Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Swissmaker

Marina Militare Power Reserve

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sszwedo
Ja jako posiadacz uważam dokładnie odwrotnie i myślę że ten temat, który zresztą niepotrzebnie rozpocząłem, powinniśmy skończyć

Pozdrawiam

SM

Swissmaker, uważam że zrobiłeś bardzo dobrze prezentując swój skąd inąd bardzo ładny zegarek, kupiłeś go legalnie, podoba Ci się, to zamieszczaj jego zdjęcia i pisz o nim, jako użytkownik tego forum masz to tego "święte prawo", niech koledzy oczy nacieszą , i czekamy na informacje o werku w tej maszynie.

PAM dla wszystkich, MM dla wybranych ;)

Myślę że w tym co napisałeś jest sporo racji, PAM_a może kupić każdy i nosić go z dumą, ale żeby kupić MM lub inny zegarek pochodzący z Kraju Środka i nosić go z taką samą dumą jak PAM_a to trzeba mieć trochę odwagi i potrafić spojrzeć na siebie bez kompleksów. Ja takich kompleksów nie mam, myślę że inni koledzy którzy nabyli te zegarki też ich nie maj, noszę zegarki o "prawym" pochodzeniu i znacznej wartości, ale zakładam też te chińskie jak i "staruszki" za kilkadziesiąt złotych, lecz z pewnością nie noszę podróbek. A że niektóre z nich coś komuś przypominają, powtórzę jeszcze raz żyjemy w czasach gdzie wszyscy permanentnie kopiują od wszystkich, tak jest z przedmiotami codziennego użytku :zegarki, samochody, przemysł lotniczy, moda, leki ... można by wyliczać bez końca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czekamy na informacje o werku w tej maszynie.

Zdjęcia są w temacie "Pokażmy nasze chińskie zegarki" - jak dla mnie to zmodyfikowany o wskaźnik PR, ST25

Im mniej wiesz, tym dłużej żyjesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego tak jest, ze jak cos jest fajne, to niedlugo musi zejsc na psy. Gdzie te czasy, ze na Forum wchodzilem dowiedziec sie cos ciekawego o zegarkach, podyskutowac z ciekawymi ludzmi (wiekszosc juz tu nie pisze) ?. Proby ratowania tego Forum nie powiodly sie niestety, i sadze ze sa juz skazane na niepowodzenie. Paradoksalnie powolanie Stowarzyszenia, zbieglo sie koncem Forum w "starym" stylu. Teraz bryluja tu klubowicze "wystukujacy" 100 postow tygodniowo, i co z tego ze bez sensu? Ilosc sie teraz liczy widocznie. Bezsensowne spory, klotnie o nic, itp. Wiekszosc udaje ze nie dostrzega, ze MM to gowno posypane dla niepoznaki brokatem. Interpretacje sa tak kuriozalne, ze az smieszne. Wzor nie zastrzezony, wiec mozna rznac. Jezeli ktos wlamuje sie do mojego domu jest zlodziejem, chyba ze zapomne zamknac drzwi na klucz. Wtedy pan zlodziej jest kryty, bo przeciez tylko przyszedl i wzial. Jasne ze Grovana i kilka innych firm tez rznie design i jest to rownie naganne. Tyle ze na tarczy umieszcza swoje logo, i z reguly swoj werk. Wyczyn MM z podrobieniem Pama (dajac identyczne napisy na tarczy), nie da sie usprawiedliwic, a zalozenie na ten fajans gumowej oslony z napisem Panerai, ostatecznie przesadza o intencjach "tworcow". Nie obchodzi mnie kto za ile ma zegarki, podziwiam kolekcje zegarkow radzieckich zgromadzonych przez niektorych klubowiczow, uwazam ich za prawdziwych pasjonatow i fachowcow. Obrona ewidentnych podrobek i usprawiedliwianie ich np. niska cena jest dla mnie zalosne.

To moj jedyny post w temacie, wiec prosze darowac sobie "ciete riposty".

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sszwedo
Zdjęcia są w temacie "Pokażmy nasze chińskie zegarki" - jak dla mnie to zmodyfikowany o wskaźnik PR, ST25

Identyczny mechanizm jak w modelu który nasz majfrend tytułuje "Luxury Power Reserve Men 43mm Automatic Watch".

Drogi Jędrku 38, gdybyś czytał ten post uważnie to z pewnością zauważyłbyś iż ten model MM o którym rozmawiamy w tym temacie ma zamontowany oryginalny Chiński mechanizm Sea-Gull ST25, który to bije na głowę jeżeli chodzi o dokładnosc chodu standardową ETĘ 2824, w moim egzemplarzu Parnisa po miesiącu jest to +2 sekundy/30 dni.

Edit

Słuszna uwaga Swissmakera, usunąłem "jest"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Identyczny mechanizm jak w modelu który nasz majfrend tytułuje "Luxury Power Reserve Men 43mm Automatic Watch".

W MMce jest wersja Exclusive z ciemnobłękitnymi srubkami :);):) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sszwedo
W MMce jest wersja Exclusive z ciemnobłękitnymi srubkami :);):) :)

Ja tam generalnie wolę zegarki z naciągiem manualnym w prostej linni pochodzace od CORTEBERTA , którego to nie wiadomo dlaczego wszyscy nazywają Unitasem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz
znaczy, kolega zapomniał o przecinku? bywa :)

W normalnej sytuacji dla ludzi rozumiejących język polski tam przecinka nie trzeba wsadzać. Dla kogoś, kto nie rozumie języka pisanego lub nie chce rozumieć, przecinek wsadzić trzeba, ot co. :)

Taaak, jak już nie ma żadnego argumentu to się zaczyna łapanie za słówka, wyszukiwanie znaczeń, których nie znał nawet autor. Może pobawimy się w kalambury? To odpręża. :)

Swissmaker: ten pasek. On mnie intryguje. ;) Był w zestawie z Mariną czy sam go dołożyłeś? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sszwedo To jest Sea-Gull ST25, "jest" było czasownikiem wykorzystanym w zdaniu w innym temacie :) Mówie tylko dlatego żeby nie wywołać kolejnej awantury odnośnie prawidłowej nomenklatury mechanizmów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pobieżnym przejrzeniu(koledzy wybaczą) wypowiedzi w tym wątku,toczącym się o zgrozo w dziale GALERIA, biorąc pod uwagę głównie "sposób argumentowania" stwierdzam, że rzeczywiście obrońcy " prawowitych marek" motywują się zwykłym snobizmem(i tu zgadzam się z Alamo).

Dokładnie ujmująć trudno się pogodzić z potencjalnym zagrożeniem,że prestiż tych zegarków za który trzeba zapłacić 90 czy 95% ich ceny,jest lub może być prestiżem pozornym w jakiejś części.

A te chińskie zegarki na dzisiaj są po prostu marne jak dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dlaczego tak jest, ze jak cos jest fajne, to niedlugo musi zejsc na psy. (...) Wiekszosc udaje ze nie dostrzega, ze MM to gowno posypane dla niepoznaki brokatem.

Jędrek_38, pełni podzielam Twoją opinię. Takie czasy nastały na Forum, teraz w galerii zachwyty i mlaskanie nad produktami z ChRL, a nie z napisem swiss made.

Wyczyn MM z podrobieniem Pama (dajac identyczne napisy na tarczy), nie da sie usprawiedliwic, a zalozenie na ten fajans gumowej oslony z napisem Panerai, ostatecznie przesadza o intencjach "tworcow". (...) Obrona ewidentnych podrobek i usprawiedliwianie ich np. niska cena jest dla mnie zalosne.

Ale o to przecież właśnie chodzi! Nosisz MM, z daleka wygląda jak PAM, spoglądasz z bliska i wszystko staje się jasne. To tak jak z ubrankiem, z daleka wygląda jak markowe, patrzysz bliżej, a to nie adidas, tylko addas, tu na tarczy nie Luminor Marina, tylko Marina Militare ;)

pozdrawiam

ASTRAL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Nimue
Cały ten spór ma dwa podłoża - jedno rasistowskie, i drugie snobistyczne (w pejoratywnym potocznym znaczeniu, raz jeszcze podkreślę). To są awantury ludzi którzy albo nie moga się pogodzić z tym, że ktoś nie mówiący po niemiecku produkuje zaawansowane technicznie mechanizmy i zegarki, albo takich których szlag trafia że ktoś ma taką samą radochę za 200-300 zł, co oni za kilkanascie tysięcy.

To się nazywa otwarty umysł. Kolega wie lepiej co inni myślą. Nie mówiapo niemiecku.... Mają się solą sypać po wcześniejszym darciu pasów abyś odczytał, że piszą -iż kraj pochodzenia nie ma znaczenia. TYLKO kolega McIntosh napisał, że zawęża swoje zainteresowanie do szwajcarskich i niemieckich. Inni pisali - i to WYSTARCZAJĄCO jasno, że w oburzeniu wobec MM i Penisów chodzi o rżnięcie jota w jotę a nie CHINY.

Ale klapki nie poszerzają pola widzenia.

Wiesz chyba, że to się nazywa manipulacja słowna? :)

To może jeszcze raz dokładniej:

Prowokacje i chęci podpinania pod temat Jacquesa Montegne itp zegarków PRZECINEK dla wszystkich jest nie do przyjęcia.

Odezwał się mistrz manipulacji słownej. Ktoś kto z uroczym podejściem co drugi post zaprzecza sam sobie i odpowiada na nieistniejące wypowiedzi co da się zuważyć.

Swissmaker, uważam że zrobiłeś bardzo dobrze prezentując swój skąd inąd bardzo ładny zegarek, kupiłeś go legalnie, podoba Ci się, to zamieszczaj jego zdjęcia i pisz o nim, jako użytkownik tego forum masz to tego "święte prawo", niech koledzy oczy nacieszą , i czekamy na informacje o werku w tej maszynie. -

Myślę że w tym co napisałeś jest sporo racji, PAM_a może kupić każdy i nosić go z dumą, ale żeby kupić MM lub inny zegarek pochodzący z Kraju Środka i nosić go z taką samą dumą jak PAM_a to trzeba mieć trochę odwagi i potrafić spojrzeć na siebie bez kompleksów. Ja takich kompleksów nie mam, myślę że inni koledzy którzy nabyli te zegarki też ich nie maj, noszę zegarki o "prawym" pochodzeniu i znacznej wartości, ale zakładam też te chińskie jak i "staruszki" za kilkadziesiąt złotych, lecz z pewnością nie noszę podróbek. A że niektóre z nich coś komuś przypominają, powtórzę jeszcze raz żyjemy w czasach gdzie wszyscy permanentnie kopiują od wszystkich, tak jest z przedmiotami codziennego użytku :zegarki, samochody, przemysł lotniczy, moda, leki ... można by wyliczać bez końca.

Jest taki sam jak w innych podróbach - jakich jeszcze potrzeba ci informacji o tym zacnym i ciekawym werku?

Drugie wytłuszczenie to bodaj największa bzdura jaka czytałem na tym forum. Nosiciel MM Chrystusem uciemiężonych nabywców substytutów :)

Kto podrabia samochody - oprócz producentów chńskich? Może kup sobie z ciekawości - tylko na Boga - nie woź tym rodziny. Ale będziesz jak bohater.

Ja tam generalnie wolę zegarki z naciągiem manualnym w prostej linni pochodzace od CORTEBERTA , którego to nie wiadomo dlaczego wszyscy nazywają Unitasem.

Nie wiesz dlaczego Unitasem? Brawo. Cortebert - tak - Unitas i Mołnia wywodza sie od Corteberta - ale to w MM czy Penisach to PODRÓBA, Klon itp unitasa w czystej postaci, albo modyfikowanego przez Soprod. Wiem Wiem - nie ma ochrony. Wiele wnosi do zegarmistrzostwa.

