Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
jaroslawp

Klub Miłośników Zegarków MIDO

Recommended Posts

Szukajka forum nic nie wyrzuca. Czy ktoś coś wie o tej frimie?

Przeglądnąłem stronę www.mido.ch

Zegarki całkiem przyjemne, składane na werkach ETA.

-------------

Pozdrawiam

Jarek

Zegarki tej firmy to porządne czasomierze, jeżeli chcesz kupić MIDO to bierz śmiało a na pewno się nie rozczarujesz.

Na forum jest trochę info o MIDO. To grupa Swatch.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Mam mido ocean star diver. To fajny zegarek, bardzo porządnie wykonany. Jednym minusem jest kształt uszu- ciężko jest dobrać jakiś pasek itp.

Dawniej to była całkiem dobra firma- jej zegarki słynęły głównie z wysokiej wodoszczelności.

Dzisiaj jest już trochę gorzej choć nadal działają dość prężnie.

Podsumowując, myślę że to niezłe zegarki za rozsądne pieniądze. Jeśli jesteś zainteresowany to uważam że warto jest w nie zainwestowac.

Pozdrawiam Bartek.

Na forum jest trochę info o MIDO. To grupa Swatch.

Pewnie tak, tylko szukajka nic nie wyświetla. Padła, czy co?

-------------

Pozdrawiam

Jarek

Pozostaje mi przyłączyć się do opinii kolegów !

Miałem dwa zegarki mido różne modele oba były wykonane bardzo dobrze !

Ocean Star to niezły przykład ,inny niż wszystkie ,świetny zegar..

Mam mido ocean star diver. Jednym minusem jest kształt uszu- ciężko jest dobrać jakiś pasek itp.

zawsze można uszy do paska dostosować

Radek

koledzy -właśnie nabyłem MIDO OCEAN STAR (M8520.4.58.9) i mam typowy problem z paskiem- czy można gdzieś dostać pasek bez przeróbki "nietypowych uszu"? A może robiliście już u kogoś taki pasek na zamówienie?

koledzy -właśnie nabyłem MIDO OCEAN STAR (M8520.4.58.9) i mam typowy problem z paskiem- czy można gdzieś dostać pasek bez przeróbki "nietypowych uszu"? A może robiliście już u kogoś taki pasek na zamówienie?

Paweł, gratuluje :unsure:

Poproś kogoś żeby Ci uszył na zamówienie. Pogadaj np z Przemkiem (nick555)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

dzięki Michał- czaiłem się na niego że ho,ho; totalnie moja "bajka"- prosto/pięknie/ i wykonanie....cudo!.

zegarek na codzień bez "przepychu"; z paskiem zgłaszam się do Przemka.

pzdr.

Fajny jest, ale bardziej mi sie podobał ten :

post-27475-0-80537600-1331821867.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Niestety są już od dłuższego czasu niedostępne :unsure:

Ten nowy model natomiast mi sie wogóle nie podooba.

Jeszcze raz serdecznie gratuluje i czekam na fotki w galerii :lol:

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Do mnie z oferty firmy najbardziej przemawia seria All Dial Chronometer. W jednym z wywiadow CEO (dyrektor) Certiny, wypowiadajac sie o wewnetrznej hierarchji Swatch Group, pozycjonowal swoja firme jak Tissot na sportowo, natomiast Mido jak sportowe odpowiedniki zegarkow Longines, o stopien wyzej.

Nosze taki.

med_gallery_31659_304_26262.jpg

Jestem zadowolony.

przyjemny- ostatnio naprawdę te zegarki mi "podchodzą"- szczególnie jakość gumy - jest miękka i przyjemna . Tylko te mocowanie paska....żeby jeszcze można było zamówić u producenta paski/ branzolety -ale niestety nie ma możliwości. Z jedenj strony to i dobrze- będę wspierał produkcję "rodzimą", forumową. Zastanawiam się tylko czy zrobić go na sportowca czy taki rautowo-cocctailowy ( chodzi mi o pasek: faktura; barwa/ typ przeszycia itp.).

Macie pomysły?

przyjemny- ostatnio naprawdę te zegarki mi "podchodzą"- szczególnie jakość gumy - jest miękka i przyjemna . Tylko te mocowanie paska....żeby jeszcze można było zamówić u producenta paski/ branzolety -ale niestety nie ma możliwości. Z jedenj strony to i dobrze- będę wspierał produkcję "rodzimą", forumową. Zastanawiam się tylko czy zrobić go na sportowca czy taki rautowo-cocctailowy ( chodzi mi o pasek: faktura; barwa/ typ przeszycia itp.).

Macie pomysły?

Akurat mocowanie paska bardzo mi odpowiada, bo nawet na waskich dloniach zegarek swietnie sie uklada, uszy nie zwisaja. Branzolety dostarczane na zamowienie. Koszt w granicach 200 euro. Guma o wiele tansza i lepiej do zegarka pasuje. Skora na ebay okolo 30 euro.

http://uploads.zegarkiclub.pl/1295291568/gallery_31659_304_1359012.jpg

Edited by Eugene

To wyszedł jakiś nowy Ocean Star Diver? Czy źle zrozumiałem? Bo nigdzie nie mogę znaleźć żadnych informacji

Lubię małe zegarki…

Faktycznie, w porównaniu do starszego to nic ciekawego - chociaż ogólnie zły nie jest, ale tamten był obłędny? Szkoda że już nieosiągalny

Lubię małe zegarki…

panowie a nie uważacie że marka MIDO jakoś jest niedoceniana na naszym rynku? przecież wykonanie tych zegarków jest z nawyższej półki! może byśmy trochę zareklamowali tę markę : zdjęciami / opisami itd.?