Lawnowerman 937 #26 Napisano 18 Grudnia 2009 Konia z rzędem jeśli ktoś wskaże mi innego starszego od GW-5000-1JR /GW-5000B-1JR sygnowanego w ten sposób!? Mam tu na myśli pełne 'MADE IN japan' a nie np. 'JAPAN H' jak to było w DW-5600C A co oznacza Japan H ? Albo Japan M ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Attyla 0 #27 Napisano 18 Grudnia 2009 Basically G-Shocks are made in: * Japan ca 1996 * Japan H ca 1984 * Japan M ca 1994 * Japan Y ca 1997 * Japan T ca 1994 * Japan K ca 1998 * Thailand Y ca 1996 * Thailand H ca 2005 * China Y ca 1996 * Korea C ca 1995 * Korea T ca 1993 * Korea Y ca 1998 * Malaysia ca1995 * Malaysia Y ca 2001 The letter after the country name may indicate different factory. The year indicates about which year the first watch was produced from the factory (best guess estimates).Then there those Japan Y movement assembled in Thailand or Malaysia.Some buckles are made in Indonesia.Lastly there is Taiwan (but no Made in Taiwan) Źródło:http://mygshock.com/wiki/Trivia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #28 Napisano 19 Grudnia 2009 * Japan M ca 1994 czyli Japan M=Made in Japan ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Attyla 0 #29 Napisano 19 Grudnia 2009 Raczej, że części są robione w Japoni, ale składany może być już gdzie indziej, Made in Japan wszystko od początku do końca robione jest w japoni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamm 3 #30 Napisano 19 Grudnia 2009 http://www.allegro.pl/item840694169_zegarek_casio_dw_5000sl_od_sklep_demus.html cy ten dw 5000 to oryginal?cena dosyć atrakcyjna w porównaniu z oferta innych sprzedawców. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablos_ 16 #31 Napisano 19 Grudnia 2009 http://www.allegro.pl/item840694169_zegarek_casio_dw_5000sl_od_sklep_demus.html cy ten dw 5000 to oryginal?cena dosyć atrakcyjna w porównaniu z oferta innych sprzedawców.Wątpię, żeby tak popularny sklep sprzedawał podróbki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amel DW-5XXX 0 #32 Napisano 21 Grudnia 2009 amel DW-5XXX a czy orientujesz sie w jakiej ilosci ten nowy GW-5000 został wyprodukowany??-ot to takie czysto ciekawskie pytanie. a tego to akurat nie wiem, ale jak się w sieci natknę to napiszę Pozdro 0 Kolekcja: TAG Heuer CV-2110.BA0787; Atlantic SEAHUNTER; casio DW: 5000C 5600C 5600E 6900K 1500; Citizen DQ-7511Na sprzedarz: Casio G-Shock: DW-001 Jason; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #33 Napisano 23 Marca 2010 Panie i Panowie...jest Po ponad czterech miesiacach oczekiwania wreszcie nadszedł ten dzień.Dlaczego aż tak długo?-o to wypadałoby spytać pracowników poczty brytyjskiej których pozdrawiam pomimo BRAKU kompetencji z ich strony.Ale według powiedzonka : co było,a nie jest nie pisze się w rejestr ) odświeżam temat gdyz chciałem dopisac kilka swoich słów odnośnie pierwszych wrażeń zwiazanychz GW-5000 Jaki jest to każdy widzi na zdjęciach w temacie,niestety na zdjęciach nie widać jakosci materiałówz jakich został stworzony.Zaraz po wyjęciu z pudełka i po dotknięciu urzekł mnie jego strasznie miękki pasek na którym nawet klamerka informuje nas że zegarek pochodzi z kraju kwitnacych wiśni.Można nawet pokusić sie o stwierdzenie ze ze względu na miekkość paska traci sie poczucie wytrwałości zegarka..mam nadziejeże to takie tylko moje stwierdzenie i daleko mu będzie do rzeczywistości.Druga rzecz która mnie uwiodła zaraz po wyjęciu z opakowania to jego obudowa.Otóż wyobrażałem sobie ją jako kawałekzwykłego plastiku-lepszej lub gorszej jakości ale mimo to w moim przekonaniu miała w dalszym ciagubyć plastikiem,a tutaj zong na całej lini.Obudowa okazała sie być obudową gumową,która wiaże w sobiecechy takiej 'twardej gumy' lub 'miękkiego plastiku'..ale z całą pewnoscia to guma bo nie ma na niej śladów zębów-przeszła mój test organoleptyczny:)Przyznam sie że nie miałem w rękach bliżniaczego modelu GW-5600 i nie moge powiedzieć czy materiałużyty do wykonania obudowy jest ot taki zwyczajny i moje