Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

pawel1380 Dzięki, fajne :D edITa katowałem w zeszłym roku na okrągło. Uwielbiam taką muzę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NIe zaprzeczę, Dave is the best, ale...

Mike Portnoy też nie jest zgorszy

Vadrum tyż

i ten domorosły gość http://www.youtube.com/watch?v=A_hlVrFHE_A...re=channel_page

Ale Dave jest naj z najszych ;-)

Oooooooooooch, Portnoy to Mozart perkusji!!!!!!!!!!!!!! Polecam koncert Modern Drummer Festival 2003....

o tu:

informacja dla fanów - Slayer zaczynał od polki...

zaczyna mniej więcej w czwartej minucie :D

I love it when a plan comes together

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwielbiam Faith No More ,Pattona i wszystkie jego wcielenia:)Ten czlowiek chyba pracuje 20 godzin na dobe biorac pod uwage ile sie udziela.Miod!Gdyby byl koncert to obecnosc obowiazkowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a na rozluznienie:

(chodzi za mna od tygodnia )

Muszę przyznać , że cholernie zaraźliwa bestia ;-)

Sikory złote pod mankietem odmierzają sekund bieg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorszy chyba cover piosenki "FINAL COUNTDOWN" Uśmiałem się:)

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jam session na trzy perkety???...nie sądziłem że to może zadziałać, ale jednak tak. Polecam zacząć słuchanie od 2.50 min

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odgrzewam czasy liceum cos mnie na nich naszlo i powiem ze mimo uplywu wielu lat ten zespol jest tak charakterystyczny ze sie praktycznie nie postarzal.

Tylko ze do nich potrzebny dobry sprzet i jakosc wtedy to poteguje super wrazenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pawel1380, byłem na nich na koncercie na Przystanku Woodstock. W zgodnym odczuciu moim i kumpli - najgłośniejszy koncert, na jakim byliśmy (włączająć Slayera :)) Wymietli. Największym szokiem było dla mnie, że koleś faktycznie ma taki kawał głosu. Zdarłem sobie gardło kompletnie śpiewająć "dżizas krajst luks lajk mi" :D Postawa to nie traktować kolesi zbyt poważnie, jako i oni (tak myślę) siebie nie traktują - sceniczny image świetnie pasuje do muzy, ogólnie - miszczowie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bloody Kisses i October Rust to je to. A w dodatku grane przez Peetera Steele`a vel Piotrka Ratajczyka ;-) Swój chłopak, od razu to widać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a skoro a propos Steel'a jesteśmy przy wątku polskich korzeni u szanowanych grajków - polecam w sumie średnio u nas popularny band Live, na czele którego stoi Ed Kowalczyk. Dobry jest np. taki Dolphin's Cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna niesamowita solówka Portnoya...jak On wycina te jedynki to ja nie wiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej lubię Mike'a kiedy wpasowuje się w cały kontekst

Ten kawałek lubię, jest diabelnie szybki (fajne ujęcie na Mike'a w 3:30)

Loosing Time... i jak tu ich nie lubić?

Tak w ogóle to szukam koncertu The Score na DVD - ma ktoś?

I jeszcze cover Iron Maiden - całkiem nieźle wypadli

edit:

dorzucę jeszcze początek drugiej części The Score, tuż po partii instrumentalnej zagranej przez orkiestrę symfoniczną.

Polecam numer Mike'a z pałeczką w 5:03 i zmianę tempa w 5:18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A najbardziej mnie wkurza to , że... mój kuzyn będąc na służbowym wyjeździe to Japan, niechcący oglądał ich koncert w Budokan (niechcący - to trochę duży eufemizm, ale jednak wyjazd służbowy to był :) )...Chyba bym nerkę za to oddał!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a ja wątrobę za Radio City Hall w Nowym Jorku i The Score.

Ale nie ma co płakać - nowa płyta wychodzi 23 czerwca, a 30 czerwca koncert w Pradze. O Polsce na razie cicho... niestety...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja na dobranoc zapodam sobie i Wam panowie przedni kawałeczek :)

No to z rozpędu jeszcze jeden...hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

No to ja pojadę z nieco innej beczki...

A już w czerwcu będzie odlot, bo Slipknot zawita do Polski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś rozpływałem się przy Slipknocie, miałem ich pierwsze kasety, muzyka była cięższa, mniej melodyjna- kawałki Wait and Bleed, Spit It Out, Heretic Anthem jakoś dobitniej wpadały w ucho. Widać, że poszli trochę w rynek i zmiękczyli cały ten maskowy cyrk...ale szczerze powiem że mi się podoba, a jak chcę posłuchać czegoś mocniejszego to wrzucam Slayera, Morbid Angel itd. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzisiaj na jednej z ulubionych plytek

Deamland_(Peyroux).jpg

album mozna posluchac

http://www.rhapsody.com/madeleine-peyroux/dreamland

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atakowałem Slipknota wiele razy bez efektu.Cos mi w nich nie pasuje.Ale gdybym sie miał jednak zdecydować na sciągnięcie jakiejś płyty to którą polecacie?Co najlepsze?Wybiórczo ich utwory mnie nie przekonały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszam - nie zwrocilem na to uwagi. z ciekawosci zapytam czy Pandora tez nie dziala

w ramach probki muzyki:

http://video.google.com/videoplay?docid=-8789787059482148772

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi