Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Nowohucianin1982

Titus po dziadku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Bardzo proszę jakiegoś fachowca o informację - co to za zegarek?

ile może mieć lat?

czy jest to popularny model, czy bardziej nietypowy?

Proszę o odpowiedź!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-514-0-04129200-1331245704.jpg[

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda ładnie bo jakieś 10 lat temu pewien zegarmistrz w Nowej Hucie, na moją prośbę, wysłał go do odnowienia, bo dziadek mył w nim pół życia ręce - był cały brązowy... :(

Z wyglądu zegarka jestem zadowolony, nie mam go ani zamiaru sprzedawać, ani wyceniać. Po prostu chciałbym wiedzieć cokolwiek na jego temat.

A tak na marginesie, chętnie bym się dowiedział, gdzie takie zniszczone zegarki można kupić, bo strasznie mi się podobają... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak na marginesie, chętnie bym się dowiedział, gdzie takie zniszczone zegarki można kupić, bo strasznie mi się podobają... :)

Coz gieldy staroci, ebay allegro oraz forum - chociaz nie wiem czy zniszczone jest wlasciwym slowem - albo inaczej - z historia:) :( to juz brzmi lepiej :) generalnie przy zakupie starszych zegarkow niestety jest sporo ryzyka - problemy z ewentualna naprawa i restauracja, brak czesci etc. nie zebym odradzal ale nalezy pewne rzeczy miec na uwadze.

pozdr

R

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny Titus, gdyby nie to zdobienie tarczy oraz napisy, wyglądałby jak Tissot, bardzo podobny.

@ mod - Ale wątek o nim trzeba przenieść do Vintage.

Pozdrawiam

Iko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Nie jestem fachowcem, ale mogę powiedzieć iż moim zdaniem jest to popularny zegarek ponieważ napotkałem się z nim parę razy na aukcjach międzynarodowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiele tego nie ma na necie, tyle tylko wyszperalem

Paul DITISHEIM zaklada pierwsza fabryke w 1892 w Chaux-de-Fonds (Szwajcaria) i nastepna w Genewie w 1937.

? Solvil ? i ? Titus ? marki zarejestrowane 25.1 i 13.4.1918

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odgrzebuję stary temat, bo ... mam identyczny zegarek, więc chyba fajnie będzie się podczepić.

Werk, z tego co mi się zdaje po pobieżnym badaniu w Sieci, ten sam co w legendarnym Titus MOD 2000.

Mój mocno spatynowany, ale równo, raczej sympatycznie :)

Duży - około 37 mm b/k  B)

Czeka go mycie werku i jakiś przyjemny pasek, i będzie z niego elegancki staruszek vintage  B)  :D

post-78561-0-29884600-1499896074_thumb.jpg 

post-78561-0-76858200-1499896093_thumb.jpg

post-78561-0-28732200-1499896114_thumb.jpg

Lubię stare zegarki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.