Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Roberto

Casio GW-5000-1JF

Rekomendowane odpowiedzi

Konia z rzędem jeśli ktoś wskaże mi innego starszego od GW-5000-1JR /GW-5000B-1JR sygnowanego w ten sposób!? ;)

Mam tu na myśli pełne 'MADE IN japan' a nie np. 'JAPAN H' jak to było w DW-5600C

A co oznacza Japan H ? Albo Japan M ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Basically G-Shocks are made in:

* Japan ca 1996

* Japan H ca 1984

* Japan M ca 1994

* Japan Y ca 1997

* Japan T ca 1994

* Japan K ca 1998

* Thailand Y ca 1996

* Thailand H ca 2005

* China Y ca 1996

* Korea C ca 1995

* Korea T ca 1993

* Korea Y ca 1998

* Malaysia ca1995

* Malaysia Y ca 2001

The letter after the country name may indicate different factory. The year indicates about which year the first watch was produced from the factory (best guess estimates).

Then there those Japan Y movement assembled in Thailand or Malaysia.

Some buckles are made in Indonesia.

Lastly there is Taiwan (but no Made in Taiwan)

Źródło:http://mygshock.com/wiki/Trivia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

* Japan M ca 1994

czyli Japan M=Made in Japan ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej, że części są robione w Japoni, ale składany może być już gdzie indziej, Made in Japan wszystko od początku do końca robione jest w japoni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

amel DW-5XXX a czy orientujesz sie w jakiej ilosci ten nowy GW-5000 został wyprodukowany??

-ot to takie czysto ciekawskie pytanie.

a tego to akurat nie wiem, ale jak się w sieci natknę to napiszę ;)

Pozdro

Kolekcja: TAG Heuer CV-2110.BA0787; Atlantic SEAHUNTER; casio DW: 5000C 5600C 5600E 6900K 1500; Citizen DQ-7511

Na sprzedarz: Casio G-Shock: DW-001 Jason;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Panie i Panowie...jest

Po ponad czterech miesiacach oczekiwania wreszcie nadszedł ten dzień.Dlaczego aż tak długo?

-o to wypadałoby spytać pracowników poczty brytyjskiej których pozdrawiam pomimo BRAKU

kompetencji z ich strony.

Ale według powiedzonka : co było,a nie jest nie pisze się w rejestr :))

odświeżam temat gdyz chciałem dopisac kilka swoich słów odnośnie pierwszych wrażeń zwiazanych

z GW-5000

Jaki jest to każdy widzi na zdjęciach w temacie,niestety na zdjęciach nie widać jakosci materiałów

z jakich został stworzony.

Zaraz po wyjęciu z pudełka i po dotknięciu urzekł mnie jego strasznie miękki pasek na którym nawet

klamerka informuje nas że zegarek pochodzi z kraju kwitnacych wiśni.Można nawet pokusić sie o

stwierdzenie ze ze względu na miekkość paska traci sie poczucie wytrwałości zegarka..mam nadzieje

że to takie tylko moje stwierdzenie i daleko mu będzie do rzeczywistości.Druga rzecz która mnie

uwiodła zaraz po wyjęciu z opakowania to jego obudowa.Otóż wyobrażałem sobie ją jako kawałek

zwykłego plastiku-lepszej lub gorszej jakości ale mimo to w moim przekonaniu miała w dalszym ciagu

być plastikiem,a tutaj zong na całej lini.Obudowa okazała sie być obudową gumową,która wiaże w sobie

cechy takiej 'twardej gumy' lub 'miękkiego plastiku'..ale z całą pewnoscia to guma bo nie ma na niej

śladów zębów-przeszła mój test organoleptyczny:)

Przyznam sie że nie miałem w rękach bliżniaczego modelu GW-5600 i nie moge powiedzieć czy materiał

użyty do wykonania obudowy jest ot taki zwyczajny i moje zaskoczenie nie ma tu prawa bytu czy może

informuje nas wszystkich o czyms zupełnie nowym.Tak czy inaczej napewno nie można powiedzieć że w

dotyku jest tandetny.

Szkiełko nie jest głęboko bardzo'schowane' jak w przypadku mojego starszego GW-810BD,więc podczas

upadku z roweru na stoku może odbić sie na nim kilka kamyków..cóz,ale tak mają

wszystkie g-schocki które widziałem z tej ''kwadratowej'' serii.

Chciałbym uwage także zwrócic na zakręcana koperta gdzie sama koperta wraz z tym słynnym już dekielkiem

jest ciemnego zabarwienia,tutaj tez było moje zdziwienie bo na wszystkich zdjęciach jakie ogladałem

nie dopatrzyłem sie jej ciemnego koloru..na moje usprawiedliwienie dodam iż nie miałem nigdy wczesniej

kontaktu z ta powłoką i tym bardziej nie wiem jakie trzeba przeprowadzic procesy by ją uzyskac.

O jego funkcjach nie bede pisał nie ma w sobie nic szczególnego jak np: RISEMAN czy PROTREK

-ot poprostu taki zwykły zegarek:)

Czy wart tych pieniędzy??Prawda taka ze pod względem technicznym to napewno nie,ale pod względem

emocjonalnym to z całą penością TAK

ps.poprosze o priva z instrukcja wklejania zdjec to umieszcze kilka dowodów na to że mam i że istnieje:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mrovka, material z ktorego jest wykonana obudowa GW-5000, o ktorym piszesz, ze "okazała sie być obudową gumową,która wiaże w sobie

cechy takiej 'twardej gumy' lub 'miękkiego plastiku'..ale z całą pewnoscia to guma bo nie ma na niej

śladów zębów-przeszła mój test organoleptyczny" to najprawdopodobniej uretan.

Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panowie,

Chcę kupić ten zegarek. Zastanawiam się tylko czy kupując w Kraju Kwitnącej Wiśni muszę się liczyć z jakimiś dodatkowymi opłatami (podatek itp.)?

Planuję zakup na http://www.seiyajapan.com/  Czytałem raczej pochlebne opinie nt. tego sklepu? Ktoś z Was korzystał z ich usług?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiya to sprawdzony sklep.

Słyszałem, że niektórym udało się przy kupnie z tego sklepu uniknąć dodatkowych opłat, ale raczej licz się z nimi.

No i gratuluję wyboru zegarka. To świetny model. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź. Czyli dodatkowe 23% do sumy zakupu tak? A może na zegarki oprocentowanie jest inne?

Pozdrawiam. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie.

@Seven, nawet nie wiedziałem, że coś takiego jak Rakuten istnieje. Skupiłem się na Saiya, bo czytałem bardzo pochlebne opinie o tym sklepie. Będzie to mój pierwszy zakup z tak daleka, więc nie chciałbym "wtopić" kasy. Wtedy moja Żona sprawdziła by na mnie shock resist. ;)

Oczywiście, jak jest możliwość kupić taniej to ja bardzo chętnie.

A swoją drogą te podatki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rakuten to coś w rodzaju japońskiej odmiany amazona, a więc po prostu platforma sprzedaży dla sklepów (na trafisz tam na "przypadkowych" sprzedawców jak na allegro czy ebayu). Myślę, że wszyscy Japończycy prezentują równie wysoki poziom usług. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.