Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
jaroslawp

Klub Miłośników Zegarków MIDO

Recommended Posts

pawel007 jak bedziesz mial to dawaj zdjecia od razu.mnie te zegarki co raz bardziej pociagaja :)

a skad go bedziesz mial?z netu?to mozesz dac linka do sklepu od razu :)

Ibiza, nie chciałbyś pohandlować tym zegarkiem?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Ibiza nie chcesz go opchnac? ;)

ladne te wasze Mido :(

post-28902-0-77707800-1331828379.jpg

Uploaded with ImageShack.us

i

post-28902-0-16140000-1331828381.jpg

Uploaded with ImageShack.us

sorry za jakość, ale robione na szybko phonem ;)

Edited by jaszczur11

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

znakomite, ile mają w uszach?

Bez komercyjnych www :)

jaszczur no powiem tak: full wypas bajera ;) piekne sa oba, a masz moze zdjecia "dupci"? :( przymiezam sie do zakupu Mido ale ciezko znalezc zdjecia dekielkow :)

z tego co wiem to nie.ale maja dwa jezyki niemiecki/angielski-moze to jakis przerywnik? nied wiem naprawde.ktos kto ma moze sie wypowie.

napisałem do sprzedawcy, we'll see :)

logiczne, tylko jaki jest sens oznaczania piątku, w domyśle zapewne także innych dni cyframi rzymskimi?

sprzedający potwierdził - zegarek można przestawić na wskazanie dnia tygodnia lub miesiąca. ETA 2836-2 potrafi takie rzeczy?:)

Edited by gourmet

widziałeś taką (rzymską) tarczę? Nigdy nie spotkałem się z rzymskim oznaczeniem dnia tygodnia.

Guest Jash

widziałeś taką (rzymską) tarczę? Nigdy nie spotkałem się z rzymskim oznaczeniem dnia tygodnia.

Zależy w jakim mechanizmie. Ja w SEIKO SKX013 na 7S26 miałem rzymskie oznaczenia dni tygodnia.

witam ponownie.a czy ktos z was moze polecic jakis sklep internetowy z Mido?czzy moze Staniego zapytac?tyle ze frank drogi a dolar tanszy :)w stosunku do euro ;)

Witam,

mogę polecić ten sklep www.uhrendirect.de

Kupiłem u nich Mido Multifort i cena najlepsza z możliwych

Pozdrawiam

dzieki.sprawdze ;) jak by ktos cos mial innego to dawac

Witam, oglądałem ostatnimi czasy ładne MIDO z linij ALL DIAL i nie ukrywam, że bardzo mi przypadł do gustu ten zegarek z resztą od zawsze mi sie bardzo podobały. Zastanowiła mnie tylko jedna rzecz, która zaważyła nad tym, że go nie kupiłem. Mianowicie zakuta na stałe bransoleta i brak możliwości wymiany jej na pasek. Przynajmniej tak to wyglądało cieszył bym się bardzo gdybym się mylił ponieważ nie przepadam za bransoletami. Chciałbym się dowiedzieć czy jest faktycznie tak jak pisze i czy nie ma możliwości wymiany takie bransolety na pasek. Możliwość pewnie jest rozwiercenie lub zeszlifowanie bolca wybicie go i dorobienie lub kupno nowego pod pasek. Chodzi mi jednak o mniej destrukcyjną metodę. Pozdrawiam.

Paski w tych zegarkach wymienia się bezproblemowo, zarówno na oryginalne branzolety, paski skórzane lub gumowe, zrobione na zamówienie, oraz od innych producentów.

http://jewelry.shop.ebay.com/i.html?_nkw=Mido+All+dial&_sacat=98624&_odkw=&_osacat=98624&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

Dowolny pasek szerokości 23-24 mm łatwo jest podciąć pod kształt zegarka samodzielnie lub w każdym punkcie usługowym zegarmistrzowskim lub kaletniczym.