Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Ten zegar "wisi" na Alle już dłuższy czas, pierwotnie cena była powyżej stówy. I szczerze mówiąc nie wiem czemu się jeszcze nie sprzedał - w licytacji od złotówki zapewne skończyłoby się w granicach 120 - 150 PLN, a jak cena początkowa jest duża, to i ludzie nie garną się do licytowania. Gdyby nie fakt, ze już mam identyczny egzemplarz (i to chyba nawet od tego samego sprzedawcy), to dawno by to łyknął ;)

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dosyć długo już ten zegarek wisi też na allegro, gdyby to była okazja to by się sprzedał  :D Co do oryginalności to tylko bezela nie jestem pewien, ale reszta ok.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegar "wisi" na Alle już dłuższy czas, pierwotnie cena była powyżej stówy. I szczerze mówiąc nie wiem czemu się jeszcze nie sprzedał - w licytacji od złotówki zapewne skończyłoby się w granicach 120 - 150 PLN, a jak cena początkowa jest duża, to i ludzie nie garną się do licytowania. Gdyby nie fakt, ze już mam identyczny egzemplarz (i to chyba nawet od tego samego sprzedawcy), to dawno by to łyknął ;)

A tarcza nie jest w nim przekręcona ? Bo jakoś tak dziwnie to wygląda.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tarcza nie jest w nim przekręcona ? Bo jakoś tak dziwnie to wygląda.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Owszem - tak to wygląda, ale to cały werk wraz tarczą jest przekręcony. Z tym, że to nie stanowi problemu, ponieważ w tych zegarach od spodu jest obejma skręcana śrubą - trzeba ją poluzować i skorygować położenie całego werku w ramce :)

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie to zwykły noworuski komandir z wyblakłą tarczą i wskazówkami od Amfibii, ale niech się lepsi znawcy wypowiedzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Obik, mówisz o zegarku @Funky z #9805 ?? jeżeli tak, to nie masz racji z komandirem! to amfibia na automacie z lat przełomu zssr/rossja ze wskazaniem na rossja

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli to nie chinol to ktos moze sie skusi

Zegarek mechaniczny Rakieta 24H z CCCP

http://olx.pl/oferta/zegarek-mechaniczny-rakieta-24h-z-cccp-CID87-IDco06L.html

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Co prawda to nie jest "chińczyk", ale prawdopodobnie zawiera przerobiony werk 12-godzinny - całość na pewno powstała po upadku ZSRR. Cena jak za taki wynalazek zdecydowanie za duża, zwłaszcza, ze nie wiadomo jaka była staranność wykonania samej przeróbki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mawis - opłata za kuriera dodana do ceny, raczej wyłącza lampkę "okazja" :)  i za kolegą Goral35 -> koszmarne przetarcia w praktyce dyskwalifikują wartość estetyczną, czyli użytkową zegarka

- - - - - - - -

@Obik - żadna "woja wina" :)   pokazałeś ten sam zegarek (drobne różnice w napisach)  także ja napisałem jak jest/było z amfibiami z przełomu.

Może na tej stronie z linku, który pokazałeś, sprzedają zalegające zapasy produkcji z lat 90-tych i dwutysięcznych??

- - - - - - - -

@Jaroslaw Jerry Esowy - wiesz? mi także coś 'śmierdzi' chinolem  w tym zegarku... ciekawy jestem opinii znawców 24-ro godzinnej "antarkty-D-y"

edit: @sthool, pasuje Ci ta literka "K" w napisie "Antarktida"

Edytowane przez cofer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

edit: @sthool, pasuje Ci ta literka "K" w napisie "Antarktida"

Problem w tym, że słabo znam cyrylicę i nie bardzo ogarniam ewentualne błędy w czcionkach :)

A swoje przypuszczenie co do pochodzenia tego zegarka podpieram własnym doświadczeniem - kilkukrotnie miałem w łapach takie "okazy". W większości miały one właśnie nówki-koperty a'la "big zero". A w środku werk z przerobioną płytą główną i mostkiem oznaczonym np. jako 2609HA (a powinno być "2623H"). W skrajnym przypadku miałem do czynienia z werkiem, który miał chyba dorobioną całą płytę 24H - była ona z gołego mosiądzu bez żadnej powłoki galwanicznej.

EDIT:

Pozwolę sobie wrzucić porównanie oryginalnego i przerabianego werku 24H:

post-25327-0-35898000-1446053266_thumb.png

Płyta werku po prawej stronie jest przeróbką pochodzącą ze "zwykłego" werku o wskazaniach 12-godzinnych i została wymontowana z zegarka o bardzo zbliżonej stylistyce do tego pokazanego w linku do OLX :)

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe. A 2628 nie powinien posiadać podwójnego datownika?

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i ten koszmarny błąd w napisie!!!  przecież nie ma takiego słowa ani w ruskim, ani w żadnym innym języku  "A n t a r k t i k a"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i ten koszmarny błąd w napisie!!! przecież nie ma takiego słowa ani w ruskim, ani w żadnym innym języku "A n t a r k t i k a"

Jest, kolego, jest, to jest Antarktyda z przyległościami, że tak powiem ;)

https://ru.wikipedia.org/wiki/Антарктика

Edytowane przez werther

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niezupełnie. ;)

Arktyka i Antarktyka to zupełnie różne obszary Ziemi.

http://encyklopedia.pwn.pl/szukaj/Antarktyka.html

http://encyklopedia.pwn.pl/szukaj/Arktyka.html

Edit: "Wcięło" post, na który odpowiadałem. Cóż, pozostaje mi tylko prosić moderatora o usunięcie mojego, bo teraz nie ma sensu...

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Krees

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi