jaroslawp 0 #1 Posted December 4, 2009 Szukajka forum nic nie wyrzuca. Czy ktoś coś wie o tej frimie?Przeglądnąłem stronę www.mido.chZegarki całkiem przyjemne, składane na werkach ETA. 0 -------------PozdrawiamJarek Share this post Link to post Share on other sites
BRABUS 432 #2 Posted December 4, 2009 Zegarki tej firmy to porządne czasomierze, jeżeli chcesz kupić MIDO to bierz śmiało a na pewno się nie rozczarujesz. 0 Share this post Link to post Share on other sites
TIK TAK 1206 #3 Posted December 4, 2009 Na forum jest trochę info o MIDO. To grupa Swatch. 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Share this post Link to post Share on other sites
jedimaster 0 #4 Posted December 4, 2009 Mam mido ocean star diver. To fajny zegarek, bardzo porządnie wykonany. Jednym minusem jest kształt uszu- ciężko jest dobrać jakiś pasek itp.Dawniej to była całkiem dobra firma- jej zegarki słynęły głównie z wysokiej wodoszczelności.Dzisiaj jest już trochę gorzej choć nadal działają dość prężnie.Podsumowując, myślę że to niezłe zegarki za rozsądne pieniądze. Jeśli jesteś zainteresowany to uważam że warto jest w nie zainwestowac. 0 Pozdrawiam Bartek. Share this post Link to post Share on other sites
jaroslawp 0 #5 Posted December 4, 2009 Na forum jest trochę info o MIDO. To grupa Swatch.Pewnie tak, tylko szukajka nic nie wyświetla. Padła, czy co? 0 -------------PozdrawiamJarek Share this post Link to post Share on other sites
bEEf 3 #6 Posted December 4, 2009 Padła, czy co?Ano padła. 0 Share this post Link to post Share on other sites
KURNAJANEK 8 #7 Posted December 4, 2009 Pozostaje mi przyłączyć się do opinii kolegów ! Miałem dwa zegarki mido różne modele oba były wykonane bardzo dobrze ! 1 Share this post Link to post Share on other sites
michalop 215 #8 Posted December 4, 2009 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Share this post Link to post Share on other sites
y60 2274 #9 Posted December 4, 2009 Ocean Star to niezły przykład ,inny niż wszystkie ,świetny zegar.. 0 Share this post Link to post Share on other sites
difrat 116 #10 Posted December 4, 2009 Mam mido ocean star diver. Jednym minusem jest kształt uszu- ciężko jest dobrać jakiś pasek itp. zawsze można uszy do paska dostosować 0 Radek Share this post Link to post Share on other sites
jedimaster 0 #11 Posted December 4, 2009 zawsze można uszy do paska dostosować Wiem, wiem. Byli tacy 0 Pozdrawiam Bartek. Share this post Link to post Share on other sites
pawel007 4627 #12 Posted February 22, 2011 koledzy -właśnie nabyłem MIDO OCEAN STAR (M8520.4.58.9) i mam typowy problem z paskiem- czy można gdzieś dostać pasek bez przeróbki "nietypowych uszu"? A może robiliście już u kogoś taki pasek na zamówienie? 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #13 Posted February 22, 2011 koledzy -właśnie nabyłem MIDO OCEAN STAR (M8520.4.58.9) i mam typowy problem z paskiem- czy można gdzieś dostać pasek bez przeróbki "nietypowych uszu"? A może robiliście już u kogoś taki pasek na zamówienie?Paweł, gratuluje Poproś kogoś żeby Ci uszył na zamówienie. Pogadaj np z Przemkiem (nick555) 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
pawel007 4627 #14 Posted February 22, 2011 dzięki Michał- czaiłem się na niego że ho,ho; totalnie moja "bajka"- prosto/pięknie/ i wykonanie....cudo!.zegarek na codzień bez "przepychu"; z paskiem zgłaszam się do Przemka.pzdr. 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #15 Posted February 22, 2011 Fajny jest, ale bardziej mi sie podobał ten : Uploaded with ImageShack.us Niestety są już od dłuższego czasu niedostępne Ten nowy model natomiast mi sie wogóle nie podooba. Jeszcze raz serdecznie gratuluje i czekam na fotki w galerii 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
Eugene 2 #16 Posted February 22, 2011 Do mnie z oferty firmy najbardziej przemawia seria All Dial Chronometer. W jednym z wywiadow CEO (dyrektor) Certiny, wypowiadajac sie o wewnetrznej hierarchji Swatch Group, pozycjonowal swoja firme jak Tissot na sportowo, natomiast Mido jak sportowe odpowiedniki zegarkow Longines, o stopien wyzej. Nosze taki. Jestem zadowolony. 0 Share this post Link to post Share on other sites
pawel007 4627 #17 Posted February 22, 2011 przyjemny- ostatnio naprawdę te zegarki mi "podchodzą"- szczególnie jakość gumy - jest miękka i przyjemna . Tylko te mocowanie paska....żeby jeszcze można było zamówić u producenta paski/ branzolety -ale niestety nie ma możliwości. Z jedenj strony to i dobrze- będę wspierał produkcję "rodzimą", forumową. Zastanawiam się tylko czy zrobić go na sportowca czy taki rautowo-cocctailowy ( chodzi mi o pasek: faktura; barwa/ typ przeszycia itp.).Macie pomysły? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Eugene 2 #18 Posted February 22, 2011 (edited) przyjemny- ostatnio naprawdę te zegarki mi "podchodzą"- szczególnie jakość gumy - jest miękka i przyjemna . Tylko te mocowanie paska....żeby jeszcze można było zamówić u producenta paski/ branzolety -ale niestety nie ma możliwości. Z jedenj strony to i dobrze- będę wspierał produkcję "rodzimą", forumową. Zastanawiam się tylko czy zrobić go na sportowca czy taki rautowo-cocctailowy ( chodzi mi o pasek: faktura; barwa/ typ przeszycia itp.).Macie pomysły? Akurat mocowanie paska bardzo mi odpowiada, bo nawet na waskich dloniach zegarek swietnie sie uklada, uszy nie zwisaja. Branzolety dostarczane na zamowienie. Koszt w granicach 200 euro. Guma o wiele tansza i lepiej do zegarka pasuje. Skora na ebay okolo 30 euro. http://uploads.zegarkiclub.pl/1295291568/gallery_31659_304_1359012.jpg Edited February 22, 2011 by Eugene 0 Share this post Link to post Share on other sites
Eugene 2 #19 Posted March 8, 2011 Bardzo przyjemne wrażenia od nowych modeli Mido, zarówno Ocean Star Diver, jak i Multifort. Udany chronograf: http://www.horozima.com/2011/03/mido-new-multifort-chronograph.html?utm_source=BP_recent 0 Share this post Link to post Share on other sites
vcore 19 #20 Posted March 8, 2011 To wyszedł jakiś nowy Ocean Star Diver? Czy źle zrozumiałem? Bo nigdzie nie mogę znaleźć żadnych informacji 0 Lubię małe zegarki… Share this post Link to post Share on other sites
Eugene 2 #21 Posted March 8, 2011 Divery już od parę miesięcy w sprzedaży http://www.horozima.com/2011/03/mido-ocean-star-captain.html?utm_source=BP_recent 0 Share this post Link to post Share on other sites
vcore 19 #22 Posted March 8, 2011 Faktycznie, w porównaniu do starszego to nic ciekawego - chociaż ogólnie zły nie jest, ale tamten był obłędny? Szkoda że już nieosiągalny 0 Lubię małe zegarki… Share this post Link to post Share on other sites
Eugene 2 #23 Posted March 8, 2011 Z nurasów stary AllDial Diver wg mnie ciekawszy.http://www.watchesgalaxy.com/store/mido-swiss-all-dial-watch-m83704589.htmlNowy AllDial Diver też fajny, ale zbyt podobny do Omegi. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Syriusz_Black 1 #24 Posted March 9, 2011 0 Teraz zbieram na coś -)) nowego Share this post Link to post Share on other sites
pawel007 4627 #25 Posted March 10, 2011 panowie a nie uważacie że marka MIDO jakoś jest niedoceniana na naszym rynku? przecież wykonanie tych zegarków jest z nawyższej półki! może byśmy trochę zareklamowali tę markę : zdjęciami / opisami itd.? 0 Share this post Link to post Share on other sites