Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość feleksc

The Corrs

-ponadczasowe i...piekne praktycznie wszystkie ich utwory

polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie lubiłem Gunsów (dla mnie byli tandetni) ale nowa plyta mi sie podoba (takie granie w starym stylu)

Chinese-Democracy-Polska-Cena_Guns-N-prime-Roses,images_product,3,1794582.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
Nigdy nie lubiłem Gunsów (dla mnie byli tandetni) ale nowa plyta mi sie podoba (takie granie w starym stylu)

Chinese-Democracy-Polska-Cena_Guns-N-prime-Roses,images_product,3,1794582.jpg

Ja też nigdy za nimi nie przepadałem. Ale stare G'N'R i nowe to dwa inne zespoły. Z nowej płyty słyszałem tylko jeden kawałek i jst beznadziejny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hipertrofia_Coma,images_product,29,88697403692.jpg

Kupiłem już w dniu premiery ale ciągle nie mogę wyrobić sobie zdania na jej temat (niby jest kilka bardzo fajnych kawałków ale ogólnie płyta odstaje moim zdniem od pierwszych dwóch).

Silny-Kazik-pod-wezwaniem_Kazik,images_product,6,SPCD0508.jpg

Bałem się jak to wyjdzie ale w sumie bardzo przyjemnie się tego słucha (teksty Silnej Grupy wciąż są aktualne i aranżacja Kazika i Iziego trzymają klimat).

Na-zywo-w-studio_Happysad,images_product,14,MYSTDVD004.jpg

Szkoda że wokal i odgłosy z sali zagłuszają większosc instrumentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja jakoś do Trivium nie mogę się przekonać. Jedynie bębny mi się podobają.

mój syn mówi, że mają "młodzieżowy" wokal : :)

I love it when a plan comes together

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
mój syn mówi, że mają "młodzieżowy" wokal : :)

Heh, moja 2,5 letnia córa najlepiej bawi się przy Atreyu, hehe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Celtyckiego" Manowar? :) Powiedziałbym, że bardziej epickiego;) Kocham ich całym sercem, mają jaja chłopaki, co widać szczególnie w kawałku Gloves of Metal :) Mistrzowie chałtury i tandety, ale tej w najlepszym wydaniu, ponadczasowi wojownicy! Stand and Fight with Sword in Hand, Heavy Metal to the End!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
"Celtyckiego" Manowar? :blink: Powiedziałbym, że bardziej epickiego;) Kocham ich całym sercem, mają jaja chłopaki, co widać szczególnie w kawałku Gloves of Metal ;) Mistrzowie chałtury i tandety, ale tej w najlepszym wydaniu, ponadczasowi wojownicy! Stand and Fight with Sword in Hand, Heavy Metal to the End!

Mają trochę z gotyckiego, trochę celtyckiego i epickiego. A to definicja w nonsensopedii:

Manowar ? jedyny zespół grający najprawdziszy heavy metal. Tak prawdziwy, że słuchacze Manowara mają stal zamiast mięśni, kompresor zamiast serca i rtęć zamiast krwi. Perkusista kapeli słynie z tego, że ustawicznie niszczy swój własny sprzęt. Kiedy uderza w werbel, spadają talerze i szklanki z suszarki. Muzycy Manowara lubią pakować na siłowni, aby potem dzięki kondycji nie pocić się na koncertach i być po nich świeżymi dla swoich gruppies. Wszyscy z Manowara posuwają na Harleyach, co powoduje, że wszyscy ich słuchacze z czasem przechodzą metamorfozę w szatanistów i przeciwników Giertycha. Wyznają zasadę, że wszyscy metalowcy są braćmi. Słuszną zresztą. Uwielbiają długie miecze, gorące laski, skórzane majtki i, jak wspomniano, wielkie motocykle. Choć nie są brytyjczykami kochają królową Elżbietę i świetnie znają hymn Anglii. Ich piosenki charakteryzują ambitne teksty z dużą ilością "OoooOoooOoooOooo!!!" zamiast refrenu i rewelacyjnymi solówkami, po usłyszeniu których większość ich fanów kupuje gitary elektryczne i zapisuje się na wieczorowe kursy muzyczne. Śpiewają głównie o wojownikach, rycerzach, heavy metalu, wojownikach, Anglii, wojownikach, smokach, heavy metalu, wojownikach, heavy metalu, wojownikach, królach, motorach, heavy metalu, wojownikach, wojownikach heavy metalu oraz braciach - wojownikach heavy metalu. Ze swoim nietypowym graniem i charakterystycznym image, można śmiało nazwać ten zespół "Beatles'ami heavy metalu" i każdy miłośnik Manowara powinien być z tego dumny.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście nonsens(opedia) :blink: Chociaż sporo się zgadza, hehe. Ale gotyku bym tutaj nie pchał, bo jak jakiś ortodoks Cię dorwie , to wypatroszy i przerobi na majtki, albo bokserki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w klimatach refleksyjnych polecam - chyba jeszcze nie wzmiankowane w tym temacie:

Flaming Lips "Yoshimi battles the pink robots" (znane też jako "różowe roboty") - polecam ich www, można za darmo odsłuchać sporo z "robotów" i ostatnią płytę

Damien Rice - młody Leonard Cohen, któraś z jego dwóch płyt

a mniej refleksyjnie - ciekaw jestem nowego Franz Ferdinand, już niedługo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś po północy na TVP Kultura - "Muzyka na koniec" Orkiestry Ósmego Dnia.

Specyficzny klimat, ale to działało.

25 lat temu kultowa muzyka.

Warto!

Pozdrawiam

Iko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi