Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość sszwedo

Pokażmy nasze chińskie zegarki

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, oszolom napisał(-a):

dopiero w tym wątku zwróciłem uwagę, że ta bransa ma maskownice. przepiękne!

Tak :)

Bransoletę odłożyłem do pudełka żeby nie zginęła i dałem pasek

IMG_20241007_170602_edit_87040356717968.thumb.jpg.2cb0d6d99b84b5ff8951415e5659ca0d.jpg

Nawet nie chodzi o to, że jest brzydka, bo z daleka nie wygląda całkiem źle (tzn nie widziałem gorszej, ale widziałem brzydsze) , ale niestety rozpina mi się co chwila. 

Ogolnie bransoleta koszmar, ale przyznam, że bez niej to już nie to samo. Niby nie jest zintegrowana, a jednak jakby była :D

Edytowane przez pmwas

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tomaliusz napisał(-a):

Taki gościnnie 😊 

IMG_20241014_134717.jpg

oo, no i elegancko. to model z p5000 czy z DGXXXX ?
Chłopaki pokazujcie tyłki:) MysteriousCode jestem ciekaw a i na microrotor Paulusa też zawsze miło popatrzeć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

homage AP starwheel. Mechanizm - robili już dochodzenie na reddit, ale do końca nie wiadomo co to jest. Jedni uważają, że to zmodyfikowany DG4813, ja uważam, że to coś innego(coś pomiędzy miyota a DG). Generalnie 28800 zmodyfikowany by wskazówka minutowa miała obrót 180 minut a nie 60 (pewnie zmodyfikowane 2 ost zębatki). lume ok, szkło mineralne które już mi się porysowało(generalnie noszę zegarki a nie trzymam je w pudle:)). Pasek ok. I teraz najważniejsze jak go zdobyłem. Zamówiłem łącznie 5(słownie pięć) sztuk! W czasie od marca do sierpnia.

1szt: Krzywo chodzący mechanizm pokazujący minuty (np z lewej pokazuje 7:02 a z prawej strony jeszcze nie zszedł z miarki godzinowej i wskazuje 6:59)

2szt: tak zwany stutter miyota problem plus to co wyżej, na dodatek to zwrot - wyglądał na używke

3szt: Krzywo chodzący mechanizm pokazujący minuty (np z lewej pokazuje 7:02 a z prawej strony jeszcze nie zszedł z miarki godzinowej i wskazuje 6:59)

4szt: tak zwany stutter miyota problem, na dodatek to zwrot - wyglądał na używkę

5szt: akceptacja. W końcu ok

Ceny jakie płaciłem to ok 400zł(promocje), i wydaje mi się że w tym pułapie są sztuki bez kontroli jakości/zwroty. Wszystkie 4 oddałem bez problemów. Jakby nie patrzeć to ładny zegarek do kolekcji, inny niż reszta.

Tarczę na dole zdobi bezsensowny napis "Quality product", ale lepsze to niż napis PINDU - bo tak się nazywa ta 'marka'.

Nie jest to 1:1 AP - koperta inna i jak się przyjrzeć to minuty inna czcionka i większe itd.

Podsumowanie

Kiedyś wymienię szkło na szafir i zakryje ten napis, ale o muszę mieć pewność jak wyciągać koronkę(różnie to bywa). Za samą modyfikację miyoty 8215 czy tego DG(?)  płaci się 100$ w hurcie, na sztuki nie do dostania. 400zł za takie 'udziwnienie' polecam, tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość, i mieć dobre konto na ali by bez problemu zwracali kase:)

ps mniej problemowy pewnie jest PINDU na mechanizmie na 8215, ale niestety są brzydsze.

pindusssss.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, nh35 napisał(-a):

oo, no i elegancko. to model z p5000 czy z DGXXXX ?
Chłopaki pokazujcie tyłki:) MysteriousCode jestem ciekaw a i na microrotor Paulusa też zawsze miło popatrzeć

20230718_100510.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, tomaliusz napisał(-a):

IMG_20241017_181917.thumb.jpg.0099f65c7af3b4bd736149e288a1e632.jpgIMG20241017182711.thumb.jpg.09976d795a66c3f73100ca860b3394bf.jpg

Ooo, i elegancko, kopsniesz mini recenzje tutaj?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, nh35 napisał(-a):

Ooo, i elegancko, kopsniesz mini recenzje tutaj?

Jest dobrze :)
Najsłabszym ogniwem jest bransa i pewnie docelowo wyląduje na pasku ale sama tarcza mniut maliny i laskowce :D
Koperta poprawna i tylko Miyota ale ogólnie sam zegar fun factor daje spory B)
A i wewnętrzny ring od stref czasowych pracuje jak należy, bez oporów i luzów przez co sam się nie przestawia a to mnie irytowało w innych dwukoronkowcach ^_^ 

Na razie nic więcej nie mogę powiedzieć w pierwszym dniu ale myślę że dla samej tarczy już jest wart zakupu :) 

IMG_20241018_100931.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi