Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Paweł Jankowski

Chronos-Art

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dodajemy wizualizację poniżej, aby usłyszeć wasze opinie, spostrzeżenia oraz aby porozmawiać wspólnie o tym projekcie mając przed sobą te grafiki.

Witam

Zegarki z manufaktury zawsze kojarzą mi się z : luksusem,ekstrawagancją, niepowtarzalnością.

Ten nowy projekt zegarka nie spełnia moich założeń i nie mogę go poprzeć.

Tak samo nie podobają mi się tarcze w pajęczyny, itp. Moim zdaniem bardziej pasują do Orange Country Coppers niż to zegarków Chronos-Art.

Mam pytanie : czy zobaczymy galerię już ukończonego zegarka? (ostatnio są tylko projekty detali wycinane na cnc)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zegarki z manufaktury zawsze kojarzą mi się z : luksusem,ekstrawagancją, niepowtarzalnością.

Ten nowy projekt zegarka nie spełnia moich założeń i nie mogę go poprzeć.

Tak samo nie podobają mi się tarcze w pajęczyny, itp. Moim zdaniem bardziej pasują do Orange Country Coppers niż to zegarków Chronos-Art.

Przyznam , że nie bardzo rozumiem . 24 godzinowa tarcza to nie ekstrawagancja ? Dlaczego ten zegarek nie kojarzy się z luksusem ? Owszem tarcza mnie również nie do końca odpowiada , ale to przecież wstępny projekt . Pajęczyna to rzeczywiście rzecz gustu , ale pomysł z OCC rzeczywiście dobry , proponuję złożyć zegarek i zaproponować firmie Orange Country Choppers ( nie Coppers ) sprzedaż takich zegarków i to za dobrą cenę , bo klientów mają raczej majętnych .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Będzie nagroda :)

Trzymam Cię za słowo ;-)

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza bardzo fajna gdyby była 12 godzinna. W takiej formie nie sposób się połapać na pierwszy rzut oka która godzina.

Uszy na jednym zdjęciu bardzo odstają a na drugim mniej. Te mniejsze ok. Szkoda że stałe teleskopy? Jak się pasek zepsuje/znudzi ciężko będzie dobrać coś ciekawego.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem na nie, jakoś mało Chronos-Artowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam , że nie bardzo rozumiem . 24 godzinowa tarcza to nie ekstrawagancja ? Dlaczego ten zegarek nie kojarzy się z luksusem ?

Ksawery jak zaznaczyłem jest to tylko moja subiektywna ocena i sugestia o którą prosił właściciel tematu.

Odpowiadam na Twoje pytania.

- Nie kojarzy mi się z luksusem bo takich zegarków widzę setki jak nie tysiące tygodniowo. Następny tego typu zegarek nie zrobi na mnie żadnego wrażenia.

- Wrażenie zrobiła na mnie ręcznie malowana tarcza z żaglowcem. Wycinane komputerowo wzorki nie wróżą nic dobrego po za masową produkcją.

- Co takiego ekstrawaganckiego jest w tarczy 24 godzinnej bo nie zrozumiałem pytania?

Pozdrawiam serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety podzielam te krytyczne uwagi przedmówców. Projekt zaprezentowany przez siem zupełnie do mnie nie trafia. Mówiąc kolowialnie do "Déjà vu" jak i pozostałych projektów Pawła po prostu "nie ma startu". :)

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Setki albo tysiące tygodniowo ? Jakich ? Takich ze wskazówkami ?To co ma mieć ten ? 24 godzinna tarcza nie jest typowa , typowa jest 12 godzinna , co czyni ją pewnym sensie ekstrawagancką , tak jak zegarek binarny jest ekstrawagancki , co nie znaczy luksusowy . Luksusowy zegarek w takim razie musi być taki jak np. CHRISTOPHE CLARET 21 BLACKJACK . Moim zdaniem luksus to przede wszystkim materiały i jakość wykonania ,vide deska rozdzielcza rozdzielcza w Dacii i Rollsie , funkcja ta sama , ale jedna jest luksusowa , a druga nie .Na razie nie było mowy o materiałach , które mają być użyte w tym modelu .Tarcza z żaglowcem wspaniała , ale do tego projektu raczej nie pasuje .Myślę że zamontowanie w nim miotacza ognia robiłoby duże wrażenie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbę , czy mógłby ktoś zrobić wizualizację tego projektu , ale w miejscu indeksów 24 godzinnych dać minutowe , a godzinowe umieścić w wewnętrznym pierścieniu , może jeszcze spróbować z czerwoną wskazówką sekundową ? Niestety ja nie potrafię tego zrobić .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, moim zdaniem projekt wymaga dopracowania, ale zły nie jest :) Przede wszystkim, tak jak napisał Filip, aż tak długie uszy być nie mogą, bo zegarek będzie bardzo źle leżał. Ja bym sugerował: przeprojektować nieco uszy (przede wszystkim skrócić, choć na drugim renderze wydają się krótsze i już prawie ok) i jednak dać wskazania 12-godzinne. A jak 24, to fakt, że potrzeba trochę więcej cyferek, inaczej będzie ciężko z odczytem godziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest konkretna ocena bEEf , a nie w stylu nie bo nie B) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bo nie, bo bardziej pasuje tam logo Swatcha niż Chronos-Artu, taką mam opinię ;)

Paweł wszystkie Twoje koncepcje słyną z przekozackich tarcz, niech to będzie znak rozpoznawczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmn ,to już nie jest nie bo nie , opinia że bardziej pasuje do swatcha niż produktów Pawła to już jest coś z czym można się zgodzić bądź nie i przedstawić swoje argumenty , a właśnie o to mi chodziło .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie,

zajrzałem do wątku po 24h, niestety znalazłem wiele opinii jak napisał słusznie Ksawery, nie bo nie - lub nie w stylu ChronoArt. Chcieliśmy tym projektem stworzyć coś odmiennego od obecnych projektów, pójść do innej grupy docelowej. Chciałem podziękować tym nielicznym użytkowniom, którzy wnieśli to o co prosiliśmy, tzn wartościowe opinie z propozycjami zmian i ewentualnych niedogodności w użytkowaniu powstałego produktu.

Chciałbym poczekać jeszcze chwilę na opinię, tak jak napisałem powyżej, nieliczni poświęcili czas na wartościowe dla nas informację, aby przystąpić do zmian, i klarowania projektu aby przybliżyć się coraz blizej do produktu, który zadowoli szerokie grono. Tak jak pisaliśmy, jest to jedynie koncepcja, pierwsza propozycja która dodana tutaj ma ewoluować, odpowiadać na kolejne argumenty i spostrzeżenia, dlatego proszę nie ulegać wrażeniu że to finalny projekt, wymiary bądż i mechanizmy.

Pozdrawiam

siem

ps. odrazu chciałem podkreślić, że wizualizacja od strony przedniej i bocznej jest prawdziwym odzwierciedleniem długości uszu, na tym jednym renderze kamera miała dobraną złą perspektywę i wydają się dłuższe;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałeś o "opiniach i spostrzeżeniach" a teraz się obrażasz na szczere uwagi kolegów Dla mnie ten projekt przedstawia zegarek który nawet nie budzi emocji i dodatkowo jest niepraktyczny. Wg mnie warto zamienić wysyp projektów Pawła na konkretne zegarki a dobrym kierunkiem minimalizmu była rewelacyjna czarna tarcza (zgodna z DNA projektów Pawła)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Setki albo tysiące tygodniowo ? Jakich ? Takich ze wskazówkami ?To co ma mieć ten ? 24 godzinna tarcza nie jest typowa , typowa jest 12 godzinna , co czyni ją pewnym sensie ekstrawagancką , tak jak zegarek binarny jest ekstrawagancki , co nie znaczy luksusowy . Luksusowy zegarek w takim razie musi być taki jak np. CHRISTOPHE CLARET 21 BLACKJACK . Moim zdaniem luksus to przede wszystkim materiały i jakość wykonania ,vide deska rozdzielcza rozdzielcza w Dacii i Rollsie , funkcja ta sama , ale jedna jest luksusowa , a druga nie .Na razie nie było mowy o materiałach , które mają być użyte w tym modelu .Tarcza z żaglowcem wspaniała , ale do tego projektu raczej nie pasuje .Myślę że zamontowanie w nim miotacza ognia robiłoby duże wrażenie .

Witaj

Ksawery tocząc argumenty przeciwko mojej opinii o projekcie zegarka zapominasz o sednie sprawy.

Nie skupiaj się na podważaniu moich argumentów tylko przedstaw sensownie swoje uwagi.

Resztę uwag przemilczę bo widzę że w ogóle nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi.

Pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie,

- zajrzałem do wątku po 24h, niestety znalazłem wiele opinii jak napisał słusznie Ksawery, nie bo nie - lub nie w stylu ChronoArt..............

Witaj

Dostałeś moją opinię tylko zniekształcił ją Ksawery.

Powtarzam swoją opinię : tego rodzaju zegarków jest na rynku tysiące i nie wyróżnisz się nim z "tłumu"

Szczegółowo :

- zegarek jest brzydki (sterczące uszy)

- tarcza nieczytelna

- brakuje mi napisu "Chronos-Art"

- przeszklony dekiel nie ułatwi użytkowania

- w tej postaci nie chciał bym go kupić.

Chcieliśmy tym projektem stworzyć coś odmiennego od obecnych projektów, pójść do innej grupy docelowej..........

Nie napisałeś że zegarek będzie skierowany do innego odbiorcy , wtedy nie zabierał bym głosu.

Napisz jaka grupa docelowa Cię interesuje i w jaki przedział cenowy celujecie. Ułatwi to odpowiedzi na zadane pytania.

Chciałem podziękować tym nielicznym użytkowniom, którzy wnieśli to o co prosiliśmy, tzn wartościowe opinie z propozycjami zmian i ewentualnych niedogodności w użytkowaniu powstałego produktu...........

Uważam że każdy głos ma swoją wartość. Nie przeceniam swojego zdania ale jak ktoś prosi o opinie to powinien uszanować każdą wypowiedź.

Na końcu powtarzam swoje wcześniejsze pytanie: czy zobaczymy galerię ukończonego zegarka z "pierwszej wersji" ?

Pozdrawiam serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sęk w tym , że Twoje uwagi nie wnoszą niczego konstruktywnego do dyskusji , no ale jak ktoś widzi miliony zegarków rocznie ma prawo być znudzony takimi przyziemnymi projektami .Rzeczywiście nie mogę równać się inteligencją z kimś , kto pisząc o sobie zmienia nawet czcionkę . Przeczytałeś może co napisał siem , trochę wyżej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie,

zajrzałem do wątku po 24h, niestety znalazłem wiele opinii jak napisał słusznie Ksawery, nie bo nie - lub nie w stylu ChronoArt. Chcieliśmy tym projektem stworzyć coś odmiennego od obecnych projektów, pójść do innej grupy docelowej. Chciałem podziękować tym nielicznym użytkowniom, którzy wnieśli to o co prosiliśmy, tzn wartościowe opinie z propozycjami zmian i ewentualnych niedogodności w użytkowaniu powstałego produktu.

Chciałbym poczekać jeszcze chwilę na opinię, tak jak napisałem powyżej, nieliczni poświęcili czas na wartościowe dla nas informację, aby przystąpić do zmian, i klarowania projektu aby przybliżyć się coraz blizej do produktu, który zadowoli szerokie grono. Tak jak pisaliśmy, jest to jedynie koncepcja, pierwsza propozycja która dodana tutaj ma ewoluować, odpowiadać na kolejne argumenty i spostrzeżenia, dlatego proszę nie ulegać wrażeniu że to finalny projekt, wymiary bądż i mechanizmy.

Pozdrawiam

siem

ps. odrazu chciałem podkreślić, że wizualizacja od strony przedniej i bocznej jest prawdziwym odzwierciedleniem długości uszu, na tym jednym renderze kamera miała dobraną złą perspektywę i wydają się dłuższe;].

Ok

Wydaje mi się że nie warto rozmieniać się na drobne, trzeba obrać konkretną drogę i nią podążać. Jak Paweł zacznie robić swatcho podobne zegarki to zrobi 100 kroków w tył.

Roger Smith też miał okres gdzie błądził trochę, ale wrócił w wielkim stylu na właściwe tory i to dobrze dla zegarmistrzostwa.

Uczmy się na błędach innych. Zegarek minimalistyczny też może mieć to coś i być zrobiony w lepszym stylu.

Piszę to dlatego że wydaje mi się że Paweł miał już okres szukania swojej drogi, teraz czas zacząć realizować to co uzyskało największy posłuch. Inaczej zostaną nam same prototypy tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj

Dostałeś moją opinię tylko zniekształcił ją Ksawery.

Powtarzam swoją opinię : tego rodzaju zegarków jest na rynku tysiące i nie wyróżnisz się nim z "tłumu"

Szczegółowo :

- zegarek jest brzydki (sterczące uszy)

- tarcza nieczytelna

- brakuje mi napisu "Chronos-Art"

- przeszklony dekiel nie ułatwi użytkowania

- w tej postaci nie chciał bym go kupić.

Prawidłowo sformułowanej opinii nie można zniekształcić drogi kolego , chodziło mi właśnie o szczegółowe określenie co jest nieodpowiednie w projekcie , tak jak zrobiłeś to teraz . Proponuję zakończyć kłótnię , bo szkoda naszego zdrowia i ze swojej strony przepraszam , mogłem sformułować swoje zarzuty delikatniej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z większością wyrażonych opinii zgadzam się, niestety :(

Bardzo podobają mi się wcześniejsze projekty, ten jednak jest kompletnie nijaki (tak jakby ukończony dopiero w 40%). Uszy i stały teleskop to chyba największa pomyłka, choć z drugiej strony pewnie strap-makerzy mieli by spore pole do popisu ;)

Przy okazji mam prośbę do autora poniższej wypowiedzi o rozwinięcie tematu, bo nie łapię :unsure:

- przeszklony dekiel nie ułatwi użytkowania.

W czym miałby przeszkadzać? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawidłowo sformułowanej opinii nie można zniekształcić drogi kolego , chodziło mi właśnie o szczegółowe określenie co jest nieodpowiednie w projekcie , tak jak zrobiłeś to teraz . Proponuję zakończyć kłótnię , bo szkoda naszego zdrowia i ze swojej strony przepraszam , mogłem sformułować swoje zarzuty delikatniej .

Miło mi że mamy to za sobą.

Najtrafniej zegarek opisał Dmn :

Też jestem na nie, jakoś mało Chronos-Artowy

Ja tylko od siebie jeszcze dodam że słowo "art" zobowiązuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miło mi że mamy to za sobą.

Mnie również . Słowo art z pewnością zobowiązuje , ale jak napisali twórcy projektu ten zegarek ma być skierowany do innej grupy docelowej. Dotychczasowe projekty to kosmos , ten jest bardziej "przyziemny" , pokazywałem zdjęcia wcześniejszego projektu wielu osobom i część twierdziła , że owszem robi niesamowite wrażenie , ale dla nich jest zbyt barokowy by nosić go na ręce .Natomiast w tym projekcie widzę szansę na eleganckiego garniturowca , co według mnie trafi w gusta wielu ludzi , tym bardziej że produkt końcowy może być zupełnie inny niż w tej chwili .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezłe "ptaszki" .Teraz padną zarzuty , że to zegarki dla myśliwych :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.