W normalnej sytuacji dla ludzi rozumiejących język polski tam przecinka nie trzeba wsadzać. Dla kogoś, kto nie rozumie języka pisanego lub nie chce rozumieć, przecinek wsadzić trzeba, ot co. :)

To jest poziom dyskusji i mentorski ton znawcy języka, któremu ktoś w jednym poście pisze, że potępia kopiowanie takie ze Szwajcarii czy z Rosji, a on znawca Polszczyzny odpowiada - z Chin.. :)

Jędrek_38, pełni podzielam Twoją opinię. Takie czasy nastały na Forum, teraz w galerii zachwyty i mlaskanie nad produktami z ChRL, a nie z napisem swiss made.

Ale o to przecież właśnie chodzi! Nosisz MM, z daleka wygląda jak PAM, spoglądasz z bliska i wszystko staje się jasne. To tak jak z ubrankiem, z daleka wygląda jak markowe, patrzysz bliżej, a to nie adidas, tylko addas, tu na tarczy nie Luminor Marina, tylko Marina Militare ;)

pozdrawiam

ASTRAL

Ostatnie zdanie to clou zjawiska.

"A że niektóre z nich coś komuś przypominają" zdanie kolegi Sszwedo.

Drogi kolego Sszwedo. Nie wiem jak mam to opisać. Czy ty posiadasz dużą wadę wzroku, albo jakąś inną wadę percepcji tym narządem?

Większość modeli MM ma 100% takie same wymiary, proporcje, wygląd jak Panerai. Czy masz kłopoty z odróżnieniem czegoś co naśladuje, jest podobne, inspirowane od czegoś co poza jakościa jest IDENTYCZNE.

Każdy widział, że piewsze modele Lexusa były jakby mixem BMW i Mercedesa. Wielu to krytykowało. Ale to było podobieństwo. Wodołaz jest PODOBNY do panerai. Ale ma zupełnie odmienną koncepcję tarczy, własny werk - nie klon a KUPIONY, nie identyczne wymiary i własną MARKĘ nie zmyśloną na potrzeby zwiększenia sprzedaży produkcji na 100% nazywanej także w dużej cześci jak oryginał. SSangyong Korrando jest podobny do Jeepa Wranglera. Buran Sybir do Bregueta.

Ale MM jest IDENTYCZNA. Od czystej podróby różni się WYŁĄCZNIE brakiem napisu PAnerai -i NICZYM INYM.

Z takim postrzeganiem możesz mieć kłopot z odróżnieneim kobiety od mężczyzny. Ogónie mają po dwie kończyny, tułów i głowę. Niemal tacy sami.

Po zastanowieniu - rzeczywiście trzeba mieć odwage to nosić bez kompleksów. Taka samą jak narobić komuś na wycieraczkę, - ja tak odważny nie jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO

Koledzy, proponuję to po prostu zignorować. To chyba najlepsza odpowiedź na takie treści i formy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sszwedo

Kolego Niume tym razem to już przeszedłeś samego siebie, otóż wyobraź sobie CHAMIE JEDEN że właśnie mam bardzo poważną chorobę wzroku z którą borykam się od ponad 48 przeżytych na tym świecie lat i taki prostak jak ty nie będzie mi tego wypominał, i właśnie problemy ze wzrokiem powodują iż patrzę na świat o wiele dokładniej niż inni. To tyle odnośnie Twojej wysokiej kultury osobistej, byłem zmuszony zniżyć się do Twojego poziomu. A teraz do meritum, rozumiem że Twoim zdaniem jak coś jest tylko "trochę" zerżnięte to wszystko jest w porządku. Chcesz przykładów, proszę bardzo blisko z naszego podwórka, Skoda Fabia prawie jak Suzuki Swift, Daewoo Leganza prawie jak Jaguar, rok temu problemy Mercedesa w Formule 1 z kopiowaniem rozwiązań Ferrari ( na temat samochodów możemy sobie podyskutować , ja się zajmuje tym zawodowo) . Proszę Cię podaj jakiego mechanizmu "zachodniego" klonem jest ST-25, jeśli rozumiesz o czym piszę i kiedykolwiek dotykałeś tego mechanizmu .Koperta Vodolaza to także niemal 1:1 klon Panerai, ale twoim zdanie tylko trochę więc jest O.K., co najmniej kilkanaście model Rosyjskich z mojej kolekcji to są mniej lub bardziej klony zegarków innych marek. Może nie używasz leków generycznych, które są też klonami Powtórzę jeszcze raz,? a że niektóre z nich Tobie coś przypominają , to już jest Twój problem.

Edit

Alamo, nie zignorowałem bo dotknął sfery która nie dotyczy zegarków a obraża mnie osobiście.

Niume, spróbuj kiedyś przez kilkanaście dni chodzić z czarną opaską na oczach, przez 6 lat co pół roku, zapweniam Cię że zaczniesz inaczej postrzegać świat i swoje własne życie, będa Cię cieszyc rzeczy małe i drobne takie jak np MM lub jak to ładnie napisałeś Penis, ja sie cieszę ze swojego Penisa i z Parnisa także.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz

Sylwek, nie warto. Szkoda Twojego zdrowia i nerwów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Alamo, nie zignorowałem bo dotknął sfery która nie dotyczy zegarków a obraża mnie osobiście.

Sądze że tego nie wiedział, po prostu wyjątkowo niefortunnie trafił ze swoim chamstwem. Zresztą, wystarczy przeczytać cały "dorobek". Wstyd.

Pytanie techniczne : czy tutaj jest coś takiego jak lista zablokowanych nadawców? Czułbym się bardziej komfortowo nie musząc przewijać nawet takich bredni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sszwedo
Sądze że tego nie wiedział, po prostu wyjątkowo niefortunnie trafił ze swoim chamstwem. Zresztą, wystarczy przeczytać cały "dorobek". Wstyd.

Pytanie techniczne : czy tutaj jest coś takiego jak lista zablokowanych nadawców? Czułbym się bardziej komfortowo nie musząc przewijać nawet takich bredni...

To że nie wiedział wcale go nie usprawiedliwia, zauważyłem że obrażanie i negowanie wszystkich i wszystkiego to jego sposób na życie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
To że nie wiedział wcale go nie usprawiedliwia, zauważyłem że obrażanie i negowanie wszystkich i wszystkiego to jego sposób na życie.

Nic nie usprawiedliwia bycia chamem. Poza byciem chamem :)

Edyta : Eureka! Życie stalo się prostsze - panel kontrolny - zarządzanie ignorowanymi użytkownikami - wpisanie nicka - e'voila! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Chłopcy tylko sie nie zagalopujcie za daleko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz

Sylwek, też mam duży kłopot ze wzrokiem. Przez pewien czas groziła mi nawet ślepota. Ale od kilkunastu lat jest coraz lepiej. :)

Niektórzy nie potrafią się realizować inaczej w życiu niż przez sprawdzanie czy można osiągnąć jeszcze większe dno. Tacy strongmani obciachu i bezwstydu. ;) Najlepszą bronią jest po prostu ignorowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sszwedo

Ignorowałem do czasu, teraz dodałem nową sygnaturę ;) , ponisło mnie jak zobaczyłem bezmiar chamstwa i głupoty. Przez kilka dnia będę miał teraz dwie sygnatury, a kto wie może na zawsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra chłopaki, wystarczy, jako iż mam się za osobę rozsądną i zdystansowaną do wszystkiego co mnie otacza, oficjalnie przepraszam że kupiłem MM, przepraszam erównież za to iż założyłem na tym forum taki temat o TAKIM zegarku w związku z tym przepraszam również za rozpętanie burzliwej awantury. Mimo to jednak w dalszym ciągu będę utrzymywał iż NIE NOSZĘ PODRÓBKI a jednie DEISGNERSKI IDENTYCZNY Z PAMem ZEGAREK CHIŃSKIEJ MARKI MARINA MILITARE, wszystkim tym którym zegarek się podoba i chcieliby kupić go a nie wiedzą gdzie, piszcie na PW.

