Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

aronus

Ile zegarków użytkujecie

Rekomendowane odpowiedzi

Tak zacząłem się dzisiaj zastanawić, że mimo posiadania 40 zegarków naręcznych tak na prawdę na co dzień używam 2-3. Oczywiście zdarza mi się zakładać inne zegaki, ale przez większość dni tygodnia używam aviatora lub amfibię i nie chodzi mi o to, że innych mi szkoda tylko używam tych, które najbardziej mi pasują. Dochodzę do wniosku, że moja kolekcja nie jest użytkowa, a posiada inne walory nazwijmy to kolekcjonerskie. Ciekaw jestem jak to u Was Wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coz, moja kolekcja ruskow jest skromna :rolleyes: , trzy chronografy, Wolna i Kirowski. Z tych 5 zegarkow nosze regularnie (tj. 1-2 dni na 1-2 miesiace) chronografy - zeby sie nie zalezaly.

Co do innych zegarkow narecznych, staram sie je nosic w podobny sposob, wychodzi, ze na zmiane nosze ich 15-20. Jest tez okolo 7-10, ktorych z jakichs przyczyn nie nosze praktycznie w ogole. Wychodzi wiec, ze mam w kolekcji okolo 35 zegarkow, takich, ktorych nie planuje sie pozbyc.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do roboty do koszuli zazwyczaj Poljot de Luxe w wolnym czasie amfibia czasem w piątek do roboty coś bardziej ekstrawaganckiego np. dzisiaj Rakieta 24 H Patelnia. Generalnie 2 na stałe i z 5 od czasu do czasu reszta jak to określił kolega aronus ma raczej walory kolekcjonerskie :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 1987 roku, ten sam Poljot Budzik. Już mi go szkoda, ale jest on jak obrączka. Odnowie śluby będzie nowy zegarek :D

Już mi się dostało - noszę go wg. mojej żony od 1986 roku :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... w tej chwili mam grubo ponad 100 sikorów ale na co dzień noszę kwarcową Adriatikę lub Aviatora Sturmovika. Czasami jakieś Seiko czy Roamera założę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Mam ponad 130 sikorów i noszę po kilka na dzień. Właściwie bezużytecne stoją tylko te, które czekają na lekarza (i damki). Nie umiałbym chodzić cały czas w jednym - to zbyt nudne. Jeden, ten sam zegarek noszę góra przez jeden dzień. I mam taki problem, że im więcej zegarków na półce, tym paradoksalnie wydaje mi się, że mniejszy ich wybór :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki nie zaczniesz nosić po kilka na rączce to jest to niegroźne :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zazwyczaj noszę nowości w zbiorach by się nimi nacieszyć i je dokładnie sprawdzić, wracając przy tym dość często do kilku(nastu) ulubionych zegarków.

EDIT:

Póki nie zaczniesz nosić po kilka na rączce to jest to niegroźne wink.gif

Nie mam rotomatu wiec w przypływie fantazji raz na kwartał (czytaj jak mnie napadnie) mam ręce pełne nienoszonych od dawna automatów - tak by sobie pochodziły tongue.gif Oczywiście w zaciszu mojego domowego zegarkowego wariatkowa tongue.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo
Póki nie zaczniesz nosić po kilka na rączce to jest to niegroźne

Zbieram co prawda radzieckie zegarki, ale ruskim sołdatem nie jestem, by nosić po kilka. Choć zdarzało się, że miałem na ręku jeden, a w kieszeni drugi - kieszonkowy :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbieram co prawda radzieckie zegarki, ale ruskim sołdatem nie jestem, by nosić po kilka. Choć zdarzało się, że miałem na ręku jeden, a w kieszeni drugi - kieszonkowy :rolleyes:

Mi zdarza się mieć po kilka zegarków przy sobie szczególnie jak od zegarmistrza wracam lub jadę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choć zdarzało się, że miałem na ręku jeden, a w kieszeni drugi - kieszonkowy :D

Też to przerabiałem :D

Na co dzień 4-5 Festina,Casio,Vostok Europe itp

CCCP mi żal :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja noszę codzienne jednego i tego samego Łucza 2209 (w kolekcji mam drugiego identycznego) Zegarków z kolekcji nie traktuję użytkowo, można by powiedzieć że uznaję moje zegarki jako mini-muzeum. Wyjątkiem są tylko nowe nabytki. Każdy zegarek, który kupię, czy odbiorę od zegarmistrza najpierw sprawdzam parę dni, a potem zakładam na rękę na jeden dzień, żeby ostatecznie sprawdzić chód. Potem zegarek odkładam do reszty kolekcji. Oprócz Łucza używam jeszcze rosyjskiej Amfibii, ale tylko podczas wczasów nad Bałtykiem.

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.