepsza, a to pewnie przez to, że jest jej wyraźnie więcej, niż na plackach w SkX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fw86 12 #3928 Napisano 3 Września 2016 Użytkuję zarówno skx 007/009 i posiadam turtlasa srp773 i mogę powiedzieć, że żółwik to zupełnie inna liga względem skxa. Pomijając kultowość chociaż turtlas też swoją historię ma, jest to zegarek oferujący znacznie więcej, to mój aktualny nr 1 jeżeli chodzi o divery w tym przedziale cenowym. Mechanizm 4r36 nieporównywalnie dokładniejszy stop sekunda, dokręcanie. Praca koronki w żółwiu dużo lepsza niż w skx. Lepiej nałożona luma, tarcza sprawiająca lepsze wrażenie. Koperta lepiej wykończona, dużo ładniej zrobiony dekiel. Bransoleta rewelacyjna jak na zegarek w takiej cenie. Do czego można się przyczepić to praca bezela, centruje ale posiada większy luz jak również sposób jego pracy jest delikatnie mówiąc słaby, chociaż w moich skxach w jednym bezel pracuje jedwabiście wręcz, nawet chyba lepiej niż w hydrze a w drugim dużo gorzej więc jak się robotom zmontowało tak jest. I kolejna wada chociaż to już wada z tych subiektywnych mogli pozostawić rozmiar jaki miał pierwowzór bo 45 mm pomimo wygody w noszeniu wielu osobom uniemożliwił noszenie tego zegarka. Ale zarówno skx jak i żółw to must have w każdej kolekcji. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #3929 Napisano 3 Września 2016 A o co chodzi z "pracą koronki" w SKX? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41572 #3930 Napisano 3 Września 2016 Używany będziesz brał, eeeh...On nie lubi fotek, wstydliwy jest. Lubię używane. Chociaż wiem, że dobrze chodzą. A jeśli chodzi o porównanie SKX do Żółwia to nie ma co porównywać. Żółw jest milion razy lepszy. Miałem obydwa. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
telemahos 48 #3931 Napisano 3 Września 2016 Czy nowy żółw będzie dobrze leżał na 17cm nadgarstku? Lug to lug to 48mm więc powinno być ok.? Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4015 #3932 Napisano 3 Września 2016 Mój 17.5 - 18 cm, zobacz na fotkach wyżej. Jest dobrze. Tąpnięcie Air2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3933 Napisano 3 Września 2016 Będzie OK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4015 #3934 Napisano 3 Września 2016 U mnie Tąpnięcie Air2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waski123 53 #3935 Napisano 3 Września 2016 W tym wątku jeszcze nie pisałem, więc dobry wieczór wszystkim. A oto mój zmodowany żółwik z '83 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #3936 Napisano 3 Września 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
telemahos 48 #3937 Napisano 3 Września 2016 Dzięki Wam za nadgarstkowe Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4478 #3938 Napisano 4 Września 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3939 Napisano 4 Września 2016 Ring w Monsterze lekko przesunięty, ale w Sumo to jest jakaś masakra Jakość SEIKO w kategorii zegarków do 5kpln staje się mitem. Poza GS firma kompletnie nie trzyma fasonu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #3940 Napisano 4 Września 2016 Nowy MM jakiś taki bez jaja się wydaję To wypełnienie indeksów jakieś takie bladePo co oni go ruszali w ogóle - jedynka tyle lat była i nikt nie narzekał , a na to co narzekał tak nie zmienili Pozdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4478 #3941 Napisano 5 Września 2016 (edytowane) Seiko X Evangelion Watch Project Eva-W00 Limited Edition #0119 Japan SEIKO ALBA AKA W670-4000 RED LED "SPACE" GOLD TONE LIMITED EDITION Edytowane 5 Września 2016 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #3942 Napisano 5 Września 2016 Eva odjechana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #3943 Napisano 5 Września 2016 ...ale ALBA AKA ładniejszy.Nosiłbym 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom76 12 #3944 Napisano 5 Września 2016 (edytowane) Przegląd poniedziałkowy Edytowane 7 Września 2016 przez tom76 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #3945 Napisano 5 Września 2016 Tomek, jest dobrze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gripen 69 #3946 Napisano 5 Września 2016 Niezła gromadka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom76 12 #3947 Napisano 5 Września 2016 Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4015 #3948 Napisano 5 Września 2016 (edytowane) Przegląd poniedziałkowy no no, pokaźna kolekcja Edytowane 5 Września 2016 przez arturzbsk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
finchers 3 #3949 Napisano 6 Września 2016 Ja krótko:żółw lepiej wykończony, lepsza guma (miękka ale łapiąca szybko paprochy), ładniejsze indeksy, tarcza przynajmniej czarna ładniej mieni się w słońcu(ma coś w sobie co pod różnym kątem inaczej się ją odbiera)na większym nadgarstku ładniej żółw się prezentuje... na mniejszym skx który jest lżejszyskx kultowy bardziej surowy, bezel luźniej chodzi(o ile to zaleta) lepsza bransoleta jubile, mniej naćkane na tarczy w porównaniu do żółwia, koronka gorzej chodzi w skx w każdym modelu inaczej trzeba "poznać" jej działanieTo tak co mi wpadło z tego co pamiętam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4015 #3950 Napisano 6 Września 2016 dodałbym, że luma nie tyle co lepiej, ale dłużej i równiej świeci. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach