Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość MichaelD

Wycieczka objazdowa po USA - pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MichaelD

Witajcie,

Planuje w 2 osoby zrobic 3 tyg ( lub wiecej) wycieczke objazadowa po USA (+ ewentulanie Meksyk i Hawaje) w wrzesniu.

Wczoraj i dzis chodzilem po agencjach turystycznych, ale wiekszosc z nich ma ofercie wycieczki firmy "Konsorcjum" badz "Logos Travel". O ile oferta tej pierwszej firmy stoi pod znakiem zapytania ( zbyt mala chetnych), to ta druga cieszy sie spora popularnoscia.

Opinie o Logos Travel sa bardzo rozne, od najlepszych do najgorszych. Czy ktos z was korzystal z tego biura podrozy ?

Wszelkie sugestie, porady mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybyś zdecydował się na samodzielny objazd , wyjdzie cię połowę taniej i więcej bedziesz miał swobody, żeby wczuć się w amerykańskie klimaty :)

Są też polskie biura w Chicago i NY , które organizują wycieczki.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koleżanka z pracy była z Logosem w Peru i jeszcze gdzieś... zadowolona. Pewnie może się różnie trafić, i oczekiwania ludzi są też różne, wiecznie narzekających u nas nie brak

ale koncepcja samodzielnego objazdu jest dobra. Sam w sierpniu będę trochę jeździł (na razie trasa Chicago-Niagara-NYC-Waszyngton, zobaczymy, co jeszcze). Na zorganizowanej przegonią po "atrakcjach" i tyle, lepiej być panem swego czasu, można na bieżąco weryfikować plany.

wycieczki miejscowych firm polonijnych wydają mi się dobre dla osób nie znających języka, tudzież mało zaradnych. Przykładowo rek travel chce za 3 dni trasy jaką ja chcę zrobić 495 usd od głowy, z czego jedna co najmniej noc wypada w autobusie w czasie jazdy. No i oczywiście poganianie, Nowy York w 1 dzień (!). Za taką kasę spędzę 7 dni na tej samej trasie (z czego dwa w samochodzie wprawdzie, ale to i tak daje 5 reszty). Wypożyczenie samochu średniej klasy na 7 dni to ok. 220 usd, paliwo pewnie drugie tyle, noc w hotelu przyzwoitym 100 usd za pokój (nie za osobę!), żarcie to już wg uznania, można w markecie coś kupować, a mozna po restaurantach się bujać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Byłem z Logosem Travel i niestety porażka. Sprawdziły się najgorsze opinie, jakie czytałem przed wyjazdem. Pilotka razem z klientami biura zwiedzała kraje, w których zresztą była pierwszy raz! Resztę pominę, bo to już niczego nie zmieni, a nie chce sobie tego na nowo przypominać. Czytałem kiedyś opinię o biurze Logos Travel ( jest jeszcze podobne biuro o nazwie Logos Tour, trzeba się upewnić, o którym się czyta i mówi :-) ) że jak już sobie zbudowali markę to zupełnie odpuścili jakość i poszli w ilość, to wydaje się być trafnym spostrzeżeniem.

Przychylam się do zdania kolegów, samemu to jest prawdziwa wyprawa, a i wspomnienia jakby inne :-)

Zastanowiłbym się nad tym jednak jeśli miałaby być to Twoja pierwsza dalsza podróż...

Jeśli zdecydujesz się na zoorganizowana imprezę przejrzyj oferty biur Opal i Nilpol, następnym razem prawdopodobnie skorzystam z oferty któregoś z nich.

Gdybyś jednak próbował samodzielnie, to wiedz, że w styczniu British Airways ma swoją coroczną promocję do najciekawszych miejsc na Ziemi, nie wiem jak teraz, ale 5 lat temu kupiłem bardzo okazyjnie bilety, co pozwoliło jeszcze taniej zwiedzić wybrany kraj :-)

Marcin

PS. Jeśli pytałes nie o ten Logos to sorry, ale zauważyłem, że czasem są mylone i często dopiero po info, że są dwa, rozmowa idzie w odpowiednim kierunku :-)

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
w styczniu British Airways ma swoją coroczną promocję do najciekawszych miejsc na Ziemi, nie wiem jak teraz, ale 5 lat temu kupiłem bardzo okazyjnie bilety, co pozwoliło jeszcze taniej zwiedzić wybrany kraj :-)

Ciekawą opcję oferuje też American Airlines, można stosunkowo niedrogo kupić bilet wielosegmentowy, z dolotem do USA, lotami wewnątrz kraju i powrotem z innego miejsca czyli taki "open jaw" + przeloty lokalne. Trasę i cenę sobie ustalasz na amerykańskiej stronię AA, a bilet rezerwujesz telefonicznie w polskim oddziale.

pozdrawiam - Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MichaelD

Dziękuje za wszelkie informacje, teraz to trzeba wszytko to przemyśleć i zdecydować się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziękuje za wszelkie informacje, teraz to trzeba wszytko to przemyśleć i zdecydować się.

ja bym polecal inna opcje - kup bilet na samolot i wynajmij na miejscu samochod lub kampera

to na prawde bardzo przyjazny kraj do podrozowania samodzielnie

ja tak zjezdzilem georgie, floryde, alabame, karoline pd., mississipi, louisiane, arizone, nevade, utah, colorado, wyoming, idaho... ;)

i moj numer 1 to zdecydowanie utah. to kwintesencja ameryki. westernowe klimaty na kazdym kroku. chyba jedno z najpiekniejszych miejsc na swiecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.