Mam nadzieję że nikogo nie uraziłem swoim postem, wszystkim zaś wrocławskim przeciwnikom (jeżeli brali udział w twej dyskusji bądź też przyglądali się jej trzymając jednocześnie strony "antyMMowców") chińskich zegarków a w szczególności MM, proszę o powstrzymanie gniewu i nie robienie mi krzywdy, gdy zobaczycie gdzieś na mieście niewysokiego kolesia z takim zegarkiem na ręce (a trudno go nie dostrzec) :);):) :)

Z góry dzięki i jeszcze raz przepraszam

SM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jak w takich tematach czesto sie odzywaja ludzie niby dosc dawno zarejestrowani a z malym dorobkiem postow... Hmmm... :) Normalnie mi to pachnie podstawionymi nickami... ;)

Sylwek - nie warto...

Pzdr

Spinner

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Nimue

Kolego Sszwedo - jak słusznie zauwazył kolega Alamo - o twoich problemach zdrowotnych nic nie wiem. Współczuję. Jeżeli jednak doskonale wiedząc, że ja nie mam o tym pojęcia wykorzystujesz to jako obronę - ze niby atak na sferę osobistą - to równiez współczuje.

Pisałem ironicznie o wadzie wzroku - poniewaz nadal twierdzę - i nie jest to obrazanie kogokolwiek - że coś jest "nie halo" z osobą (kazdą), która nei widzi różnic między podobieństwem Wodołaza do Pama i IDENTYCZNOŚCIĄ MM do pama. To co nazywasz trochę zerznięte czyjakoś tak - to można eufemistycznie określić inspirowaniem.

Jęsli Leganza przypomina Ci tak bardzo Jaguara - to rzeczywiście MM jest jedynie troche podobna do Panerai.

Do innych kolegów

Zauważyłem że zawsze mocniej przedstawione zdanie odmienne traktujecie jako CHAMSTWO. JA nie pisałem Sszwedo TY ŚLEPCU - bo to chamskie - powtórzę o schorzeniu nie wiem. A on napisał jak CHAM do mnie personalnie TY CHAMIE.

Jeśłi tak chamskie jest napisanie, że "klapki przeszkadzają", czy "mistrz manipulacji" oraz "znawca języka" - to jak sie odnieść do aryjczyków, nienawiści, psucicieli geszefta, ku klux klan, palenie na stosie, zaślepieni, nie myslący samodzielnie, masz coś z rycerza - personalnie do forumowicza, publikowanie PW, ireoniczne zwracanie sie Dariuszu Chalsatwo - siedząc anonimowo za nickiem.

Ale to wasza maniera - siła zełgo na jednego. Wasze wypociny, personalne obrażanie - to norma. Wobec was zwrot KLAPKI NA OCZACH, MISTRZ MANIPULACJI - to chamstwo. Rózna miara dla siebie i dla innych. To swiadczy o was.

SSzwedo - uraziłem Ci enie świadomie - choc podejrzewam udawane larum - bo jako człowiek myślący wiesz, że nie znam Cie, nie znam twoich chorób - stwierdzenie np - "ślepy jesteś" ma znaczenie potoczne inne od medycznego. Ty to dobrze wiesz, a wykorzystujesz swoa wadę wzroku do prowadzenia debaty. Przyjmuje, że było to uniesienie i cos w rodzaju pomroczności jasnej.

Reasumując w mojej wypowiedzi było tyle chamstwa co nie jeden raz w kilku słowach Alamo, Blaza czy wielu innych kolegów. - ja tez pozwoliłem sobie obejrzeć wasz dorobek w tematach o chińskich.

Pozdrsawiam - i ciut obiektywizmu w ocenie wypowiedzi życzę, a nie larum jak baby na bazarze - bez rzeczywistego powodu.

Spiner - bo wiele osób czyta. Choć są tacy, co jak ktos w tym temacie napisał - bez stu bezsensownych i beztreściowych postów tygodniowo życ nie mogą. Zostań moderatorem - sprawdzisz IP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja cierpliwość się wyczerpała. Reszta dyskusji na priva.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.