Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MariuszA

Riseman Men In Mat Black

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dzisiaj w Time trend i Zibi i nikt nie słyszał ani, że ma być ani, że istnieje

Tak to jest, jak zegarki sprzedają Ludzie z "łapanki".

Mnie osobiście obiło się o uszy, że ma być.

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podświetlenie w czarnym Risemanie jest rewelacyjne - spróbuję pokazać to na zdjęciach.

Full wypas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:rolleyes:

Jak maja wiedziec jak zrodlo informacji jest dla nich wolniejsze niz dla Was, a macie takie samo. Sklepy Zibi/Time Trend otrzymuja ode mnie informacje o nowosciach i najczesciej korzystaja z mojego bloga. Jak cos wiec to tez pisze czesto tutaj, poza tym rozne osoby stad wchodza na mojego bloga.

Ja nic o czarnym Risemanie nie wiem, bo nie byl dotad przewidziany na rynek europejski. Bede wiedzial za 2 tygodnie o wszystkich nowosciach na nastepne pol roku i bede o tym sukcesywnie informowal.

Na razie wiem ze pojawi sie fajny duzy analogowo-cyfrowy g-shock z analogowym sekundnikiem i ma poczatek oznaczenia GA. Bedzie w okolicach marca i bedzie kosztowal okolo 100 euro. Akurat takiej informacji nikt poza pracownikami Casio nie ma dotad.

Ludzie w salonach ta sa osoby z lapanki, tzn. jest to normalny nabor. Nie ma tak ze sprzedawca zostaja tylko fascynaci zegarkow, podobnie jak w kazdej innej branzy. To stanowisko sprzedawcy. Dlatego przechodza szkolenia zwiazane z roznymi produktami. Ja np. szkolilem o casio 8 razy w zeszlym tygodniu przekazujac wiedze ogolna o casio okolo 60 nowym sprzedawcom. I stad maja wiedze oraz co sami wylapia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Podejrzewam że się u nas nie pojawi, tak jak cała reszta różnych specjalnych modeli Men In xxx.

Ja w każdym razie na pewno go kupię, choćby i w Japonii. Muszę mieć jakiegoś kwarca LCD do strzelania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

i co??? negatyw meczy oczy?? nie wiem jak Twój,ale na moim negatywie [model GW 810BD]sa zółte cyferki i faktycznie musze odrobine czesciej używac podswitlenia - moze to też wzrok sie psuje:))

-nieważne,ja chciałem zapytac czy jeden z tych zegarków jest do odsprzedania:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim podstawowym zegarkiem (98% czasu na ręce) jest Sinn U1. Jego czytelność to mistrzostwo. Riseman jest tylko uzupełnieniem, mimo to mogę powiedzieć, że bardzo przyzwyczaiłem się do negatywowego wyświetlacza.

Drugi G-Shock już dawno temu znalazł nowy dom. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

..tak przypuszczałem ze napewno bedzie albo sprzedany lub wogóle bedzie nie na sprzedaz:))

-trudno,powiedziałem sobie ze jak nie kupie risemana to kupie frogmana z 2009 i słowo sie rzekło

-juz napisałem do zibi czy maja wogóle ten model i czy wysla mi go do angli,w sumie to mógłbym poszukac na internecie ale zalezy mi na tym by było to raczej ciut pewniejsze i ciut pewniejsze jezeli chodzi o oryginalnosć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-trudno,powiedziałem sobie ze jak nie kupie risemana to kupie frogmana z 2009 i słowo sie rzekło

-juz napisałem do zibi czy maja wogóle ten model i czy wysla mi go do angli,w sumie to mógłbym poszukac na internecie ale zalezy mi na tym by było to raczej ciut pewniejsze i ciut pewniejsze jezeli chodzi o oryginalnosć

Chcesz kupic froga od Zibi - nie widze na to zadnych szans. dlaczego nie kupisz w sklepie, w UK? Przypuszczam, ze bedzie taniej, pewnie i gwarancja normalna bo ta z Zibi nie bedzie honorowana w servisach Casio w UK.

Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

teshima - nie kupiłem w UK froga dlaego bo mam zamiar wrócić do kraju i dlatego zależało mi na polskiej gwarancji to raz,a dwa nie kupie froga od Zibi bo nie maja tego modelu co mnie interesował.

-ale kliknołem inny zegarek:)) ale opisze o nim jak bede go miał w domku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teshima - nie kupiłem w UK froga dlaego bo mam zamiar wrócić do kraju i dlatego zależało mi na polskiej gwarancji to raz,a dwa nie kupie froga od Zibi bo nie maja tego modelu co mnie interesował.

-ale kliknołem inny zegarek:)) ale opisze o nim jak bede go miał w domku

Przy zakupie zegarka ja raczej kierowalbym sie tym, ze zegarek mi sie podoba i takiego modelu wlasnie potrzebuje niz tym zeby gwarancja dzialala w PL. Zibi w ogole ma jakies frogi w ofercie?

A wiec czekam na opis nowego nabytku. Nie zapomnij sie pochwalic :P

Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś wiadomo już o dostępności tego zegarka w Polsce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na razie powiem nie, ale walcze zeby byl. nie wiem czemu nie chca go sprowadzac do europy, szczegolnie ze sam zlozylem ilosc na zamowienie przy ktorym oplaciloby sie dla Casio go sprowadzic. wciaz niestety cisza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, Panowie czy istnieją inne wersje Risemana, tzn zwykle, czarne atomic z i czarne bez atomic?

dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

tak..isnieja najrozniejsze kolorystyki jak z wc tak I bez wc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak przy okazji powiem, że już dawno temu sprzedałem czarnego Risemana. Zastąpił go Frogman :)

Teraz, z perspektywy czasu, stwierdzam, że negatywowy wyświetlacz wygląda bardzo ciekawie ale z drugiej strony jest mało czytelny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co potwierdzam, bo przez czas jakiś miałem właśnie Twój egzemplarz Risemana MIMB. I mam teraz ten model (choć bez WC) Frogmana, który masz. :D

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że mój stary Riseman przeszedł przez kilka rąk :D

Jednak Frogman to inna bajka G-Shocka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie one wyglądają podobnie, ale w praktyce to są dwa różne światy.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak..isnieja najrozniejsze kolorystyki jak z wc tak I bez wc

Dziękuje. Czy mógłbym prosić o info o tym modelu:

GW-9200BWJ-1JF.

Czytam na zagranicznych stronach ze posiada inne moduł aniżeli standardowy riseman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.