Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Flieger

CERTINA DS-1 Automatic LIMITED EDITION

Rekomendowane odpowiedzi

Mechanizm w moim zegarku wymagał regulacji. Przyspieszał 20 sekund na dobę i było to przyspieszenie stałe.

3 dni temu dokonano serwisowej regulacji mechnizmu i od tego dnia ETA pracuje idealnie. Z zegarka jestem bardzo zadowolony.

The sun is the same in a relative way but you're older,

Shorter of breath and one day closer to death.

Pink Floyd, Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, ponawiam prośbę o numery limitacji jakie posiadacie, oczywiście jeżeli to nie tajemnica ;-). 

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, ponawiam prośbę o numery limitacji jakie posiadacie, oczywiście jeżeli to nie tajemnica ;-). 

Numer mojej Certinki widać na foto: 0545/5000

Pink Floyd, Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Numer mojej Certinki widać na foto: 0545/5000

Tak wiem, widziałem. Jednak jestem ciekawy pozostałych :-)

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DS1 jak dla mnie to świetny zegarek, ale nie przemawia do mnie ta limitacja. Wg mnie najlepszym modelem tego zegarka jest C006.407.16.051.00 ;)

"Lepiej częściowo mieć rację, niż całkowicie się mylić"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DS1 jak dla mnie to świetny zegarek, ale nie przemawia do mnie ta limitacja. Wg mnie najlepszym modelem tego zegarka jest C006.407.16.051.00 ;)

Widziałeś na żywo LE ? Wydaje mi się, że nie. Tarcza ze szlifem slonecznym w kolorze antracytowym przepięknie mieni się w świetle dziennym. Pasek również jest fajnieszy niż w czarnej Certince (którą zresztą na początku chciałem kupić). Poza tym przepiękne pudełko sprawiają, że ten zegarek mimo wszystko jest czymś więcej niż zwykła DS-1. Ale docenić to może jednak tylko ten kto go naprawdę widział na własne oczy i zapiął na własnym nadgarstku, Dalej tak twierdzę pomimo krytyki wielu obecnych tutaj malkontentów. Pozdrawiam pozytywnie nastawionych B)

Pink Floyd, Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałeś na żywo LE ? Wydaje mi się, że nie. Tarcza ze szlifem slonecznym w kolorze antracytowym przepięknie mieni się w świetle dziennym. Pasek również jest fajnieszy niż w czarnej Certince (którą zresztą na początku chciałem kupić). Poza tym przepiękne pudełko sprawiają, że ten zegarek mimo wszystko jest czymś więcej niż zwykła DS-1. Ale docenić to może jednak tylko ten kto go naprawdę widział na własne oczy i zapiął na własnym nadgarstku, Dalej tak twierdzę pomimo krytyki wielu obecnych tutaj malkontentów. Pozdrawiam pozytywnie nastawionych :)

a owszem widziałem... miałem też możliwość przymiarki. Mimo to czarna bardziej mi odpowiada. Jedynie pudełko mogło by być od LE :)

Super że podoba sie Tobie. Ja tylko pisze ze mi to nie podchodzi :)

A wszystkim posiadaczom owego zegarka limited gratuluję, bo pewnie wybraliście zegarek odpowiedni dla każdego z Was.

Dalej tak twierdzę pomimo krytyki wielu obecnych tutaj malkontentów. Pozdrawiam pozytywnie nastawionych :)

Myślę że nie jestem negatywnie nastawiony, a tylko wyrażam swój pkt widzenia :) mimo to pozdr dla Ciebie kolego :D

Pozdrawiam

"Lepiej częściowo mieć rację, niż całkowicie się mylić"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm w moim zegarku wymagał regulacji. Przyspieszał 20 sekund na dobę i było to przyspieszenie stałe.

3 dni temu dokonano serwisowej regulacji mechnizmu i od tego dnia ETA pracuje idealnie. Z zegarka jestem bardzo zadowolony.

Witam

Posiadam Certine ds1 LM. Spieszy się ok 22 sekund na dobę. Moje pytanie czy swój zegarek wysłałeś do Swatch Group w Warszawie czy regulowałeś zegarek we własnym zakresie.? Pytam ponieważ gdy wyśle do nich zegarek to w obecnej chwili będzie jego regulacja trwała 2-3 tygodnie. Mają bardzo długie terminy. Jest jakaś alternatywa by nie tracić gwarancji?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Posiadam Certine ds1 LM. Spieszy się ok 22 sekund na dobę. Moje pytanie czy swój zegarek wysłałeś do Swatch Group w Warszawie czy regulowałeś zegarek we własnym zakresie.? Pytam ponieważ gdy wyśle do nich zegarek to w obecnej chwili będzie jego regulacja trwała 2-3 tygodnie. Mają bardzo długie terminy. Jest jakaś alternatywa by nie tracić gwarancji?

Pozdrawiam.

Alternatywa jest, ale to zależy gdzie kupowałeś. Jeżeli kupiłeś u autoryzowanego przedstawiciela, który w dodatku jest zegarmistrzem i ma układy w Swatchgroup to taka regulacja może odbyć się u niego bez utraty gwarancji. Wiem bo sam kiedyś coś takiego robiłem. Jednak nie każdy taki przedstawiciel się zgodzi bo dla niego jest to strata czasu i pieniędzy (ty mu nie zapłacisz, swatch mu nie zapłaci).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alternatywa jest, ale to zależy gdzie kupowałeś. Jeżeli kupiłeś u autoryzowanego przedstawiciela, który w dodatku jest zegarmistrzem i ma układy w Swatchgroup to taka regulacja może odbyć się u niego bez utraty gwarancji. Wiem bo sam kiedyś coś takiego robiłem. Jednak nie każdy taki przedstawiciel się zgodzi bo dla niego jest to strata czasu i pieniędzy (ty mu nie zapłacisz, swatch mu nie zapłaci).

Poszukam takiego zegarmistrza. A co do zapłaty to o ile się dowiadywałem regulacja kosztuje 20-30 zł więc taki koszt mogę ponieść. Jak mam go odsyłać i czekać to wolę już wyregulować odpłatnie.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mt20862

Mój ma numer 0088/5000. Został kupiony w Warszawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to się łapie :-) ale w Bytomiu CH Plejada (sklep z zegarkami) jest Certina CS-1 LE o numerze 256 :-) (sprawdzałem i przymierzałem - niezły zegarek :-) i ... czeka na właściciela :-) :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to się łapie :-) ale w Bytomiu CH Plejada (sklep z zegarkami) jest Certina CS-1 LE o numerze 256 :-) (sprawdzałem i przymierzałem - niezły zegarek :-) i ... czeka na właściciela :-) :-)

Niezła reklama ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

choć nic z tego nie mam :-( (szkoda) a mogli by dać przynajmniej jakąś zniżkę przy zakupie :-) :-)

(ktoś pytał o numery i mi się przypomniało)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Fiddler

Napiszcie jakie numery limitacji posiadacie?

Numer 534/5000. Kupiony pod koniec października. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Certinę DS1 w wersji nielimitowanej z czarną tarczą. Moim zdaniem jest dużo ciekawsza niż LE. Przede wszystkim błyszcząca tarcza i indeksy do mnie nie przemawiają - zegarek staje się mniej czytelny. W mojej wersji tarcza jest matowa co dobrze "kontrastuje" z połyskującymi indeksami. Druga sprawa to kolor datownika w obu wersjach jest taki sam - czarny. Z tarczą LE czarny datownik strasznie się gryzie. Ostatnia sprawa to za dużo napisów na tarczy i ilość limitacji. Kolega ilość 5000 sztuk określił "dla ubogich" :(

Podsumowując - nieudana próba "upiększenia" tego modelu.

Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Certinę DS1 w wersji nielimitowanej z czarną tarczą. Moim zdaniem jest dużo ciekawsza niż LE. Przede wszystkim błyszcząca tarcza i indeksy do mnie nie przemawiają - zegarek staje się mniej czytelny. W mojej wersji tarcza jest matowa co dobrze "kontrastuje" z połyskującymi indeksami. Druga sprawa to kolor datownika w obu wersjach jest taki sam - czarny. Z tarczą LE czarny datownik strasznie się gryzie. Ostatnia sprawa to za dużo napisów na tarczy i ilość limitacji. Kolega ilość 5000 sztuk określił "dla ubogich" :(

Podsumowując - nieudana próba "upiększenia" tego modelu.

Wojtek

Skupiasz się na tym co mało istotne. Celem Certiny było uczczenie 50 lecia systemu DS. Na tę okoliczność producent wypuścił unikatową serię jednego z najładniejszych modeli. Oczywiście dla ciebie zwykła seria może być bardziej ciekawa. Dlatego Certina sprzedaję obydwie serie jednocześnie. Odnośnie limitacji było już wyjaśniane. Dla mnie ta seria jest bardzo udana. Okolicznościowe, bardzo eleganckie pudeło, zmieniony wygląd, sprawiają że ten model jest dużo ciekawszy od standardu. 

P.s. Byłem posiadaczem zwykłej DS-1 przez rok czasu, więc mam porównanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku serii limitowanej można było ją bardziej dopracować. A tak wygląda, że tylko pudełko upamiętnia w pełni 50 lecie systemu DS. :(

Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku serii limitowanej można było ją bardziej dopracować. A tak wygląda, że tylko pudełko upamiętnia w pełni 50 lecie systemu DS. :(

Wojtek

Myślę że za te pieniądze zegarek dopracowany jest elegancko :-) Przymierzałem, oglądałem :-) i mnie również się podobał :-)

Jeśli chodzi o limitację .... nie będę się wypowiadał :-) bo było już o tym na forum :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojtek

Koledzy uczepiliście się tej limitacji zupełnie bezpodstawnie. Zobaczcie jak to wygląda np. u Omegi. Manufaktura zajmująca wyższą pozycję w piramidzie prestiżu niż Certina. Zegarki dużo droższe i bardziej prestiżowe. Własny mechanizm inhouse w dorobku, itp. Model OMEGA Speedmaster Professional Moonwatch Apollo 11 ?40th Anniversary? Limited Edition. Limitacja 7969 sztuk i nikt nie narzeka. Widać wśród wielbicieli Omega nie ma tylu malkontentów i nikt nie pisze, że pudełko upamiętnia lądowanie człowieka na księżycu. Różnice w zegarku kosmetyczne. Przypomnę jeszcze, że jest to zegarek za 14490 zł, a wersja podstawowa kosztuje 10260. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Koledzy uczepiliście się tej limitacji zupełnie bezpodstawnie. Zobaczcie jak to wygląda np. u Omegi. Manufaktura zajmująca wyższą pozycję w piramidzie prestiżu niż Certina. Zegarki dużo droższe i bardziej prestiżowe. Własny mechanizm inhouse w dorobku, itp. Model OMEGA Speedmaster Professional Moonwatch Apollo 11 ?40th Anniversary? Limited Edition. Limitacja 7969 sztuk i nikt nie narzeka. Widać wśród wielbicieli Omega nie ma tylu malkontentów i nikt nie pisze, że pudełko upamiętnia lądowanie człowieka na księżycu. Różnice w zegarku kosmetyczne. Przypomnę jeszcze, że jest to zegarek za 14490 zł, a wersja podstawowa kosztuje 10260.

Apollo limitowany w stali kosztuje 16170zł, nie wiem skąd wziąłeś cenę 14490zł ? Jeśli limitacja tej wersji w liczbie 7969 przeszkadza zawsze mogłeś nabyć wersję w platynie - tej było 69 sztuk i nie ma już ani jednej :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli limitacja tej wersji w liczbie 7969 przeszkadza zawsze mogłeś nabyć wersję w platynie - tej było 69 sztuk i nie ma już ani jednej :(

Ja myślę, że bobwojowi taka ilość limitacji właśnie nie przeszkadza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę, że bobwojowi taka ilość limitacji właśnie nie przeszkadza...

Dokładnie, kolega JASH niedoczytał ze zrozumieniem całego wątku :-). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Oj już dobra, dobra uczepiliście się mojego czytania ze zrozumieniem jak koledzy limitacji w Certinie :) Nie mniej cena była zła :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.