zaskoczenie nie ma tu prawa bytu czy możeinformuje nas wszystkich o czyms zupełnie nowym.Tak czy inaczej napewno nie można powiedzieć że w dotyku jest tandetny.Szkiełko nie jest głęboko bardzo'schowane' jak w przypadku mojego starszego GW-810BD,więc podczasupadku z roweru na stoku może odbić sie na nim kilka kamyków..cóz,ale tak mająwszystkie g-schocki które widziałem z tej ''kwadratowej'' serii.Chciałbym uwage także zwrócic na zakręcana koperta gdzie sama koperta wraz z tym słynnym już dekielkiemjest ciemnego zabarwienia,tutaj tez było moje zdziwienie bo na wszystkich zdjęciach jakie ogladałemnie dopatrzyłem sie jej ciemnego koloru..na moje usprawiedliwienie dodam iż nie miałem nigdy wczesniejkontaktu z ta powłoką i tym bardziej nie wiem jakie trzeba przeprowadzic procesy by ją uzyskac.O jego funkcjach nie bede pisał nie ma w sobie nic szczególnego jak np: RISEMAN czy PROTREK-ot poprostu taki zwykły zegarek:)Czy wart tych pieniędzy??Prawda taka ze pod względem technicznym to napewno nie,ale pod względem emocjonalnym to z całą penością TAK ps.poprosze o priva z instrukcja wklejania zdjec to umieszcze kilka dowodów na to że mam i że istnieje:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #34 Napisano 23 Marca 2010 ps.poprosze o priva z instrukcja wklejania zdjec to umieszcze kilka dowodów na to że mam i że istnieje:) http://zegarkiclub.pl/forum/topic/7467-tutorial-jak-zamieszczac-obrazy/page__view__findpost__p__424675 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teshima 7 #35 Napisano 23 Marca 2010 mrovka, material z ktorego jest wykonana obudowa GW-5000, o ktorym piszesz, ze "okazała sie być obudową gumową,która wiaże w sobiecechy takiej 'twardej gumy' lub 'miękkiego plastiku'..ale z całą pewnoscia to guma bo nie ma na niejśladów zębów-przeszła mój test organoleptyczny" to najprawdopodobniej uretan. 0 Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robin_ldz 0 #36 Napisano 26 Sierpnia 2013 Witam Panowie, Chcę kupić ten zegarek. Zastanawiam się tylko czy kupując w Kraju Kwitnącej Wiśni muszę się liczyć z jakimiś dodatkowymi opłatami (podatek itp.)?Planuję zakup na http://www.seiyajapan.com/ Czytałem raczej pochlebne opinie nt. tego sklepu? Ktoś z Was korzystał z ich usług? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #37 Napisano 26 Sierpnia 2013 Seiya to sprawdzony sklep. Słyszałem, że niektórym udało się przy kupnie z tego sklepu uniknąć dodatkowych opłat, ale raczej licz się z nimi. No i gratuluję wyboru zegarka. To świetny model. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robin_ldz 0 #38 Napisano 10 Września 2013 Dziękuję za odpowiedź. Czyli dodatkowe 23% do sumy zakupu tak? A może na zegarki oprocentowanie jest inne? Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #39 Napisano 10 Września 2013 Dokładniej to 23 procent od sumy zakupu i kosztów wysyłki. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #40 Napisano 10 Września 2013 340$ to taka sobie cena. Na Rakutenie można znaleźć go za niewiele ponad 270$ plus niecałe 20 wysyłka, czyli łącznie jakieś 50 dolców taniej. http://global.rakuten.com/en/search?st=&tl=0&k=casio+gw-5000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robin_ldz 0 #41 Napisano 10 Września 2013 Dzięki Panowie.@Seven, nawet nie wiedziałem, że coś takiego jak Rakuten istnieje. Skupiłem się na Saiya, bo czytałem bardzo pochlebne opinie o tym sklepie. Będzie to mój pierwszy zakup z tak daleka, więc nie chciałbym "wtopić" kasy. Wtedy moja Żona sprawdziła by na mnie shock resist. Oczywiście, jak jest możliwość kupić taniej to ja bardzo chętnie. A swoją drogą te podatki... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #42 Napisano 10 Września 2013 Rakuten to coś w rodzaju japońskiej odmiany amazona, a więc po prostu platforma sprzedaży dla sklepów (na trafisz tam na "przypadkowych" sprzedawców jak na allegro czy ebayu). Myślę, że wszyscy Japończycy prezentują równie wysoki poziom usług. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach